Prijava
   

Čiča Gliša

Ne,ovo nije još jedna definicija o crtanom karakteru.Reč je ovoga puta o zaboravljenom čokoladnom keksu iz 80-tih godina,koji se proizvodio u Crnoj Gori,kao svojevrstan odgovor na Bambijev "Plazma keks".Proizvođač je bila firma "Crna Gora Coop",a pakovanje je bilo plave boje,sa uputstvom kako se Čiča Gliša crta.Debilno,slažem se.Imao je ukus sličan "Plazmi",samo što je bio preliven čokoladom,a mi smo se kao deca ložili na ovaj keks pre svega zbog jebitačne reklame koja je napravljena za isti.U reklami je Glišica skakutao i nosio neki bedž,a pesmicu smo pevali kad god smo mogli,a glasila je ovako

Tačka,tačka,tačkica,
Na grudima značkica,
Na značkici piše,
Evo Čiča Gliše!
Čiča Gliša,Čiča Gliša,
Čudo od slatkiša!

...sve to na ultra jebitačnu melodiju.

Kako sam pročitao negde,on postoji i dalje pod nazivom "MonteGliša",a razlog ѕa promenu imena je najbolje objasnio jedan lik sa jednog foruma.Anegdota je odlična,pa evo da je stavim u primer,samo je on malo pomešao MonteGlišu sa Mljevenim Đetićem,ali neka ide c/p u originalu.

Početkom devedesetih Crnagoracoop izbaci imitaciju Plazme pod nazivom "Čiča Gliša" ("Čudo od slatkiša", ko se seća reklame). Sači end Sači odradi sve, od koncepta do dizajna, a simbol keksa bude baš onako dečji čiča Gliša. Međutim, vlasnik kultne knjižare Magna Charta Milan Bastajić docrta simpatičnom čilageru bradu, šajkaču i kokardu, potpiše ga samo sa "Čiča" i stavi na bedževe. Crnogorci, brže-bolje, angažuju lokalne kreativce, promene sve što su odradili i onda nastane "mljeveni Đetić"

Komentari

Обећах ово Чичи,па му посветих.Од срца,браћала и ћирилицом :)

ПЛУСКОМЕТАСОН СА ОМИЉЕНКОБРУФЕНОМ!!!!!!ТО БРАЋАЛА НА ЋИРКИ И ЧИЧИ!!!

Keksovska nostalgija uvek povlači moj plus...
+

Volim od svinje komentar vise nego plus :)

+ informativno...ja sam ko mali imao traume od Cipiripija kačim ga na štender!

ali mljeveni đetić pa to je nešto neprikosnoveno, kad god se setim toga nasmejem se, by the way odlična defka +++

Hvala jos jednom.Zao mi samo sto nema nigde slike,pa da mladjima pokazem kako je debilno izgledala kutija,ali sta sad :).Verujem da bi definicija tek tad bila potpuna.

Gde se toga seti??? Bravo!

Pa ne znam,jbt...Ali nisam toliko dobro napisao,koliko je ovaj c/p primera jak!On me odusevio kad sam citao po netu,pa sam morao da ga ubacim ovde :)