Prijava · Registracija
163 : 15
16-em-plus     16-em-minus
164 : 15
163 : 16

Stranac u Beogradu

Moj rođeni, bilo ti je to 'vako:

Krenem ti ja sa onim mojim malim rođakom, Milivojem, prošle godine da obiđem ćaću na VeMeA. Uvatili prevoz odavle, ženin ujak išo na nakav sajam, dovuko nas skroz do pred bolnicu. Ja da vidiš tamo čuda i uređaja! To su doktori, to su gospoda. A što su uljudni, to ti je tek za priču. Ovaj doktor što mi ćaću liječio, uze mi samo dvjesta evra. Kaeš ovi naši uzimaju pedeset? Uzimaju al' zato ništa i ne urade. Ne mereš ti to porediti. Ovaj je odradio svaki evro, ruke mu se pozlatile! Eno ćaće, kovrcnuo se, ko da nije onaj. Završi se posjeta, reko đe ćemo sad, Milivoje? Prvi autobus za Romaniju u tri sata po noći. Vidiš kako su se ljudi dosjetili da nam stave da ne moramo noćevati. Veli Milivoje - ajmo u nakav Čarli Braun, kae gledo na onim internatima, ima svakakog žemskinja. Šta ću, mali ga nije još umako, grota je da ga ne povedem.

Izišli mi na cestu da nađemo taksi, ne umijemo ti onim gradskim prevozom, ima onaj Pus-bus, kad ti priđe Milivoju nakav ćelo s plavim šalom, pita - Seljo, za kog navijaš? Čudim se ja kako mu pogodi prezime, kad veli Milivoje - Za Partizan! Jes vala, potvrđujem ja, đed mu je bio u četnicima, al' je i on navijo za Partizan. Tako svi u fameliji. Nasmija se ovaj, pa zovnu momke što su stajali malo poizdalje. Vidi se da je neki radan narod, svi sa lancima i sikirama. I kako prilaze, nama stade taksi, a oni ostaše pozdravljajući sa sikirama. Fina omladina. Jes da im ne valja što su ćelavi, al se vidi kućni odgoj.

A, što smo ti tek naišli na finog taksistu! Svega nas je do tog Čarli Brauna vozio sat vremena. Jes da smo pored jedne zgrade prolazili triput, al' to valjda tako treba. Naplati nam jedva četres evra i još veli da će nas sačekati dok se vratimo. Ljudina jedna. Ispred ulaza cura - nemaš im šta skinuti. Taman mi tamo da uniđemo kad iziđe jedan grmalj, veli - De si pošo, Tebrinjo? Pitam ja Milivoja ko je taj, veli on - brazilski fuzbaler, nosaju ga đeca po Sokocu na leđima. Zakoračim - kad ovaj kae da se ne mere bez cipila unići. Šta ćemo, vratimo se do taksija. Vidim ja, Milivoje se pokunjio. Nado se siroma da će noćas da ga zada. Kaem ja taksisti - vozi nas u park. Pita - U koji? Reko - znaš ti dobro u koji.

Stigosmo ti mi, odma' priđe jena. Pita - Će da radimo? Reko - Kolko para? Sto evra. Daj bona kakog popusta, nisi taksista. Malom prvi put, valja se. Viče - Nemoj da ti zovem svoga čoveka da ti on da popust po glavi. Kakav ti je to čoek, bogati, kad te pušta da se kurvaš. Pogledam ti ja bolje - Jes to ti, Jelo? Juče sam ti oca sreo, fali se kako učiš nake visoke škole u Beogradu. Nisam ja -veli, okrenu se i zaplaka se. A bila je ona, na moju mi dušu, samo joj je kosa bila plava. Pošto viđesmo da nam nema tamo selameta, produžismo na stanicu.

Na stanici, dok smo čekali da nas upuste, priđe mi nakav mrčo, oće vjetar da ga odnese. Kae - Torimau, ciba neku dindžu, treba mi za mić da se sredim. Vidim, ne zna naški, nesretnik, ko zna odakle ga je voda donijela, podam mu malo, valjda išće da pojede nešta. U tom dođe vozač, upušća nas unutra, te ti se mi povaljamo ko janjad po sećiji. Jedva su nas na Romaniji probudili da iziđemo.

I da ti još ovo kažem, rođeni.

