Prijava
   

Feromonski pičkin dim jednog replikanta

ENJOY, bješti neon. Neko je skoknuo u ofsajd budućnost i doneo gomilu strašnih uspomena. Mudre su i poučne. Predskazanje trajektorije serpentine kojom će civilizacija gmizati. Dakle, ENJOY!

Slike društvene disocijacije, beskonačno naporne dokolice, dekadencije bez kriterijuma i granice, involucije svih vrednosti, potpune dezorjentisanosti pojedinca i krajnje društvene atrofije do bezobličnog rudimenta. Svi problemi su rešeni, pa čak i oni sofistički, ljudima preostaje samo da uživaju.

Degeneracija ljudskog bića se koriguje implantima, protezama, graftovima i veštačkim organima a nesavršenost mašina se koriguje time što su one sve humanoidnije i socijalnije. I što je ljudsko biće kibordskije a androidi replikantsko humanoidniji pozorište je zanimljivije. Teško shvatljivo tvistovanje za boeme. Za inženjere je to samo puki izazov i mlaćenje para uz okačenu poruku: mi to možemo a vi napišite ode i poeme o fenomenu ako će vam biti lakše. U prevodu, možete da ga duvate, odosmo mi dalje. Napravićemo vam pičketinu po želji sa pravim feromonima. Merlin Monro, Adrianu Limu ... koju hoćete ... pa ćeš i ti masni, cvikeravi, ćelavi bubuljičavko od metra+žilet sa Jogurtovog avatara jebati vrh pičke. I što je najvažnije za tebe, tvoju sujetu i mačoizam, one će biti uverene da si ti alfa mužjak planete, njeni feromoni će ti parati mozak ali će ona sama biti gluva za feromonski ples neuronima jer tvoji feromoni su realno grozni. Ona će zubima parati sopstvene i tuđe vene samo zbog tebe i na kraju, umreće zbog tebe. Toliko je moćan taj naš softver. Odoli ili ENJOY. Apdejtovanje ili zamena starog modela za novi uz 50% popusta. Godišnje dopunjavanje rezervoara feromona – gratis! ENJOY!

I taman da neshvaćen upadne u ofsajd prošlosti i zaborava – dobićemo nastavak. Nastavak kao novus spiritus movens ili memorijski rifreš prošlog dela ili optimistička korekciju ili možda najavu novih ciklusa tame i dekadencije. Biće da je ovo poslednje. Očigledno neko to zna. Neko je ponovo bio u ofsajdu budućnosti.

Dno metropole budućnosti je identično dnu metropole srednjeg veka, roštiljijada, gatanje, zabava, tezge, cirkus, jurnjava, ubistva ... Na višim spratovima su režiseri života i smrti. Bogovi. Oni stvaraju, kreiraju, planiraju, programiraju, repliciraju ... I baš kao što bi običan smrtnik stao pred Bogom i naravno zatražio poboljšanje i produženje života, replikant je to isto učinio pred svojim stvoriteljem. I baš kao što bi Bog odbio takve zahteve običnom čoveku, stvoritelj je odbio replikanta. Zaigrali se Bogova.

Nešto mora da se citira i u originalu, jer original je jedan jedini. On je savršen i nedodirljiv. Dakle: „All those moments will be lost in time like tears in the rain“. Voleo bih da imam um autora ove rečenice, mada sam sasvim zadovoljan i sa ovim kojim osećam njenu lepotu, poruku, značaj ... I to je nešto ... ili možda nije ... jer će svaki blistavi trenutak, svaki orgazam, svaka pobeda, uspešno rešena jednačina, uspešno očitavanje, merenje, pa i svaki poraz i gubitak, nestati u beskraju vremena kao suze na kiši. Ali dok kiša ne padne ... ENJOY!

Blade Runner 2

Komentari

Ti čoveče jebeš, jednostavno jebeš!

ne jebem jos uvek, ali za nekih pola sata kad se odjavim hocu

Enjoy daje toliko smeka :D

na svakoj zagradi i reklamnoj poruci ubcena je rec ENJOY, preporucujem gledanje prvog dela ovog filma pre nego sto 2012 izbace drugi deo. inace nezvanicno vazi za najbolji SF film. mada nisam siguran koliko je vise SF.

Što bi neki rekli jednom se živi, ako sam dobro razumeo.

Zajebo si se. Probaj ponovo.

Kad definicijom nateraš čoveka da skine film, onda znaš da jebeš.

DCX
Kad definicijom nateraš čoveka da skine film, onda znaš da jebeš.

Управо ово. Само што ћу ја исцимати друга за скидање. иксДе

Vole bih da imam um da shvatim ovu definiciju. Mozda kad pogledam film. Tada mozda dobijes i petokraku. Za sada samo krst.

Film je vrhčina. To mi je i bio cilj da podstaknem barem neke pametne glave da pogledaju to remek delo.

Nefunkcionalni, biće i petokraka u tunelu u sred mraka ... e kako ide to, bio sam klinac kad su neki pevali to.

ima drugi deo?? fprvi deo je vrh,pogotovo saundtrak na kraju od enigme

Biće drugi deo 2012.

u citatu „All those moments will be lost in time like tears in the rain“ nema THE prije RAIN. Film sam prvi put glegao u Odeonu, na premijeri, a od tada još puno, puno puta. ne kapiram definiciju, ali plus svakako, drago mi je što sam je pronašao. probaću sa čitanjem još koji put.

Dok kisa ne padne... ENJOY, prijatelju.
*