Prijava
   

Demokratija vs. Diktatura

Demokratija je civilizacijska tekovina koja podrazumeva da većina glasača koja stavlja papirić u glasačku kutiju, osim ruke i hemijske olovke, treba da ima makar malkice mozga.

Nažalost, postoji puno tekstova o tome koliko je ta demokratija dobra za narod, a baš nijedan da ipak postoje i neki narodi koji nisu u stanju da sami sebi izaberu normalnog vladara i da je najbolje da im se to nametne na silu.
...Za njihovo dobro ne treba da im se dozvoli glasanje, isto kao što se moronima ne daju šiljati i oštri predmeti, da ne bi sami sebi iskopali oči.

Dva su datuma u istoriji kada se baš u našoj zemlji okupilo najviše predstavnika različitih svetskih zemalja:

8.maja 1980-te, Josip Broz Tito, komunistički diktator koji je vlast uzeo na silu, privukao je na svoju sahranu 209 stranih delegacija sa 38 kraljeva i predsednika, 5 prinčeva, 10 predsednika vlada, 6 predsednika parlamenata, 7 podpredsednika republika, 3 podpredsednika vlada, 32 ministra inostranih poslova i hrpu nekih sitnih funkcionera kao što su ambasadori, državni sekretari i sl.
Smatra se najvećom sahranom u istoriji čovečanstva, po broju stranih predstavnika koji su došli da bi nekome iskazali počast.
Čak ni Papa Pavle II nije uspeo da obori rekord.

24.marta 1999-te, našom slobodnom voljom izabrani predsednik Slobodan Milošević je donekle ponovio uspeh nedemokratski izabranog Tita i okupio kod nas predstavnike 19 zemalja sa oko 1000 različitih aviona, 7 fregata, 3 nosača aviona, 12 razarača, 4 nuklearne podmornice i hrpom patrolnih brodova, satelita, helikoptera i bespilotnih letelica.
Smatra se jedinstvenim primerom u istoriji kada je neku zemlju napalo 19 drugih zemalja samo zbog njenog unutrašnjeg problema, a da ta zemlja nije bila čak ni blizu do naftnih polja.

Komentari

209 stranih delegacija sa 38 kraljeva i predsednika, 5 prinčeva, 10 predsednika vlada, 6 predsednika parlamenata, 7 podpredsednika republika, 3 podpedsednika vlada, 32 ministra inostranih poslova i hrpu nekih sitnih funkcionera kao što su ambasadori, državni sekretari i sl.

Uuu, nisam ovo znao. I fali ti r u podpesednika. Ispravi to, obrisaće ti moderatrori. ;+)

a, a da ta zemlja nije bila čak ni blizu do naftnih polja.

da,ali zato kosovo ima petinu svetskih zaliha,litijuma cini mi se,a na nekoj nasoj planini se nalaze ogromne kolicine nekog materijala koji se moze preraditi u gorivo. Ne znam tacne podatke jer sam ove informacije pokupio u prolazu,ali znam da na kosovu rudink zeli da otvori americki general iz 99-te,dok i na ovoj planini neka americka kompanija zeli da pravi rudnik.

U suštini, stav defka, Dobro napisana, može čak ići na forum u formi teme. Elem, moram malo se prosrat' u svom stilu i reći da je demokratija situacija gde dve budale nadglasaju jednog pametnog, ali i kao takva je bolja (ili manje loša) od diktature, jer mi oduvek išlo na q kad je jedan i de fakto i de jure iznad drugih, poput kraljeva, barona, prestolonaslednika i ostale gadami!

P.S. Do podneva očekujem barem 100 komentara.

па нема шта да се коментарише. за стоку је само корбач.
+

da,ali zato kosovo ima petinu svetskih zaliha,litijuma cini mi se,a na nekoj nasoj planini se nalaze ogromne kolicine nekog materijala koji se moze preraditi u gorivo.

Ulepšao si mi jutro.

