Prijava

Ma studije, kakav poso bre? Ko još završava faks zbog posla.

Ima li nekog ko je studirao ili studira u Austriji?

Ne znam što se primate na studije u inostranstvu, kad jedna od sto osoba istraje u tom poduhvatu. Bitno da svi navale da se iskurče kako će da idu u Singapur da studiraju antropologiju, nema veze što će da žive na krekerima i vodi.

Ima li nekog ko je studirao ili studira u Austriji?

ja imam. što je trebalo?

И мене занимају студије у Грацу у Аустрији. Који факултети постоји и како са немачким, који ниво знања је потребно имати да би уопште могао да конкуришеш?

Visa ICT ili visa elektrotehnicka u vojvode stepe?
28 mesta je ostalo na obe, ne mogu na obe da pokusam
u utorak ujutru moram otici da se prijavim a do tad moram videti sta od ove 2
bilo sta u vezi ove 2 skole bi bilo od pomoci
hvala unapred

Imam ja neke ortake koji idu u tu višu ITC. Svi su mi rekli da posle te više možeš da se zaposliš kao web dizajner, imaš trimestre ne semestre, lagana viša, imaju kao neku matematiku, fiziku, engleski, kvazi programiranje, veruj mi nije teško a kažu da je perspektivno.

Pogledaj na sajtovima programe, pa odluči šta ti više leži.

http://www.ict.edu.rs/

http://www.viser.edu.rs/

jos jedno pitanje, kontam da je glupo ko kurac ali nisam siguran
meni je smer manje-vise nebitan, bitnije mi je da upadnem
tako da ne znam kako ide to, probao bih na oba pa gde upadnem
da ne bude tipa probo sam na 1 i izduvo a na drugi bih mogao ali nisam mogao da se prijavim na oba istovremeno

Pa raspitaj se kad se polažu prijemni ispiti na te dve više ako možeš fizički da stigneš radi oba, pa šta ti Bog da, tebe niko neograničava da radiš samo jedan prijemni.

ne mislim na to, nego na smer
na ict imam 2 smera sa 10 i 18 mesta i realno gde god da upadnem fino mi
da ne bude tipa prijavio si se za ovaj pa izduvo a na dugi si mogao ali izabrao si ovaj jebiga
ako razumes na sta mislim
kontam da sam do jaja nerazuman sad al dobro

Nisam te razumeo, pa to moraš da se raspitaš tamo, verovatno ima neka mogućnost da se prebaciš ako ne upadneš na jedan smer a ima mesta na drugom.

Ako se radi isti prijemni (isti predmeti) možda ti se računaju bodovi za oba smera, tj. ako nemaš dovoljno za jedan možda upadneš na drugi sa istim tim rezultatom.

Razmišljam da upišem ETF u Beogradu ili Novom Sadu, pa me interesuje koliko je teško upasti?

Razmisljaj koliko je tesko ispasti.

U Novom Sadu nemaš klasičan elektrotehnički faks već postoji Departman za elektrotehniku i to na Tehničkom fakultetu. Prijemni ti je isti kurac i tamo i vamo. Na ETF-u su teži zadaci, al ovde na prijemnom dolazi više oblasti, na to posebno obrati pažnju. I da, u NS-u nema opšteg smera, moraš da znaš šta oćeš pre prijemnog.

ne znam kako je sad, pre jedno 12ak godina je bilo lagano upisati. doduse ja sam u nisu, al isti kurac, niko nije hteo da studira elektroniku.
problem je sto je nakon prve god od 300 ostalo 100, a do kraja kapiram da je nekih 5% zavrsilo na vreme a jos 15% kasnije, i to je to.

sad valjda lakse sa bolonjom, pa zato i teze da se upadne. mada kapiram, ako si dobar iz matematike i fizike, ne bi trebalo da padnes prijemni, a ako padnes ili se cimas da bi mogao, mozda i nije taj faks za tebe, sustici ce te matematike i teorije.

Nije da sam neki matematičar, hoću da upišem isključivo zato što imam siguran posao kada završim. Kontam da mi je bolje upisati to, nego nešto od čega nikada ništa neću imati.