Charles Bukowski

Thumb_jon-lord-deep-purple-31487811-500-3252

Реме

Ja sam skoro čitao Bludnog sina. I trudio se da zagrebem malo ispod banalizovane površine. Zapravo, ako mene pitate, uglavnom ima mnogo toga pametnog da kaže, i kaže, samo je problem što ga ljudi čitaju da bi pročitali, bez ikakvog udubljivanja u knjige.

Meni deluje kul.

Ali Hemingvej i dalje jebe. :)

Thumb_6a00d8341c630a53ef010535f6a71f970c-800wi

Шерлок

samo je problem što ga ljudi čitaju da bi pročitali, bez ikakvog udubljivanja u knjige

+1

И ја кацам узео из библиотеке његову књигу Пост Офис прво сам се распитао на теми "Коју књигу тренутно читаш?" , чини ми се да ми је Крис дала објашњење о Буковском кад ми је рекла да су његове књиге "јебем , јебем , јебем , свршавам , лижем , јебем" ал' реално то нису неки банални курци који млади писци користе да би привукли читалаштво. Некако је префињеније и са стилом , шта знам..

Реално , ово је сушта љепота , вриједи погледати.

Thumb_coverksz

menijesamodosadno

Bukovkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Moj idol! Moj najveći idol ikada!

Ali Hemingvej i dalje jebe.

из те бранше, ипак мислим да је мика антић непревазиђен

Thumb_ttttttt

Трошаринац

Zapravo, ako mene pitate, uglavnom ima mnogo toga pametnog da kaže, i kaže, samo je problem što ga ljudi čitaju da bi pročitali, bez ikakvog udubljivanja u knjige.

Upravo to. Mislim da je dosta neshvaćen.

Thumb_chaplin_by_godmask

caplin

bukovski je dobar pisac. losa stvar u vezi njega je sto su ga klinci zeljni bunta gurnuli medju velike pisce.

Thumb_tumblr_mb4en1qjmh1qki8xpo1_500

Роки Билбао™

Neuspešna kopija Marka Vidojkovića... Ili beše obrnuto?

Thumb_poster2

hladan.krompir

Čitao sam ga svojevremeno, sviđalo mi se nekoliko njegovih romana, ali tad sam bio prvi razred srednje. Bez uvrede za one u prvom razredu srednje, ali normalno je da se čoveku godinama popravlja ukus. A Bukovski jednostavno nije od onih koje možeš da pročitaš deset puta u životu i svaki put pročitaš na nov, zanimljiv način. Njega pročitaš jednom, kad si mlad, posle je sve dosadniji i dosadniji.

Ово рекоше и мени једном приликом, да је Буковски углавном за младе људе, и да га сви углавном прочитају пре двадесетих година живота, а да онај који га чита и касније, много пута, да није баш упућен у књижевност и да није баш на месту.
Шта ја знам, не слажем се много с њима. Сад сам четврти средње, прочитао сам "Холивуд", "Жене", и "Песме 3" (ЛОМ-ов избог песама из пар његових збирки), и могу рећи да ми се све три књиге веома допадају. Има ту много тога што би се могло издвојити, али можда ствар која ме је купила је та да све пише спонтано, и као да у том тренутку прича са вама, а не као да читате слова са папира.
Што се тиче "уништавања лепоте и емоција", то ми се посебно свиђа, јер и у неким најлепшим тренуцима, сви се негде запитамо "шта који курац ово радимо?".
Можда није квалитетан писац, али се од њега доста може сазнати и научити.

Thumb_6a00d8341c630a53ef010535f6a71f970c-800wi

Шерлок

Дођох са намјером да окачим "Лафинг харт" , ал изгледа да сам то већ обавио прије више мјесеци. Углавном, Буковског треба читати.

Thumb_541361_4675686731927_5485401_n

Valdemar

Njah. Ako hoćete nešto žestoko, čitajte Vladimira Sorokina.