Ovo je kvalitetna defka, a sviđa mi se presek šta je koji od njih dvojice dovukao nama ovde :)
A i sviđa mi se naftni zaključak. Efektna završnica.
Prava defka.
+

Ulepšao si mi jutro.

lololo,sad kad procitam ni sam ne znam sta sam hteo da kazem.izgugluj malo,odmah iskacu naslovi,kucam preko fona pa mi malo teze da linkujem.

...ali zato kosovo ima petinu svetskih zaliha,litijuma cini mi se...

Косово је 5. у свету по резервама лигнита, а лигнит неки пут има mind of its own. ++

Fala ljudi, fala..."BRAVAR JE BIJO BOLJI!!!"

Evo i od mene plus +

okupio kod nas predstavnike 19 zemalja sa oko 1000 različitih aviona, 7 fregata, 3 nosača aviona, 12 razarača, 4 nuklearne podmornice i hrpom patrolnih brodova, satelita, helikoptera i bespilotnih letelica.

A desetak godina kasnije se hvalimo sa aeromitingom sa manje aviona.
VRATI SE SLOBO

ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА ТРЕБА ДА БУДЕ ДИКТАТОР СВЕГА ВИДЉИВОГ И НЕВИДЉИВОГ У ЗЕМЉИ СРБИЈИ!!!11 Иначе нема спаса од ових демокрацки изабраних влада кад се увек увуче Динкић са својом екипом и тако неки... Мис'им, сви су ми сумњиви осим Коштуњавог, хехе

8.maja 1980-te, Josip Broz Tito, komunistički
diktator, privukao je na svoju sahranu 209
stranih delegacija sa 38 kraljeva i predsednika, 5
prinčeva, 10 predsednika vlada, 6 predsednika
parlamenata, 7 podpredsednika republika, 3
podpredsednika vlada, 32 ministra inostranih
poslova i hrpu nekih sitnih funkcionera kao što
su ambasadori, državni sekretari i sl.
Smatra se najvećom sahranom u istoriji
čovečanstva, po broju stranih predstavnika koji
su došli da bi nekome iskazali počast.
Čak ni Papa Pavle II nije uspeo da obori rekord.

Sudeći po sloganima "živ je Tito, umro nije" i "Tito - to smo svi mi", sahrana uopšte nije uspela.

i meni se čini ovo za ugalj. ali, ko će ga znati, cifre ne lažu +

''Пучина је стока једна грдна, добре душе кад јој ребра пучу'' + и *

Odlična defka. + Naročito mi se sviđa doza ironije u drugom primeru, makar sam ja to tako shvatio.

a da ta zemlja nije bila čak ni blizu do naftnih polja.

Kod nas nisu primenili svoj fazon o ratu. Rekoše mi vas bombardujemo, a vi kako oćete...

U poslednjih 10.000 godina ni u jednoj državi u kojoj je u manjoj ili nešto većoj meri bila uspostavljena demokratija nije došlo do masovne gladi. Većina vas je pak upoznata sa tim koliko ljudi je pomrlo od gladi u staljinističkom Sovjetskom Savezu, u Kini dok je vladao Mao, pod vodjstvom Idi Amina i mnogobrojnih drugih afričkih diktatora. Da demokratija valja - ne valja, shvatili drevni Grci još pre 2500 godina. Demokratija i liberalizam su izgovori za moderni robovlasnički sistem.

Inače vrlo mi se kenja od druga Tita, sletova i hvalospeva, gde se ne pominje goli otok, masovne grobnice po celoj bivšoj Jugoslaviji koje su punili udbaši, agenti u crnim kožnim mantilima, čak i sami partizani. Došli su mu na sahranu svi oni koji su od njega imali koristi i koji su se dobro gostili po Brionima, karajući dobre pičke i jedući tigrovinu sa safarija. Uostalom, Tito je bio mnogo više od predsednika jedne države. Bio je oružje, u ko zna čijim rukama.

Ne znam...meni nekako sve sada izgleda mnogo gore nego tada. A i neuporedivo više mrtvih ima zbog Miloševićevih političkih poteza, nego zbog Titovih. :-)

Volim što bar jedan od omiljenih starijih autora piše i dalje. Ovo nije definicija već remek-delo. Sajt je zatrpan tviterima, FB vicOvima i plagiranim definicijama...