Nekaka me je tamo nelagoda pritiskala, baško da sam s neba pao. Osjećo sam se ko potpuni stranac, al' valjda to tako treba. Tamo su ti, meščini, i domaći jedni drugim stranci.

197 : 8
16-em-plus     16-em-minus
198 : 8
197 : 9

Lažu, ima više!

Редован коментар старијих људи и теоретичара завере на летњу временску прогнозу и саопштења о тренутној температури.

водитељка - Данас је у целој Србији изузетно топло и сунчано време. Тренутна температура у Београду је негде око 38-ог подеока а тропске температуре нас очекују до краја недеље!

Баба - Како лажу! Срам их било! Има више! Живораде, донеси термометар!
Деда - Ево га! Показује 43! Опет лажу народ, маму им јебем! Овај Студио Б држе демократе, није ни чудо!
Баба - Није то само Студио Б! Лажу бре на свим каналима! Константно нам замазују очи ти из хидрометеоролошког завода! Како су смели јуче да причају да је било 39 кад ја поуздано знам да је било минимум 45 степени!
Деда - То је зато што би у случају да признају морали да прогласе ванредно стање и онда би само болнице радиле. А они то неће, хоће све да нас побију полако, да не осетимо!
Унук - Не лажу нас него дају тачне податке. Постоје одређени стандарди како се мери температура. За Београд се мери на Авали, на висини од 2 метра, у заклону. Тачно је да је на асфалту много топлије али ти подаци нису валидни зато што ...
Баба - Дакле лажу! Лепо сам рекла! Нећу ја левитирати на Авали, на висини од 2 метра, па да ме то занима! Има да умрем сутра у реду за пензију!

220 : 21
16-em-plus     16-em-minus
221 : 21
220 : 22

Zimikanje

Древна техника која се користила при којекаквим изборима наших детињстава. Једноставна рима, "зими, зами, зом, ко испадне сом", пресудила је у таквим епским догађајима као што је избор голмана у викторијама, дечака који ће да пљуне девојчицу, ко ће да позвони комшији на врата и да побегне, и слично. Колико год овај постутак деловао застарело, чини се да се исти још увек користи у српској православној цркви.

(Амфилохије, Иринеј и Григорије у глас) - зими, зами зом ко испадне сом!
(Григорије са испруженом, а ова двојица са скупљеном руком)
Григорије - Шта је било, пичке?! Ко је нови патријарх?! Фак јеа!

482 : 82
16-em-plus     16-em-minus
483 : 82
482 : 83

Paž

Нека фризура, јебем ли га.

- Одох да се ошишам на паж.
- Боли ме курац.

170 : 13
16-em-plus     16-em-minus
171 : 13
170 : 14

Epohalna medicinska otkrića

Dok čovečanstvo vapi za otkrivanjem leka koji će izlečiti rak, možda sidu, ili samo najobičniju perut, novosti po tom pitanju nema ni od korova. Nasuprot tome, besmislena, "trošim tuđe pare uzalud, jer sam isfrustrirani štreber" otkrića (i ako je sramota tako ih nazivati), izviru na sve strane, poput bubuljica na licu tinejdžera za koje, uzgred budi rečeno, još uvek u dvadesetprvom veku nije pronađen lek.

Elem, da li zaista postoje ti naučnici sa univerziteta u Masačusetsu? Ili, što je više verovatno, u nedostatku tekstova koji bi popunili glavnu stranicu šizofrenih internet portala (čitaj B92), urednici se obrate dokonoj kafe-kuvarici Mici, da sastavi poneku mudru reč, jer je i više nego kompetentna, obzirom da joj ćerka pohađa medicinsku školu? U oba slučaja, rezultat ovakvih tekstova treba da bude isti - odvratiti misli čitalaca sa prethodno pročitanih vesti i navesti ih na to da u sebi razviju još viši nivo hipohondrije, jer se onda neće baviti esencijalnim pitanjima za opstanak u ovom surovom društvu!

Glavna i osnovna karakteristika ovih vesti je da svaka rečenica demantuje prethodnu, kao i da svako novo otkriće totalno pobija ono od juče!

