Prijava

jebi ga, danasnji "najgori" fudbaleri ne mogu ni da pridju njegovom shvatanju zivota

During the quarter final, a stray dog ran on to the pitch and evaded all of the players' efforts to catch it until England striker Jimmy Greaves got down on all fours to beckon the animal. Though successful in catching the dog, it managed to urinate all over Greaves' England shirt. Greaves claimed that Garrincha thought the incident was so amusing that he took the dog home as a pet.

Gledao sam neke njegove stare snimke. Bio je čarobnjak sa loptom uprkos deformitetima. Nisam primetio ni da je Pele driblao sa lakoćom i elegancijom kao Garinča.

Jedini fudbaler koji je postigao het-trik u finalu svetskog prvenstva je?

Džerfi Harst? Doduše treći nije prešao gol liniju lol

Jeste Harst. Nastavi dalje.

Bio je veliki igrač i trener. Iako je bio zagrepčanin, u Partizanu je igrao od osnivanja pa do 1955. kada odlazi u Keln. Igrao je i za reprezentaciju na olimpijskim igrama i 2 puta je osvojio srebrne medalje. U Nemačkoj započinje svoju trenersku karijeru i već u prvoj sezoni osvaja titulu sa Kelnom. Posle toga preuzima Bajern Minhen, tada drugoligaša. Uvodi ih u prvu ligu, osvaja nemački kup sa njima i kup pobednika kupova posle toga. Oformio je onu čuvenu ekipu koja je posle žarila i palila Evropom, a činili su je između ostalih Bekenbauer, Majer, Gerd Miler i drugi asovi. U to vreme je bio najplaćeniji svetski trener. Bio je trener nekih klubova ali bez većih uspeha, osim kada je sa grčim AEK-om osvojio duplu krunu. U istoriji Bajerna, upisan je kao jedan od najznačajnijih trenera u njihovoj istoriji. Imao je isto prezime kao i jedan čuveni ruski kompozitor.

Ajde da oživimo malo kviz.

Jedan od onih fudbalera koji nikada nisu pokazali svoj pun potencijal, a povrede su ga omele tome. Karijeru karijeru počinje u klubu čije se ime pominje u naslovu jedne od najčuvenijih opera. Sa njima na impresivan način ulazi u prvu ligu svoje zemlje i par godina kasnije, svojim fenomenalnim igrama zašada za oko, jednom čuvenom trenru jednog ostrvskog kluba. Inače taj trener je čuven po dovođenju mladih talenata. Zadržao se u tom klubu skoro 3 godine i igrao je finale LŠ i izgubio od tima koji je iz zemlje gde je on rođen. Sezonu posle tog izgubljenog finala provodi na pozajmici u najtrofenijem evropskom klubu i ljutom rivalu tima od kojeg je izgubio u finalu LŠ. Posle te sezone u kojoj je osvojio titulu šampiona svoje zemlje, prelazi u redove gradskog rivala kluba u kojem je do tog trenutka igrao na pozajmici. Sa tim klubom osvaja dve titule u Ligi Evrope iako se na po dolasku u klub mučio sa povredama i jednu sezonu proveo na pozajmici u jednom od najtrofenijih timova u zemlji koja se nalazi na istom poluostrvu kao i njegova domovina. Nakon boravka u tom klubu, vraća se u klub u kojem je počeo karijeru i osvaja sa njim još jednu Ligu Evrope, a u tom finalu je pobedio klub u kome je jedno vreme igrao na pozajmici. I dalje je aktivan. Iako je igrao jako dobro u svim omladimskim selekcijama svoje zemlje, za seniorsku reprezentaciju odigrao je tek 20-ak utakmica i postigao je 4 pogotka. Reč je o igraču sredine terena.

Pu jebemmumater. Jeste Rejes, teraj dalje.

A jes bilo mnogo i teško, lako je bilo da se zaključi da je igrao u Arsenalu u finalu LŠ gde je izgubio od Barse, pa prešao u Real i na kraju u Atletiko (dve LE)... Aj ja ću jedno mnogo manje bvdlg-ovsko pitanje:

Sadržaj ovog sporta bazira se na priči o idealnom vojniku iz konjičke jedinice koji se nađe iza neprijateljskih linija i mora jahati po nepoznatom terenu, boriti se mačem i pištoljem, trčati i plivati. Sport je izmislio Pjer de Kuberten i na njegov predlog je uvršten u program OI u Stokholmu 1912. godine. Kako glasi ime sporta?

Nije, to je atletska disciplina, ovo je zasebni sport.

Nije polo, on je dosta stariji...

Jel ono kad konji preskaču prepone i ta sranja?