I've come by, she says, to tell you
that this is it. I'm not kidding, it's
over. this is it.
I sit on the couch watching her arrange
her long red hair before my bedroom
mirror.
she pulls her hair up and
piles it on top of her head-
she lets her eyes look at
my eyes-
then she drops her hair and
lets it fall down in front of her face.
we go to bed and I hold her
speechlessly from the back
my arm around her neck
I touch her wrists and hands
feel up to
her elbows
no further.
she gets up.
this is it, she says,
this will do. well,
I'm going.
I get up and walk her
to the door
just as she leaves
she says,
I want you to buy me
some high-heeled shoes
with tall thin spikes,
black high-heeled shoes.
no, I want them
red.
I watch her walk down the cement walk
under the trees
she walks all right and
as the pointsettas drip in the sun
I close the door.
Čitao sam ga svojevremeno, sviđalo mi se nekoliko se njegovih romana, ali tad sam bio prvi razred srednje. Bez uvrede za one u prvom razredu srednje, ali normalno je da se čoveku godinama popravlja ukus. A Bukovski jednostavno nije od onih koje možeš da pročitaš deset puta u životu i svaki put pročitaš na nov, zanimljiv način. Njega pročitaš jednom, kad si mlad, posle je sve dosadniji i dosadniji.
Meni se recimo nikad nije sviđao. Znam mnogo ljudi koji se kunu u Bukovskog, ja sam čitala Žene i Bludnog sina i nisam oduševljena. Naprotiv. Nekako nije to moj fazon, otkud znam...
Superzeno uzmi citaj pesme bre,ima da ti se svidi dajem vugla na to!To sam hteo i da objasnim sa ovom temom,citajte pesmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee od Bukowskog!!!!!!!!!!!!
Ti maloletna,jel ti znaju roditelji sta citas sunce ti tvoje??
Jednom davno sam počela da čitam Bludnog sina (tada još uvek nisam znala šta to znači), a pošto sam izazvala reakciju čuđenja od bliže starije okoline, batalila sam je. Kakav karakter...
Ja sam u srednjoj pročitao sina, faktotum i zene i odusevio se... nešto malo sam čitao pesme, bio sam jako blizu pre neki dan da kupim zbirku, ali neka, sledećom prilikom. A ne bih se složio da svakim sledećim čitanjem postaje dosadniji i dosadniji. Barem ne meni. Pre dva meseca sam spremao ispit i toliko se smorio da sam pročitao Faktotum još jednom, iz cuga :) Pozdrav svim fanovima :)
Ja sam pročitala veliku količinu pesama, Žene, Bludnog sina, Zabeleške starog pokvarenjaka, Post Office, neki dnevnik koji sam pronašla na netu, ali samo delimično. :D Moram da nabavim i ostale knjige, da upotpunim kolekciju, ko što rekoh. :D Henry, vidi se da si fan po niku. :D
Jericho
O boze, ne samo sto citate Bukovskog, nego jos i pricate o tome!
Trilijan
Je l' bi trebalo da se stidimo?
muskatla
Ma, Jericho je Bludni sin! :))
дебели пацов
Eat your heart out
I've come by, she says, to tell you
that this is it. I'm not kidding, it's
over. this is it.
I sit on the couch watching her arrange
her long red hair before my bedroom
mirror.
she pulls her hair up and
piles it on top of her head-
she lets her eyes look at
my eyes-
then she drops her hair and
lets it fall down in front of her face.
we go to bed and I hold her
speechlessly from the back
my arm around her neck
I touch her wrists and hands
feel up to
her elbows
no further.
she gets up.
this is it, she says,
this will do. well,
I'm going.
I get up and walk her
to the door
just as she leaves
she says,
I want you to buy me
some high-heeled shoes
with tall thin spikes,
black high-heeled shoes.
no, I want them
red.
I watch her walk down the cement walk
under the trees
she walks all right and
as the pointsettas drip in the sun
I close the door.
Valdemar
Ne volim pesnike čije pesme uglavnom možeš da pretvoriš u prozu prostim ukidanjem podele na stihove.
дебели пацов
I zbog toga ces automatski da odbacis nesto sto moze biti odlicno???
Valdemar
Čitao sam ga svojevremeno, sviđalo mi se nekoliko se njegovih romana, ali tad sam bio prvi razred srednje. Bez uvrede za one u prvom razredu srednje, ali normalno je da se čoveku godinama popravlja ukus. A Bukovski jednostavno nije od onih koje možeš da pročitaš deset puta u životu i svaki put pročitaš na nov, zanimljiv način. Njega pročitaš jednom, kad si mlad, posle je sve dosadniji i dosadniji.
maloletna budala :)
Pa otkud znam, ja sam prvi razred srednje i uvek se oduševim. Možda je zbog toga. :D
A i žensko sam, nekako je Bukovski faca.
дебели пацов
Izgleda da ga zene bolje kapiraju,a Valdemare o cemu pricas knjigama ili pesmama????
Bukowski jeste faca
Kupila danas Bukija na sajmu knigaaaa! :D Da imam za kućnu kolekciju...Strašan je! :D
MrsSupergirl
Meni se recimo nikad nije sviđao. Znam mnogo ljudi koji se kunu u Bukovskog, ja sam čitala Žene i Bludnog sina i nisam oduševljena. Naprotiv. Nekako nije to moj fazon, otkud znam...
Ja jesam odušvljena, a šta mogu. :D Moj idol, matori pokvareni alkoholičar. :D
дебели пацов
Superzeno uzmi citaj pesme bre,ima da ti se svidi dajem vugla na to!To sam hteo i da objasnim sa ovom temom,citajte pesmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee od Bukowskog!!!!!!!!!!!!
Ti maloletna,jel ti znaju roditelji sta citas sunce ti tvoje??
Tata me je i nahuškao na Bukovskog.
Ali mami se to nije svidelo, rekla je da mi se mozak kvari čitanjem dotičnog, hahahahahahaha. :D
Цыплёнок
Jednom davno sam počela da čitam Bludnog sina (tada još uvek nisam znala šta to znači), a pošto sam izazvala reakciju čuđenja od bliže starije okoline, batalila sam je. Kakav karakter...
дебели пацов
nije ni cudo sto deca posle rastu kao delikventi :D,svaka cast tati 5+ za izbor!
@Ciplenok:probaj ponovo nece da boli :D
henry chinaski
Ja sam u srednjoj pročitao sina, faktotum i zene i odusevio se... nešto malo sam čitao pesme, bio sam jako blizu pre neki dan da kupim zbirku, ali neka, sledećom prilikom. A ne bih se složio da svakim sledećim čitanjem postaje dosadniji i dosadniji. Barem ne meni. Pre dva meseca sam spremao ispit i toliko se smorio da sam pročitao Faktotum još jednom, iz cuga :) Pozdrav svim fanovima :)
Ja sam pročitala veliku količinu pesama, Žene, Bludnog sina, Zabeleške starog pokvarenjaka, Post Office, neki dnevnik koji sam pronašla na netu, ali samo delimično. :D Moram da nabavim i ostale knjige, da upotpunim kolekciju, ko što rekoh. :D Henry, vidi se da si fan po niku. :D
Dzankee
Ko je bese taj ?
Poznat mi.
Natnat
Post office je roman.