Prijava
   

Držati (sve) konce u svojim rukama

Imati (potpunu) kontrolu nad određenom stvari ili nasumičnom životnom aktivnošću. Navrtati vodu na svoju vodenicu, gospodariti sopstvenom a vrlo verovatno i tuđom sudbinom. Biti lutkar, što i jeste neko zanatsko-praktično utemeljenje naslovnog izraza.

Uglavnom, notorno korišćen idiom u svetu sporta, opsesivna sklonost bio-mama, profesionalna svakodnevnica švalja i hirurga širom planete. Kad je tekma večeras?

AFK Vukajlija pobedila FK Teleoptik u 13.kolu Pampers™ Super Lige i učvrstila se na prvom mestu sa 6 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranu Bežaniju. Trener Benitez: "Sve vreme smo držali konce igre u rukama, na vreme smo poveli, imali većinski posed lopte...a i naš ekonom je njihovom golmanu turio barbiturate u flašicu s vodom."

--------------------------------------------------------

- A, brate, kako ovaj lik uspe da hoda po ovoj žici ovako? Kako, bre??
- Pa, vežba, jebote. 'Mesto da drka kurac svaki dan k'o nas dvojica, on čovek svaki dan vežba...
- Da, ali opet...zajebano je to, brate. Mož' dizgine, fazon, dok si rek'o britva, puno je faktora tu. Vetar, vlaga, koncentracija...Ne drži on baš sve konce u svojim rukama...
- Sve dok ih drži pod nogama, tebra, neće ga strugati s asfalta...

----------------------------------------------------

- Aman, crni sine, dokle ćeš više da pišeš te tvoje gluposti na kompjuteru, kad ćeš više duzmeš konce svog života u svoje ruke?!
- E, kevo, mojne me smaraš, Kajzen upravo pustio novu verziju sajta, 'nači, 'naš koje će tek sad mahinacije da pravi komentatorska sekta???

Komentari

Jedinu senku na pobedu je bacio kapiten Džoni koji je vređao Benitesa jer ga je izveo u 75. minutu, zato što je kapiten AFK Vukajlija bio prilično pijan.
+

Stadion Pod Adom je opet bio popunjen do poslednjeg mesta, a nakon utakmice je usledilo popularno "treće poluvreme", na kojem su igrači i navijači združenim snagama ušmrkivali najčistiji kokain i ispijali Moet...

Sekta već razvija strategiju, svaki član ponaosob. +

Vukajlija, pobediti, prvo mesto, nešto tu štuca da se tako slikovito izrazim. +++

Штуца само цела екипа, јер је пијана од Моета. ХИК!

Еве ти и овде пљус на.
Предложићу ово катад.