Prijava

Пошто видим да људи не умеју да поставе нормално питање модераторима у највећем броју случајева решио сам да направим туторијал за нормалан однос члан→модератор или "Упутсво за коришћење модератора".

Значење појмова:

Члан - регистрован корисник сајта њњњ.вукајлија.цом којем су додељене основе могућности за коришђење сајта

Члан ктитор - регистрован корисник сајта њњњ.вукајлија.цом којем су додељене основе могућности за коришђење сајта, као и неке додатне могућности као захвалница за финансијску подршку сајту. Те фунције не праве велику разлику у функционалности налога у обичног члана и члана ктитора.

Модератор - регистровани корисник сајта њњњ.вукајлија.цом којем су додељене додатне функције како би био у могућности да одржава квалитет сајта бришући материјал који није предвиђен да буде на сајту, санцијонишући кориснике који се бахато понашају, и тако што ће упућивати остале чланове на прави пут коришћења овог сајта. Може такође бити и ктитор поред тога што је модератор

НАПОМЕНА: Сви поменути "типови" чланова су само чланови и то не сме да се заборави. Чињеница да неко има више опција у односу на другога не даје за право никоме да то злоупотребљава, као и да се дичи тиме на снисходљив начин.

Поглавље прво - Злостављање на сајту

Ако се деси да вас неко малтретира на сајту, било нападом на вашу личност или нападом на ваша дела, ту су модератори да вам притекну у помоћ.

-Напад на вашу личност-

Није битно да ли су коментари или чет у питању, али сценарио је врло сличан:

Ви: Баш ми се видела она дефиниција од оног лика. Много је добра
Неки други члан: Ок је сасвим али није нешто претерано добро
Ви: А што није претерано добро? Човек је убо поенту!
Бахати члан: Зато што си глуп ко курац и не маш појам шта ваља идиоте глупи.

Очекивана реакција би била:
Ви: Море гони се у пизду лепу материну идиоте један ретардирани.

Али ова реакција ништа не постиже! Позовите у помоћ модератора или само игноришите тог бахатог корисника и наставите мирно да ћаскате са другим чланом.
Ако се одлучите за опцију да се јавите модератору то се ради на форуму тако што ће те дискретно то пријавити путем приватне поруке.

Али не овако:

"Неки ретардирани кретен ми је набио киту у уста на чету! Дајте бре радите ли ви нешто или само једете говна????"

Него:

"Тај и тај бахати члан се понашао врло бахато, па бих вас замолио да га или упозорите да се притаји мало или да га санкционишете. Јасно је да не можете све видети шта се дешава ли кад нађете времена учините нешто поводом тога. Хвала пуно на вашем времену!"

-Напади на лична дела-

Није чест случај да се нечија дефиниција и/или постер напуни коментара који немају везе са мозгом али се дешава. Ако нисте члан ктитор те коментаре нисте у стању да бришете. Ако су коментари имају увредљив контекст поступите према упутсвима написаним у предходном делу.
Ако сматрате да су коментари на вашој дефиницији/постеру зрели за брисање обратите се модератору преко приватне поруке.

Уобичајен начин обраћања:

"Ало бре идиоти! Докле више да ми серу по дефиницији/постеру?!?! Јесте се ви уротили са њима можда??? Дај бре бриши она говна!!!"

Правилан начин обраћања:

"Можда мало превише тражим али мислим да ми они силни коментари на тој и тој дефиницији/постеру руже садржај и немају баш много везе са темом. Ако није проблем да се уклоне ако сматрате да сам управу. Хвала најлепше!"

-Такозвани хејт-

Хејт представља намерно дељење палчева ↓ члановима, обично и без читања садржаја дела. Ово понашање је кажњиво јер даје лажну слику о квалитету датих садржаја. Ако сматрате да се оштећени на овај начин обратите се модераторском тиму на форумској теми предвиђеној за то.

Уобичајен начин обраћања:

"Неко говно ми се посрало на дефиниције и/или постере. Који је курац људима овде. Ајде бре враћајте ми муком стечену популарност!!"

Правилан начин обраћања:

"Нисам сигуран зашто ми је популарност драстично опала, па бих вас замолио да проверите мој налог. Могуће да ме је неко хејтовао. Хвала пуно!"