Thumb_a

Luks Učitelj

Nisam čitao ništa od Bukovskog, ali da upitam, možda sam laik - tu se ukratko radi o sprdanju sa apsurdom ljudske egzistencije, manifestovanom u bolu kurca, u alkoholizmu, i jebanju svega što se stigne? Pa jebiga, takvih možeš bar u Srbiji videti koliko voliš, bez da otvoriš knjigu - samo uđi u neku kafanu kraj autobuske. Imao sam priliku da popričam sa takvim ljudima, tagovanim po društvenim stereotipima kao propalice i ništavila, i čuo sam dosta mudrih i potresnih životnih priča. Ali ipak planiram pročitati nešto od Bukovskog, ipak je pisac čija dela spadaju pod urbanu opštu kulturu.

Thumb_mesja

Meśa

Ja sam od njega čitao samo Post office, i htio sam još ali u biblioteku nisu imali ništa više od njega, samo neke poezije, a to ni pod prisliom ne čitam ma ko da ih je pisao.

Thumb_medium_deer_head_man_in_a_suit_and_tie_round_sticker-p217299360473883516envb3_400__1_

Бенисијо

I ja sam pročitao Post Office kad sam bio treća, četvrta srednje i smorio me samo tako, tako da ne verujem da ću ikad bilo šta drugo od njega da pročitam.

Thumb_screen_image_367126

LJakse No.1

Nema sumnje da sam pročitao sve od matorog alkosa, ali najbolje njegove knjige (po meni) su, redom:
Bludni sin
Priče o običnom ludilu
Zabilješke starog pokvarenjaka

Izdvojio bih jednu priču (ne mogu pouzdano da se setim iz koje je zbirke), ali pouzdano znam da se zove Kalibar 45 za kiriju.
Izuzetna priča koja se niti tiče sexa, niti kurava, niti pijančenja.
Koliko se sećam, glavni lik vodi konverzaciju sa petogodišnjim dečakom.

Thumb_bata

Bushido

I ja sam pročitao Post Office kad sam bio treća, četvrta srednje i smorio me samo tako, tako da ne verujem da ću ikad bilo šta drugo od njega da pročitam.

Nisi krenuo od prave knjige. Veruj mi. Moraš prvo da pročitaš "Bludni Sin" , koji će ti se vrlo verovatno svideti vrlo, a onda kreni dalje. Inače Post Office se iskreno ni meni nije nešto preterano dopala.

Thumb_grizzly-man-2005-tou-01-g

Warner von Latinsche

sviđa mi se njegova poezija, mislim da je daleko vrednija od njegove nazovi-proze koja je klonja i može dobro da prođe jedino na festivalu loših hemingveja

ako je nekom prijemčivo kul ta droga & alkohol književnost, kerouac i burroughs ga šiju neviđeno. uopšte, bukovski je kontam najprecenjeniji amerski pisac

Thumb_whiteflag_81

sVVitch

sviđa mi se njegova poezija, mislim da je daleko vrednija od njegove nazovi-proze koja je klonja i može dobro da prođe jedino na festivalu loših hemingveja

Thumb_screen_image_367126

LJakse No.1

Ah, da. Zaboravih poeziju.
Izuzetan je pesnik, a li sve je to škola Alena Ginzberga.
Vorner, preteruješ.
Naravno da su njegove pesme pitke, jednostavne (sećam se jedne koja završava stihovima):
"Ah, ona ima prekrasnu dušu
Ah, ona ima prekrasno dupe."
Mislim da se pesma zove Letters

Thumb_oblak_u_papaucama

oblakmatori

Poezija mu je loša. Nisu ni knjige nešto mnogo bolje. Sve u svemu izvikan.

Thumb_xtom-fedro-of-fido-studio.jpeg.pagespeed.ic.4d1kxf-d9g

лош тенор

Kao što reče Bušman, treba krenuti od ''Bludnog sina''. Ja sam se zajebao, prvo sam pročitao žene, al sam onda krenuo normalnim redoslijedom - ''Bludni sin'', ''Faktotum'', ''Post ofis'', pa nakon toga pjesme. E, tu je bacio kobjasn. Veliki kobjasn. Od toga je živio, čitao je po Amerikama, u zadimljenim salama, pijan k'o drvo, masa nekad urlala na njega. Nekad nije mogao da izađe da čita koliko se znao ubiti od cuge. Gospodin.

Thumb_rango-poster

Billy Sharp

Gospodin alkoholičar. Čitao sam ga čisto da vidim zašto je toliko popularan, i nisam nešto preterano oduševljen. Nisam ljubitelj poezije, ali ono što sam pročitao njegovo nije loše.