Prijava
   

Arhikita

Jako loš projektant, izumitelj stepenica sa nagibom većim od Planice, soba bez jednog ravnog zida za orman, i terase širine 15 cm na koje ne može ni saksija da se stavi. Ali zato redovno stavlja Dalijeve i Le Korbizijeove slike na FB, i priča o sveopštem sivilu današnje arhitekture, a u stanju je da za vikendicu od 20 kvadrata potroši budžet za soliter . Na kraju se učlani u stranku, i postane direktor za urbanizam nekog grada, pošto je od preduzimača dobio dovoljno batina za tri života.

-Šta je ovo koji kurac? Kakva je ovo zvonara, ko vam bre reko da ovo zidate, ste normalni?
-Gazda, mi samo radimo po projektu, evo tu sve ima nacrtano.
-Jaoooj, zovi mi onog Arhikitu ODMAH!

-Šta nije u redu?
-Je li bre, kome ti misliš da ja prodam ovu zgradu? Jel si vido ti nekad kako izgleda stepenište? Šta će ti ovolka rupa izmedju, i to još okrugla, i gde si video da stepenice nemaju ogradu? Usro sam se od stra već kod trećeg sprata, a ovde treba da idu majke sa decom.
-A pa ne, vi ne razumete, kvadratne forme su dokazano neprirodne, a najnovija ispitivanja pokazuju da ograda uljuljkuje u lažnu sigurnost. Tu je predvidjena kevlarska mrežica, skoro nevidljiva. Ne znam dali ste primetili ali svi zidovi su u radijusima...
-Jesam! Jebali te radijusi, ko će da pravi nameštaj u radijusima, gde da nadjem krive sanitarije, na šta će čovek da okači plazma televizor, na kurac, jel znaš ti šta je prava linija linija, kvadrat i kocka, jebem li ti kocku u pičku! Šta da radim ja sad, ovo sve mora da rušim pa ponovo!
-Izvinite, ali to je moje autorsko delo, i kao takvo ja ne dozvoljavam...BAM, TRAS, ŠLJAS!

- neku godinu kasnije-

-E Gazda, onaj šamšula koji nam je projektovao one gluposti je postao glavni Gradski Arhitekta! Kurac ćemo sad da dobijemo još neku dozvolu.
-Jebote, svako koga sam ja lemao je uspeo u životu! Ako nema veze, ionako slabo ide prodaja stanova. Prelazimo na asfaltiranje.

Komentari

Prelazimo na asfaltiranje

Mrka kappa.

ekselent =)
a tačno su takvi
+

Odličan primer, što je kod tebe već standardno. Umeš da ih napišeš tako da veruj mi, svaki izraz možeš da izvučeš lagano.
+

Od loše igre rečima, napravio si dobru defku. Vobra.

Od loše igre rečima, napravio si dobru defku. Vobra.

To je to o čemu pričam. Naslov je jedino što mi se ne sviđa, ali opet kada se uradi odlično defka, a posebno primer, šta je jebeni naslov.

šta je jebeni naslov.

Poenta svega?

Poenta svega?

Arhikita - Prađoka?

jel znaš ti šta je prava linija linija, kvadrat i kocka, jebem li ti kocku u pičku!

oplakah
+++

Hvala Dzoni i Agilni, ja kritike od vas rado uvazavam, medjutim ta igra reci nije moja, drpio sam je iz one price od Bukovskog kada gura coveka pod autobus, pa sa njegovim novcanikom u baru narucuje triput zaredom sniclu i pivo, a konobarica ga pita sta si ti, on joj kaze arhitekta, hteo bih nesto da podignem, a on mu kaze ti si ARHIKITA, nisi ti to u stanju. Naravno zasluga pripada prevodiocu,ali ja sam zapamtio i nastavio da popularisem izraz cak sam ga dvojici i prikacio uz ime, i mogu da vam kazem, bas im dobro stoji, jednog od njih samo tako i zovemo sada...:)

bata gugi, dal je moguce da si samo ti odgedao taj trijumf primenjene pedagogije?:D

ma taj mali je išao u školu gde sam predavao i to je bilo cepanje od smeha... a i iskreno bilo mi ga je u jednu ruku žao... zamisli da ti se cela škola smeje i zeza
možda treba da linkuješ klip da ljudi znaju o čemu se radi :)

Baš si je opravio...
+++