НАПОМЕНА: Проверите да ли вам је нека дефиниција обрисана од стране модератора. Дешава се да се дефиниције са добрим односом палчева ↑ према ↓ обрише ако крши нека од правила везаних за дефинисање.

Поглавље друго - "напад" модератора на члана

-Обрисан ми је постер-

Ова појава уопште није ретка јер постоји огромна количина постера без могућности претраге. Чак и да има могућност претраге, врло је тешко наћи постер са садржајем који сте ви окачили због различитих наслова постера. Још једна незгодна ствар везана за постере је то што не постоји гробље за њих, па се не види јавни разлог брисања. Ако вам је постер обрисан можете се обратити модераторском тиму да вам образложи.

Уобичајен начин обраћања модераторима:

"Који сте ви пајсери говњави!! Пре дест дана сам окачио постер и ви га бришете а био је супер оцењен. Који вам је курац исфрустрирани кретени једни распали??? ВРАТИТЕ МИ ПОСТЕР СТОКЕ БАХАТЕ!!!"

Правилан начин обраћања:

"Обрисан ми је постер тај и тај па ме интересује на који је начин прекршио правила постављања како бих знао да не направим исту грешку поново. Хвала најлепше!"

-Обрисана ми је дефиниција-

С обзиром на то да овај сајт има 20 000 чланова врло је вероватно да је већ неко пре вас дефинисао нешто и да је ваша дефиниција уклоњена под изговором да је плагијат и поред тога што ви нисте видели оригинал. Такође морате се трудити да дефиниција буде квалитетна. Немојте се чудити када видите тривијалну дефиницију која је постављена пре 3 година и која још увек стоји нетакнута јер се са временом критеријуми пооштравају. Ако вам збиља није јасно зашто је ваша дефиниција обрисана можете се обратити модераторском тиму.

Уобичајен начин лупања главом о зид:

"Стварно сте говна... дефиниција ми стоји 10 дана и има 100 палчева ↑ а ви је сад бришете. Куртончине једне пробушене, некоришћене! У чему је фора? Забавно вам је да ме јебете у мозак???"

Култивисан начин:

"Могу ли добити образложење за брисање моје дефиниције те и те. Дуго је била активна а сад је од једном на гробљу. Није ми јасно који је критеријум прекршила. Ово питам да не бих направио исту грешку. Хвала пуно на времену!"

-Обрисана ми је дефиниција дана ШКК????-

Није редак случај да се ваша дефиниција не шкартира до тренутка достизања нивоа дефиниције дана. Запамтите да је дефиниција дана најочигледнија реклама овога сајта јер је страна са дефиницијама дана прва коју људи виде када дођу на сајт. Критеријуми за брисање ових дефиниција су екстремно оштри. Врло је болно видети нешто што је постало реклама сајта, а ваше је, да нестане у заборав. Али се можете пожалити и видети о чему је реч.

Уобичајено:

"Сад и дефиниције дана бришете распали чернобиљси ковнарски црви???? ДЕФИНИЦИЈА ДАНА!! АЛО!!! НАЈЕБЕМ ВАМ СЕ МРТВЕ МАЈКЕ У ЛОБАЊУ ГЊИЛУ!!! ВРАЋАЈТЕ ЈЕ ОДМАН!!!"

Нормалан начин обраћања:

"Нестаде ми дефиниција дана па реко да питам шта то би? Сматрам да не крши правилник о дефинисању па да ако могу да добијем образложење шта се збило. Хвала најлепше!"

-Банован сам!!!-

Шта код да је разлог овоме о томе нема расправе док вам казна не истекне. Колико год да сматрате да сте оштећени без разлога не правите дупле налоге и не питајте друге чланове да постављају питања уместо вас. Када казна истекне обратите се модераторима за образложење ако сматрате да сте оштећени.

Уобичајено:

Верзија један
Дуплиналог2минута_након_бана: "У чему је фора? Зашто сте ми бановали главни налог? Где сам погрешио?"
Наизглед културан начин обраћања али је суштина бана да се члан уклони са сајта на неко време. Дакле иако је ово фин начин обраћања прекшена је суштина бана.

