Prijava
   

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, ...

...onda kreće buka od 114 decibela gde svi viču "Uuuraaaa!!!", i bacaju u vazduh gomile sitno seckanog papira, poznatijeg pod nazivom konfete, i čestitaju jedni drugima Novu godinu, ljubeći se međusobno. Posle svaka tri-četiri ljubljenja brišu žvale i ljube se dalje dok u dvorani ne čestita svako svakom, k'o na šahovskom turniru što biva.

Sledeće je da onaj van-men-bend prestaje da zaurlava jer odnekud dolazi vesela grupica Roma naoružana trubama i bubnjevima, i kreće "Kalašnjikov", ili nešto slično u funkciji dodatnog napaljenja. Uz gomilu petardi koje ti pucaju pod nogama i čiji ti komadići vrcaju u oči, gromoglasno ulaziš u narednu godinu, gde se, kako kažu karakteri sa televizora, očekuje privredni rast, blagostanje i berićet.

Osim toga, u Novu godinu ulaziš i sa spaljenom jaknom za koju si štedeo prethodnih šest meseci da bi je najzad kupio, jer je neka vesela jedinka, kada je čula Mileta Kitića, šireći ruke u zanosu prislonila prskalicu na tvoja leđa, pa umesto Najk znaka, na leđima sada imaš rupu iz koje viri nagorelo perje.

Komentari

Заборавио сам обавезно спаљивање нове јакне прскалицом.

+ zbog šahovskog turnira

Zar se kod nas Srba ne preskace broj 8 prilikom odbrojavanja? +

10, 9, -pauza-, 7, 6, ...
Dobro opazanje inace... +

Осим ако није у питању млада дама
која би баш 'тела да буде носана мало.

Poslednji pasus je najbolji :)

Realno, bolje da kazu magicni broj, nego da kuci idu pjeske, jos ako su malo pripite. :) Bolje da ih muskarci, dzentlmeni otprate.

нагорело перје

:))