Prijava
   

Dubak

Lik kojeg svi koriste da bi završili neki posao, lažno ga tapšući po ramenu kao da je sam predsednik opštine. Cela predstava samo da bi od njega izvukli sopstvenu korist. Treba da se cepaju drva - ajde Dubak išao si u teretanu a i legenda si, da se kopiraju beleške - ajde Dubak hvatao sve na predavanju još mu plikovi po prstima ostali, da se pretera neki ugalj - hej, Dubak brate najjači si, dođi da te poljubim u kurac, šta nemoj, daj kurac slobodno, da se prenese kredenac od punog drveta - Dubak, eo obećavam kurac će ti poljubljen biti, brate moj u tuđini.

I onda dođe vreme kad im Dubak više nije potreban. Stali su na zdrave noge, takoreći životno prohodali. Zaboravili su na njega, a možda i nisu hteli da ga se sete. Prvi je sam popio gajbu piva za vreme Ćirilice - nije hteo da ga zove jer kad vidi plikove odmah mora da popije panklav. Drugi je guzičio Jovanu preko stola za bilijar - realno, nije ni lud da ga zove, jedino da mu izvadi crnu osmicu ispod slabine da ga ne nažulja. Treći je dobio soma evra na kladži - častio samo one koji su se tu zatekli, a za resto kupio televizor sa strašno inčeva.

Za to vreme Dubak u nekom paralelnom univerzumu meša malter sa bratom Đukom i ide do apoteke po kiši, kišobrana bez, da babi kupi kontrolok kontrol.

- Ks, ks. Mare? Mare?
- Reci.
- Osmo pitanje. Pustinje u Iranu.
- Uhvatiće nas nastavnik Kalahari bre.
- Daj reci, plizić, dam ti da mi vidiš sisu na velikom odmoru.
- Piši! Deštekevir i Deštelut.
- Hvala.
- A posle sisići?
- Beži, bre, ljaljane. Za šta me smatraš?!

Komentari

Više nego fino.

Nastavnik Kalahari? Ili je hteo da je navuče na pogrešan odgovor samo? :D

Да је навуче, јашта :Д

Дефинитивно једна од бољих у пошљедње време. +

da, potencijalni kolektivac... odlično +++