Prijava
   

Aleko

Jedna od najvećih legendi srpskih drumova. Nastao pre cirka tri'estak godina in Sovjet Raša, što bi rekli agresori. Spoj ruske vodke i trećeg stepena mašinske struke.
Tada nije bilo potrebe za dodatnim opremama, tipa, električni sistem za kontrolu proklizavanja, električni sistem za kontrolu parkiranja i ostalih kuraca koji nam se plasiraju sa raznih strana, a sve u cilju otimanja para na fin i galantan način. Od dodatne opreme si mogao da dobiješ jedino naslon za glavu ili desni retrovizor i to samo u slučaju da je majstor gadno nadrljao to jutro od poslovođe, pa u cilju da što više ošteti firmu dodao i tu finesu u makinu.
Svaki poštovalac komunizma morao je da bude i vlasnik Aleka. Jer, jebiga, lepo reče Ilija Čvorović: "'De to ima bolji auto od Moskviča?".
Vozeći Aleka izazivao si toliko poštovanje, da su žene prilikom prolaska pored njih same zadizale suknju, a ortaci u kraju ti nisu zamerali što si iskopirao Ipčeta sa frizurom.

... danas, Aleko služi za skladištenje starih akumulatora i sekundarnih sirovina, za slučaj da prođu "Stari akumulatori i marinie kupujemo, veš mašine i šporete", a tebi fali novca za prelaz na Galatu i tri plus Šalke...

Komentari

U mojoj smjeni si defku objavio +

Hvala Profu za ideju lolo

Zašto sam mislio da se radi o Puškinovim ciganima?

"Vozi Aleko da ne doguraš daleko!"

Lepo složena defka, još Riha potvrdio kvlt - de ćeš više:)

zaboravio si pneumatike od plastične mase, nije bilo dovoljno gume u SSSR pa pravili sintetičku zamenu - kad voziš zimi dovoljno je samo da kreneš, dalje sam klizi :)

Potrošnja do 25 litara.

Имали ми Алека годинама, цела кућа била у жалости кад га је ћале продао...ретко удобан ауто...

Samo znaš, brare slatki, Aleko je bio konstrukcijski srodan sa Audijem 100 i Simcom 1307 :D