Prijava · Registracija
78 : 7
16 em plus     16 em minus
79 : 7
78 : 8

Krajcovanje

To kad naiđeš na čvornovat zaguljen panj pa nećeš da šineš po sred njega nego ga šibaš okolo, otkidajući deo po deo, dok ne ostane samo čvor, e onda je već lakše. Prođeš pored Carigrada, zapamtiš gde su naprsle zidine, jebavaš se tamo po nekim anadolijama i balkanima pa se vratiš po glavno. A uvek se neko vraća po glavno, i po glavu.

- E, vidi deda Živana, znaš ti koji je to čovek bio, čovečina, a vidi ga sad, šlogiran sedi ispred kuće, greje ga sunce, suši ga ko mokru cerovinu, iskrajcovo ga život samo tako, samo truli čvor od njega ostao da ga još malo drži, al crno mu već iz duše izlazi, uskoro će da se vrati korenima.

- Uuu dobra ti ona komšinica!
- Hehe jeste, krajucjem ja to polako...
- Samo ti krajcuj al drugi će da je icepa!

- E tata idemo na eskurziju u Španiju! Spremi minimum 800 evra!
- Štaaaaaa?! Koooo?! Gdeeee?! Vodeeee!!!
- Stani bre ćero, de ćeš u čvor upredeni pusti mamu da ga krajcuje.

94 : 7
16 em plus     16 em minus
95 : 7
94 : 8

Girice

Najviši oblik bogobojaznosti prosečnog srpskog hedoniste.

- Milka, bogamujebem, jel možemo mi da naručimo danas? Daj ovde 4 vinjaka, dve stomaklije i lozu, pitaj one 3 kurve tamo šta piju i donesi jedno 50 ćevapa na čačkalicu da zamezimo!
- Momci, jel vi znate da je Veliki post u toku?
- Bogamupoljubim, nismo znali. Ništa, onda daj 4 vinjaka, dve stomaklije i lozu, pitaj one kurve šta piju i donesi nam oval girica da nabodemo.

58 : 10
16 em plus     16 em minus
59 : 10
58 : 11

Zvezda repatica

Nebeska pojava koja je odvajkada raspaljivala maštu onih koji maštu imaju. Pokušavajući da protumače poruku belog traga na beskrajnom svodu, razne kulture su ga različito čitale. Danas je preovladalo materijalističko tumačenje, pa će samodovoljni Zapadnjak, videvši zvezdu repaticu (kometu, padalicu), gramzivo pomisliti ili reći: "Make a wish!". Poželi nešto novo iz kategorije "Must have", da bude samo tvoje, da utoliš tu neutoljivu glad za posedovanjem bar do sledećeg "Must have" oglasa.
A Srbin? Srbin će reći nešto što dvodimenzionalnim umovima, uronjenim u materiju, zvuči kao nerazumljiv sklop reči. Kazaće: "Za grm, brale!". Kakav sad brale, za koji grm? Bez brige, zna ko treba da zna: onaj koji je rekao, onaj na koga se odnosi i Bog, kome su te reči mile.
Jer Srbin vekovima i pokolenjima veruje da zvezda repatica oglašava da je upravo tog trenutka, negde na svetu, neki nepravedno zatočeni sužanj utekao iz tamnice. Pa, ne mogući da mu konkretnije pomogne (jer ne zna ni ko je begunac, ni gde se bekstvo dešava), on mu, ozarenog lica, misaono upućuje savet: "Za grm, brale!". Il'za trn, il' za grm, skloni se pred poterom.

Pre neku noć, na vedrom nebu se ocrtao beli trag. A ja sam ga video. Iako gravitacija odavno vuče pogled nadole, još uspevam da se podsetim kakva sam vrsta živog bića, još uvek čelo traži da bude usmereno tamo gde treba - pravo i uvis, a ne u zemlju. I video sam beli trag na nebu, otpratio ga u svoj njegovoj raskoši.
Pre nego što je ono racionalno u meni stiglo da reaguje: "Ma daj, zar ti stvarno veruješ u...?!", ono iskonsko je uradilo svoje: "Za grm, brale!", prošaputah, radujući se onako kako to samo dete ume. Beži, sklanjaj se, i znaj da za tebe navija čitav kosmos, na čelu sa samim Bogom, kome su te reči mile, jer je bezbroj puta pokazao da, kada ga ljudi primoraju da se svrsta na stranu progonjenog ili progonitelja, On uvek izabere onog prvog.

