Prijava · Registracija
646 : 73
16 em plus     16 em minus
647 : 73
646 : 74

Vrhunac zadovoljstva

Kada se za vreme šoranja počešeš gde te svrbi.

520 : 110
16 em plus     16 em minus
521 : 110
520 : 111

Biti prosečan

Povinovati se standardima današnjice. Navijati za Zvezdu ili Partizan. Ići u Grčku na more. Smuvati prvu ribu, koja od ortakinje zatraži vaš broj. Plasirati izanđale fraze iz domaćih filmova, kao originalan humor. Držati u imeniku brojeve gomile ljudi, koje nikada nećete pozvati, niti će oni vas. Nositi "normalnu" odeću. Gledati RTS, stvarati odavno stvoreno, i trošiti odavno potrošeno. Pljuvati iza leđa, dok se vama iza leđa pljuje. Žuriti na poslednji "dnevni" autobus, terati u kurac ciganče koje prosi, prelaziti na crveno kada nema murije. Startovati ribe kada udari pivo, gotiviti samo nemačka kola, sedeti na klupi samo ako nije vlažna. Ići na drugi čas, jer na prvom ne upisuje, šacovati raskokane ženske guzice u vrelini letnjih dana. Biti nasmejan, po potrebi drzak, pucati tiket zbog samo jednog meča. Koristiti viljušku jer su došli gosti, uvaljivati tuki prijatelju u ženskom društvu, radi njegove eliminacije. Glasati za desnicu, a u društvu veličati demokrate, šišati se na kratko kako dolikuje, slušati haus, nositi bele patike.

I tek tada nećete izazivati njihov prezir. Postaćete samo još jedna kap, u tom beskrajnom viru ljudi. Niko vas neće samo kratkim pogledom odbacivati, zbog rascvetalih krajeva vaše duge kose, i čudnog natpisa na majici. Pričaće sa vama kao sa sebi ravnim, neće biti tog strašnog tereta. Tog strašnog tereta, zbog kojeg pri ulasku u prostoriju u kojoj sedi deset nepoznatih ljudi, bar deset će vas zamrzeti, a da niste još izgovorili nijednu reč. Po prvi put ćete sebe počastvovati sjajem iz plavih očiju nepoznate devojke. Hodaćete ulicama slobodno, neprimetno, dobićete ono što ste oduvek i želeli, taj jebeni mir, koji imaju drugi.
Zapitaćete se, zašto ste uopšte prkosili svemu. Iz tabora "onih drugih", prećićete u tabor koji ste mrzeli, tabor "onih".

Veče na Kalemegdanu, neposredno nakon mog preporoda. Pušim jeftinu cigaru, u koraku sa mnom šeta još gomila ljudi. Svi izgledaju kao jebeni pozeri, a i ja sa njima. Grupa klinaca u zamračenom delu tvrđave, iz svog glasa urla, nevešto imitirajući skrimerske blek metal vokale. Pre koju godinu, radio sam isto. Tridesetak ljudi koji su tuda prolazili, ismeva, psuje, ili patetično cokće. Postaje mi neverovatno čudno, jer sam sada i ja sam, na toj "normalnoj" strani. Za trenutak sebe zapitam, zašto jednostavno ne batale revolt, smuvaju neku ribu, i priključe se veselom karavanu.

Mrzim sebe, mrzim jer sam se prodao, ali prvi put za dvadeset godina, to što ti klinci rade mi deluje suludo. Sada sam na drugoj strani, emocije se mešaju, ali ipak shvatam: Nekako je bolje, nema tih lanaca koji me vezuju, nema predrasuda. Biti prosečan, to je zaista biti slobodan.

601 : 111
16 em plus     16 em minus
602 : 111
601 : 112

Ubiti nekome Zorana

Izazvati nekome želju za emigracijom, najčešće onom kome je za ličnu nesposobnost kriva država.
Ovaj izraz ima neke vrlo, vrlo daleke veze sa ubistvom Zorana Đinđića.

