Prijava
   

Bludni sin

Niko i ništa. A živi život rokenrol zvezde. Buđenje u random stanu nepoznate lepotice, češanje muda, lenjo zevanje, pa jutarnja partija rvanja sa istom. Odlazak u kafanu i "gubljenje" još jednog dana na isti način. Iako je beznačajan delić, može se reći i benigni tumor demokratski orijentisanog društva. A ipak anarhista. Ne podvlađuje se nikome, radi ono što on hoće i kako hoće. Stepski vuk sa jednom značajnom crtom, on ne pati, makar se to ne vidi.

Godine prolaze, a on se ne menja. Žena? Deca? Jok, nije on za vezivanje, a još manje za vođenje urednog života i vaspitavanje klinčadije. A i nema prihode. Stalni je gost poznate birtije, praktično postaje njen zaštitni znak, te i pije na crtu. Nikad nije radio. Živi sa roditeljima i to mu ide na živce. Jedinstveni primerak Hemingvejštine. Kafana, pisanje, tuča. Samo bez pisanja. A možda i sa. Umetnik u pravom smislu te reči. Nije alkoholičar već boem. Potencijalni samoubica. A ni on ne na zašto.

I dok ga pojedinci karakterišu kao propalog studenta Medicinskog fakulteta, većina ga i dalje smatra za legendu, na konto stare slave. Uvek poželjan u društvu jer odiše nekom uzvišenošću i kad se valja u sopstvenoj pegli. Bivša faca koja je sjebala svoj život i otišla u drugu krajnost. Kao i mnoge legende roka. Bleda senka nekadašnjeg bića. Njegova priroda sve više izlazi na videlo i izjeda mit o Njemu. I pored svega i dalje je tu. Postoji.

Tragični junak velikog književnog dela. Hoda na ivici smrti ali ne pada. Samo je pitanje časa.

Komentari

ja sam samo jedan od sinova bludnih... ++++

Баш то Панинаро. :)

Ono što bi Bukovski napisao da nije opterećen perverzijom.
Sjajno. +++

bludni sinovi se ne bude u stanovima lepotica, pitaj bukovskog :)

Живи са родитељима и то му иде на живце. Јединствени примерак Хемингвејштине.

ma daj...

bludni sinovi se ne bude u stanovima lepotica, pitaj bukovskog :)

Грешка. Буковски као блудни син се не буди у становима лепотица. Али се блудни синови буде. :) Додуше, то је мање битна ствар у односу на карактер блудног сина.

ma daj...

Опет правиш грешку. Видиш опипљиве ствари, а не видиш да се ради о карактеру. Ако ме разумеш. :)

Како ја тебе не запазих пре, бре? Много лепо пишеш.. :) ++

Ооо хвала, хвала. Вероватно зато што јако ретко пишем. :)

Е, пиши чешће. Дође ми да омиљенујем скоро све твоје дефиниције. Волим јер су другачије од осталих, ти онако пишеш за душу, па зато. :)

Видећу, немам пуно времена. У гужви сам некој већ пар месеци.

Видиш опипљиве ствари, а не видиш да се ради о карактеру. Ако ме разумеш.

brate, ne kapiram ovo.

Видиш опипљиве ствари, а не видиш да се ради о карактеру. Ако ме разумеш.

Jednostavno mi ne ide u galvu da u jednoj recenici kazes da tip zivi sa roditeljima i da to mrzi, a u sledecoj da je jedinstveni primerak Hemingvejstine. Hemingvejstina je kad se sa 18 prijavis za vojsku da ides u rat, pa kad te odbiju zbog loseg oka, ti ipak odes preko crvenog krsta, pa onda recimo kad se nadjes u sred borbe pocnes da tuces ratnog reportera jer snima umesto da nosi ranjenike! zbog toga je Hemingvej - Hemingvej.

No, nebitno. Lepo ti pises, zaista. Ovo je moje misljenje tamo neko :)

Jebeš u sivu masu! Predobro pišeš! Omiljena * APEL NA ODABIR! Zbog pomena Stepskog vuka od mene imaš ful rispekt i poljubac. Kolješ!

Kvalitetna, nema šta... +

Ово иде у омиљене, али толико јако да има остале да одзвјездим!

Gotivan lik ovaj bludni, baš...