Верзија два

Дуплиналог2минута_након_бана: "КРЕТЕНИ РЕТАРДИ БЛАБЛАБЛАБЛАЛАЛА БАНОВАЛИ СТЕ МЕ БЕЗ РАЗЛОГА БЛАБЛАБЛА"
Дефинитивно добијате трајни бан на главном налогу што не желите.

Исправан начин:

Након истека бана: "Зашто сам био банован ако може да ми се образложи. Није ми јасно где сам погрешио и да ли сам погрешио. Искорно желим да знам да не правим исте грешке. Све најбоље!"

Ако се деси да је модератор погрешио, вероватно ћете добти мало поштеде уколико направите неку грешку. Тако да је боље примирити се него правити још већу глупост.

НАСТАВК СЛЕДИ МОРАМ ДА ПАЛИМ

Не претеруј, шта фали овако: "Сад и дефиниције дана бришете распали чернобиљси говнарски црви???? ДЕФИНИЦИЈА ДАНА!! АЛО!!! НАЈЕБЕМ ВАМ СЕ МРТВЕ МАЈКЕ У ЛОБАЊУ ГЊИЛУ!!! ВРАЋАЈТЕ ЈЕ ОДМАХ!!! Хвала најлепше."

Ја предлажем да се направе формулари за обраћање модератору и да се наплаћује такса.

I meni se svidja to sa govnarskim crvima.

Inace, ne kapiram kakvu poentu ima ova tema. Sad ce ti sto jebu majke virtuelnim osobama da se smire jer su uvideli da je to pogresno? Okajace grehe i te fore?

Nece ovo nista promeniti.

Искрено су ме сморили ови постови на питањима. Ето зашто.
Само још да видим шта нисам написао па да завршим, а ди ли ће ова тема бити корисна или не није битно.

Doteru, dok nisi napisao ovaj post ja sam bio ubeđen da si neka lujka i zaludni podjebavač :) Alal ti vera. Skidam kapu.

p.s. >>Poruka onima koji jure moderatorsku fotelju<< , ovakav profil autora i način razmišljanja prolazi pri odabiru moderatora ;)

Korleone, ne laži narod. :)

Šivo - pa rekli smo "leba i igara" :P

Nisam citao sve,ali sta ako nekog clana moderator sikanira kad stigne?? Nije mi se desilo, ali cisto pitam.. :)

Onda dobije dva dlana od drugog moderatora.

Не знаш ти мене Корлеоне :)
Јесам љутка и залудни подјебавач (ако сматрам да треба да будем - а обично тако сматрам... јбг кад сам комплексаш или имам другачији поглед на свет :П) али ипак шта смара смара...

Него не знам шта сам изоставио... ако се неко сети нека каже ситуацију а може и могуће одговоре.

Хвала пуно! Све најбоље!

П.С.

Порука онима што јуре модераторску фотељу: Пазите шта пишете јер ће вам се гомила клинаца најебати свега живога ако је достигнете. Ако нисте спремни да се суздржите бахатости одустаните, у супротном само напред. Ако нисте само ћете направити лошу рекламу сајту.

Када ја постанем модератор уместо модератора онда ћу да терам људе да ми јебу кеву намћорасту ретардирану и неплодну!!!

Дотеру, искид'о сам се од смеха читајући твој правилник.
Капа доле, исмејао сам се како дуго нисам. Са' ћу да копирам ово за случај да га неко обрише.

Не знам где нађе овог лика који ради све како не ваља :))). Цар!

Ваљда их није било толико ретардираних јебем му матер... лупо сам из главе :П

Jesu li sve ovo primjeri iz iskustva? :D

Ма то само мислим када поставља... овај... да да... из искуства...

HA HA HA!!!Kada bi ovo stvarno bilo praktikovano , ja bi bio zauvek banovan kao i stotinak ljudi koji su se ogresili o mene.....

Kao i za sve u zivotu,nasem narodu treba sve svesti na proste faktore i tek tada ce razumjeti zasto se nesto radi... :)

Doteru, + i omiljeno :)))

Ovo se zove pravilnik. :))