- Nema posla za mene mladog četrdesetogodišnjeg i perspektivnog apsolventa prava, na Zapadu bih bio direktor Ševrona a ovde idem po omladinskim zadrugama i nude mi fizikalisanje, ej, jebote, ja sam intelektualac, to neka rade te crnogorčine što su se ispovezivale i došle sa brda da mi prljaju grad, mamu im jebem, idem ulicom i naiđem na papirić, PAPIRIĆ JEBOTE, znaš kad bi to moglo u Londonu ili tako negde, ZBOGOM SRBIJO, KO IZAĐE POSLEDNJI NEK UGASI SVETLO!
- Ko ti je ubio Zorana, dechko?

724 : 61
16 em plus     16 em minus
725 : 61
724 : 62

Krdo

Gajba Jelena

608 : 70
16 em plus     16 em minus
609 : 70
608 : 71

Lajka

Pas koji se približio praiskonskom idealu svih pasa - lajanju na zvezde.

Pazi šta želiš može ti se ostvariti.

849 : 97
16 em plus     16 em minus
850 : 97
849 : 98

DRNČ

Deterdžentski Rastvarač Naslaga Čađi ili skraćeno DRNČ. Genijalni izum hemijske industrije pokojne SFRJ i njenog mezimčeta JNA, a služi za čišćenje zabagrelog oružja.

Takođe i izraz za "Bosanski lonac", jelo u JNA koje se spremalo po sistemu pomija (sve sto je ostalo sipaš u isti kazan, provriš ga i staviš mu zapršku na kraju).

"...Ako neće i dalje da se odlepi zatvarač, potopi ga noćas u DRNČ!"

"Zakasnio si... pojedoše burek, ost'o samo DRNČ"

592 : 64
16 em plus     16 em minus
593 : 64
592 : 65

Brate, znači, kurac

Sveto trojstvo našeg jezika.

Brate - multi-funkcionalna reč kojom označavamo svaku mušku osobu (sem muških članova porodice, jer bi nas značajno pogledali, ženske ponekad, zavisi od korisnika iste), bilo kada, bilo gde. Zamena za druže, prijatelju, jarane, kolega, cimer, štimer, šta god, sve se razume.

Znači - Poštapalica dignuta na nivo reči koja je skoro obavezna u svakoj rečenici barem 1x. Obično stoji na početku, i generalno se sklapa sa gore navedenom (znači brate, ono..)

Kurac - Negacija, apsurd i bog, Mi imamo naviku da nećemo većinu stvari da radimo, bilo da nas mrzi, ne volimo, jednsotavno nećemo iz principa pa obično sledi - ma 'oću kurac.
Falim te kurcu! Iliti hvala ti bože! Dakle, Bog=religija ; Bog=kurac ; Kurac=religija.

Znači brate, ja kontam da idemo večeras u grad da se ubijemo na onoj svirci, sviraće tribute Mećaliki!

Ma 'oću kurac da idem, mrzi me, ionako neće svirati One jer onaj fegetije od gitariste ne zna da drži gitaru kako treba, ne da solira.

Ma brate, bio sam juče na probi, znači lik pocepao, ja se skenjao kako je dobro!

O falim te kurcu da je naučio!! Ajde onda ići ćemo, ali ono.. Neću ni ja dugo baš umoran sam malo od odmaranja, pa da odmorim još malo posle.

Ok brate, dolazim po tebe oko 9?

Ma kurac 9! U pola 11, mrzi me ranije.

477 : 60
16 em plus     16 em minus
478 : 60
477 : 61

Opaučiti

Šamar, samo jači, veći stepen. Posle takvog udara, rad mozga je sveden na minimum.
Šamar lopatom za sneg. Šamarčina.

Trpeo sam ga sve vreme, ali kad je počeo da mi pominje švecu, opaučio sam ga jednom i smirio se.

411 : 64
16 em plus     16 em minus
412 : 64
411 : 65

Pirs Bostan

Onaj prvi krvnički ubod koji napraviš na svežoj lubenici. Kad njega isplaniraš kvalitetno, nije problem iseći ostatak familiji i komšijama.

-Donesi, der, bostan iz kade, dosta smo je kupali. I švapski nož, onaj sa špićem. Sad će bata da joj udari pirsing, a ti posle iseci do pola, a pola zavij i baci u podrum.

491 : 45
16 em plus     16 em minus
492 : 45
491 : 46

Habituacija

Mogućnost da se skoncenrišete na novinski članak koji čitate, iako profesor celo predavanje nešto priča.