Prijava
   

Čekalica

Vrsta taktike koju primenjuju ekipe koje su u datom trenutku u podređenom položaju. Bilo da su brojčano ili na papiru slabiji, nisu u mogućnosti da napadnu pa zato čekaju pravi momenat za protiv udar.

- Dobro veče, Poštovani gledaoci. Selekcija San Marina izlazi u uobičajenoj, 5-4-1, formaciji i skoro je sigurno da će opet čekalicom pokušati da iznenade uvek neugodne Luksemburžane.
.....
- Buraz, ne sviđa mi se kako nas gledaju oni momci.
- Ni meni, ali obrati se Srkiju, on je počeo da cima njihove ribe a lepo sam mu rekao da to nikako ne radi, pogotovo ne u Zaklopači.
- Pusti sad to, moramo nekako da odemo odavde, da krenemo na njih ne ide, ima ih koliko nećeš.
- Pretpostavljam da nisu ni za pregovore jer sam video da su već počeli da krckaju prste.
- Da, da, ne vredi. Znam lika koji je odavde, okrenuću ga pa kad dođe objasniće momcima šta i kako i mirno ćemo otići odavde.
- Do tad ćemo biti u urgentnom. Možda je bolje da im naručimo piće, pa kad konobar dođe do stola napraviće nam neki vid bloka, pa ako uhvatimo momentum da ga gurnemo na vreme da prospe sve po njima i ako u tom trenutku ne bude gužve na ulazu možda uspemo da izletimo i uletimo u noćni, koji kreće za 6 minuta.
- Momci, živeli i srećno.
.....
- Čuvena scena (pogledati od 1:12:00) iz filma Hrabro srce (Braveheart), kada se omalena vojska Vilijama Volasa suprostavila moćnoj engleskoj armiji, čekajući konjanike da se približe dovoljno blizu kako se konji ne bi mogli zaustaviti i zaobići koplja.