22. Mart
"Osobe koje konzumiraju tri litre vode dnevno su dugovečnije i zdravije, čak lepše, kako navode stručnjaci!"

23. Mart
"Preterani unos vode u organizam izaziva rak prostate kod muškaraca i maljavost lica kod žena!"

26. Mart
"Mleko blagotvorno deluje na ceo organizam, vegani ugroženi!"

28. Mart
"Laktoza izazivač brojnih bolesti, preporučuje se sojino mleko!"

29. Mart
"Muškarci koji su u detinjstvu koristili dubak i pili mleko u velikim količinama, rano postaju impotentni!"

30. Mart
"Korišćenje dupka pozitivno utiče na dalji razvoj dečijih genitalija!"

31. Mart
"Crveni brushalteri uzrok tumora?!"

02. April
"Crvena boja pozitivno utiče na raspoloženje, samim tim i na zdravlje."

312 : 19
16-em-plus     16-em-minus
313 : 19
312 : 20

Stepen savršenosti brijanja

Obično obrnuto proporcionalan razlogu zbog koga se briješ.

1. Ne ideš nigdje, jednostavno se nisi brijao dugo vremena - brijanje je savršeno, bez posjekotina.

2. Ideš kod babe i dede na ručak, ne brije ti se baš zbog toga, ali pošto su okorjeli komunisti, ako dođeš kao četnik, nećeš dobiti ni dinara - brijanje je solidno, uz po koji rez na manje vidljivim mjestima.

3. Izlazak sa društvom - briješ se brzo i nestrpljivo, jer već kasniš, a usput razmišljaš o tome gdje ćete ići "u štetu" večeras. Rezultat je očigledan - lice obrijano, ali sa nekoliko većih posjekotina u predjelu brade.

4. Izlazak sa djevojkom/razgovor za posao - Zbog želje za što savršenijim izgledom, briješ se polako, pažljivo, ali zbog treme ruka sama počinje da podrhtava, i nakon završenog brijanja, lice izgleda kao da si se upravo vratio sa Kosovskog boja. Naravno, efekat ovog izgleda je očigledan.

191 : 25
16-em-plus     16-em-minus
192 : 25
191 : 26

Metalci

Pripadnici romske nacionalne manjine koji skupljaju sekundarne sirovine, i koji su specijalizovani za skupljanje metala. Najčešće se voze u pik-ap kamionima i beogradskim BMW-ovima. Prepoznatljivi su po porukama koje šalju preko svojih razglasa.

- Staro gvožđe, stare akumulatore, kupujemo!!!
- U vidi Đimi, eno tamo ispred one kuće veš mašina...
- Uzimaj, majku ti ciganjsku dok baja ne dođe, k'o zna možda je otiš'o samo da piša...

185 : 21
16-em-plus     16-em-minus
186 : 21
185 : 22

Bob četvorosed

Disciplina koja najviše leži zaposlenima u javnom sektoru.

Trojica sede jedan gura.

258 : 10
16-em-plus     16-em-minus
259 : 10
258 : 11

Ekspert

Ako je suditi po diskaveriju svaki Amerikanac koji ima posao, tako da danas imamo eksperte za varenje, eksperte za čišćenje konjskih fekalija sa ulica, ekperte za pranje automobila...

Street Customs: Berlin

-U današnjoj epizodi smo u pomoć pozvali eksperta za čišćenje motora i sada će nam on objasniti kako se to radi.

- Pa, ovako, uzmeš crevo, nabutaš ga u ovu rupu i pustiš vodu, al' 'ladnu... Mike, pusti vodu...on je inače ekspert za odvrtanje slavine...

231 : 6
16-em-plus     16-em-minus
232 : 6
231 : 7

Insistiram

Zgodan način da od nekog izdejstvujete željenu radnju, a da pritom ostanete savršeno fini i kulturni. Reč posle koje je ta osoba prosto primorana da uradi to što ste zahtevali, a da pritom izgleda da ste vi to upravo zbog nje same želeli.

-O, dobar dan, dobri došli!
Nemojte da se izuvate.
-Neka, neka, izućemo se, znamo mi za red.
-Ne, ne. Nemojte, molim vas!
-Ipak ne bismo da vam prljamo tepih. (Moram da se izujem, ceo dan sam u ovim cipelama, prokuvale su mi noge!)
-Insistiram! (More, ne izuvaj se, pizda ti materina, ceo dan si u tim cipelama na 40 stepeni napolju, treba da nas pogušiš ovde ili papuče da mi usmrdiš da mogu posle samo da ih bacim!)