134 : 9
16 em plus     16 em minus
135 : 9
134 : 10

Podebljavanje imena i prezimena

Tradicionalna radnja u toku polaganja ispita za koji ste učili taman koliko je vaša baba učila nuklearnu fiziku.

Cilj ovog akta je da slova budu što ljepša na kraju, jer jelte imate samo sat vremena da ih uljepšate.

81 : 6
16 em plus     16 em minus
82 : 6
81 : 7

Dupli pas

Ono kada te sa jednog šaltera pošalju na drugi jer si došao na pogrešan, pa te onda sa drugog vrate na prvi jer su te ovi sa prvog pogrešno uputili.

53 : 11
16 em plus     16 em minus
54 : 11
53 : 12

Asimilacija

Proces usvajanja kulture i običaja zemlje u kojoj migrant žarkom željom ili silom prilika provede duži vremenski period.
Podložni su joj skoro svi tipovi migranta - kako migrant vulgaris tako i Emigrant ili Imigrant ali najopasnija je ipak kod podvrste Omigrant koja teži da obrne pun krug i vrati se u domovinu, šireći u njoj štetne uticaje iz tuđine.

Jedina vrsta migranta koja je imuna na nju je Amigrant koji ustvari i ne ide nikuda već hrabro ostaje na svojoj zemlji čak i po cenu toga da se s njom zauvek sjedini.

- Dobar dan, dame i gospodo. Nalazimo se u hangaru 144 Beogradskog pristaništa gde već duži vremenski period grupa nevoljnika s Bliskog istoka čeka svoju priliku da se otisne dalje na put. Pokušaćemo da stupimo u kontakt s jednim od njih... dobar dan gospodine, kojim dobrom?
- Dobar dan i vama. Eto, muka me je naterala, pobegao sam da spasim goli život.
- Razumem, kako se zovete i odakle dolazite?
- Ime mi je Ahmed Ibn Fahlan i dolazim iz Sirije.
- Recite nam kako živite ovde, ima li nekih problema?
- Eto, nije ni tako loše, nego što me ubi ova promaja u hali. Nisam video svojim očima ali kažu da je Nusret iz hangara 112 preksinoć zaboravio da pritvori prozor i zaspao, evo baš ovako, i probudio se s ustima, da prostite, na dupetu.
- Strašno, zaista. Primate li ikakvu pomoć od države?
- Redovno nam donose hranu i piće, nekad odeću i ćebad ali i druge stvari.
- Kao recimo šta?
- Eto baš nedavno dobili smo dve kutije magneta za frižider 'Beograd na vodi'.
- Jesu li vam bili od neke koristi?
- Onako. Prednji deo je od stiropora su pa smo ih dali ludom Ibrahimu da se zanima da ne bi digao nešto u vazduh.
- SPORT ZA ZUBE! SPORT ZA ZUBE!
- E, u redu je Ibrahime, samo opušteno! Šta sam ono počeo, da, magnetit je krt i ima solidna balistička svojstva pa ga lomimo i stavljamo u...
- Fascinantno. Hvala vam na razgovoru, a naš generalni sponzor 'Pekara Halal' poslao vam je ovaj paket da se počastite.
- Blagodarim, podeliću ga s mojim sabor... saputnicima, šta je u pitanju?
- Deset kilograma prvoklasnog bureka sa sirom, najboljeg u gradu a i šire.
- ...
- Ne brinite, naš sponzor koristi isključivo guščju mast...
- Burek je samo s mesom! ALAHU AKBAR!
- VAISTINU AKBAR!!!

173 : 19
16 em plus     16 em minus
174 : 19
173 : 20

Zarezi

Kafane u kojima se na kratko zadržiš, prije nego li dođeš kući i udariš tačku.

Moj Milorad po dva sata putuje sa posla. 5 zareza udari.

100 : 25
16 em plus     16 em minus
101 : 25
100 : 26

Remeplov

Povratak u doba ljutog trolovanja.

E kad se samo sjetim...

94 : 14
16 em plus     16 em minus
95 : 14
94 : 15

Kaži

U slengu umišljenih pojedinaca ovo bi trebalo da znači "halo".Verovatno smatraju da je svaki njihov trenutak toliko dragocen da nema potrebe trošiti ga na nebitne likove poput nas.

-Halo,druže šta radiš?
-Kaži...
-Marš u pičku materinu!

75 : 9
16 em plus     16 em minus
76 : 9
75 : 10

''Nije što je moj/naš...''

Zbog toga i jeste. Priznaj pošteno da si pristrasan onom ko je tebi bliži i da njegov uspeh ide i na tvoje zadovoljstvo.