Prijava
   

1,6 miliona godina

Otprilike period od kada je počeo da se koristi obrađeni kameni alat, do čuvenog: Nareži mi CD.

Pre jedno 1,6 miliona negde u Africi:

Hobohobo: Hej, Ugabuga, kad ćeš da navataš vremena za mene malo, treba da mi napraviš jedno dvaest koplja i komplet od 6 noževa za moju taštu. Dušu mi izjede, kaže da nema sa čim da reže mamutovinu. Oni noževi što si joj pre napravio, nisu ni za kurac.

1,6 miliona godina nakon toga, negde u Srbiji:

Ristivoje: O komšo, pa gde si, ne bi te bog navatao? Reci mi, imaš li kakvih novih filmova, nareži mi, i majke ti kad budeš nareziv'o, napiši na CD, koji je koji. Prošli put sam svastiki onu pornografiju poslao.
Tašta mi dušu izjela, misli da sam namerno.

1,6 miliona godina posle, i ništa se nije promenilo, jedni znaju da prave, drugi da iskoriste. I kad im uradiš, naće ti zamerku, iako si im to uradio džabe.

Komentari

ništa nije džabe,sve se plaća ,ovako ili onako...:P

hahaah, dobra! +

Znaci i taste se nisu promenule? Istinito,bolno ali istinito +

Danas je i narezi mi cd zastarelo. Sad samo cepaju fleske.

Jest, neki ni fleš ne umeju da koriste. Veruj mi.

hhahahhahahahahahahahahahahaha......++++++++++++++++++

Jesi siguran da su u to vreme postojali nozevi? :P

E to sa fleškama si u pravu.... Ja već godinu dana nemam Nero

ja sam siguran da nisu postojali, prvi nozevi su se pojavili u poslednjih 20 hiljada godina, nema veze + :D

"Pre oko 2 miliona godina u Africi se pojavio prvi pravi čovek. On se izgledom još uvek razlikovao od današnjeg čoveka. Bio je nešto viši od hominida i imao je veći mozak ali je još uvek hodao pogrbljen a telo mu je bilo obraslo dlakom. Sporazumevao se kricima i pokretima ruku a ono što ga je činilo čovekom bila je veština pravljenja oruđa. Zato su ga naučnici nazvali vešt čovek- homo habilis." preuzeto sa jednog sajta

"Njegovo oruđe bio je običan kamen oštrih ivica koji je dobijao udaranjem većeg kamena o stenu."

Pre oko 1.6 miliona godina nastao je uspravljen čovek( lat.Homo erektus). Bio je rastom visok skoro kao mi, imao je 2/3 zapremine našeg mozga . Pravio je bolji alat jer se služio oblikovanim kamenom. Umeo je da napravi i drveno koplje pomoću koga je mogao da lovi i krupnije životinje. Uspravljen čovek je bio prvi lovac.Jeo je više mesa od svojih predaka i ogrtao se životinjskom kožom. Njegovo najveće dostignuće je veština paljenja vatre. Uz pomoć vatre je jeo i kuvanu hranu , što mu je produžilo životni vek i mogao je da se brani od neprijatelja. Počinje da prelazi i na druge kontinente.

da ali nije imao noz, imao je kremeno koplje i kremenu sekiru, metal je otkriven tek u bakarnom dobu koje je nastupilo mnogo mnogo kasnije :P

Nož ne mora biti od metala, i sa kamenom se seklo, pogledaj slike sa strane, skini oglavine test, nije sve što je metal nož.Danas imaš noževe od plastike. Zar mora biti metal da bi se seklo meso sa njim?

Nož, predmet koji služi sa seču. Laserski noževi za operaciju, plastični noževi za jelo, drveni nož za seču kačamaka u srbiji. Koliko treba biti bukvalista da ne možeš da skontaš pojam noža. Nož nije samo metalni predmet za seču.

Sekira je kamena ali je ipak sekira. Nož može samo da bude od metala, ili samo teraš kontru.

Opusteno, samo se zezam brate :D

Sad, kad ste se smirili... ++++