Prijava

Nemam sad vremena. Nek postavlja neko drugi.

Kako se zove jedini englez osvajač zlatne kopačke Evrope?

Е'о једно кул питање:

Ко је бранио за Парму '95. године кад су освојили Куп Уефа? Парма је тад победила Јувентус 1:0 кући и играла 1:1 у реваншу.

Ако јесте Буфон, нека поставља ко стигне, одох.

Јок. Буфон га је касније, кад се појавио, избацио из прве поставе.

Ц.

Дакле, е'о једна хинтара: Кад га је млађани Буфон збацио на клупу овај је прво отиш'о кратко на позајмицу у неки клуб (то небитно), ал' касније дефинитивно отиш'о из Парме у клуб који је тако важио за један од најслабијих у Серији А и често испадао у Б и враћ'о се. Мислим да је у тренутку кад је тај голман преш'о, тај клуб био друга лига - нат шр. Вероватно га већина више повезује с тим клубом него с Пармом.

Da nije Anđelo Peruci? Moje veoma ograničeno znanje o Seriji A u tom periodu staje ovde...

Јесте Перуци бранио у том финалу, али за Јувентус. :Д

Sad sam izguglao, bilo je skoro pitanje o njemu na ovoj temi...

Luka Bući xD, ajd da postavim da umre kviz.

Rođen je u jednoj od najmanjih južno američkih država, ali nikada nije igrao za klub iz te zemlje. Karijeru počinje u omanjem klubu iz najveće zapadno evropske zemlje. Zatim se vraća na svoj kontinent i igra za jedan od najvećih klubova tog kontinenta. Država u kojo se nalazi taj klub je susedna zemlji u kojoj je rođen. Zatim prelazi u klub iz zemlje koja je dala najviše timova osvajača Lige Šampiona. U tom klubu postaje legenda i stranac sa najviše nastupa za taj klub. U to vreme taj klub, koji je sada drugoligaš, doživljava svoj zlatan period. Osvajaju i kup pobednika kupova sredinom devedesetih gde pobeđuju u finalu jedan ostrvski klub. Dve godine kasnije prelazi u jedan u od najvećih gradskih rivala kluba kojeg je pobedio u finalu Kupa pobednika kupova. U tom klubu osvaja još jedan kup pobednika kupova i super kup Evrope. Dolaskom jednog italijanskog trenera na čelo tog kluba on gubi svoje mesto tu. Prelazi u gradskog rivala svog dotadašnjeg kluba i tu posle 3 sezone završava karijeru. U reprezentaciji je odigrao ''samo'' 26 utakmica iako je bio fenomenalan igrač. Trenutno je trener jednog premijerligaša.

Igrao u saragosi, pa u čelziju, ako sam lepo kapirao, a meni jedino od trenera tih godina na pamet pada poketino, a opet, on je argentinac, pa se ne uklapa u prvi deo pitanja, a nije ni igrao u čelziju koliko znam.