Prijava

To je ono što smo pili pre sto godina u Kuglašu, kada se samo tamo i prodavalo :)
Znam za još jedno mesto gde ga ima trenutno, ali meni je grozno pivo. Bilo bar.

Ne znam, ne sećam se da sam pio ranije. Ovo je u pivnici "Samo pivo", dole iza Skupštine par ulica, fino je skroz, onako prijatno za piće, 8% alkohola valjda, ima malo ukus meda, taman gorko, taman slatko, i oseća se fino u grlu ječam nekako.

Cace imas to pivo na Beer festu uvek, meni je katastrofakardinalno, tipa u Banatu je pivara negde, i znam da sam jednom probao i hteo da se ispovracam. Jos furaju fazon IRISH BEER... :D Inace, "Samo pivo" bi trebalo da bude do jaja, jer planiraju da imaju preko 95 vrsta piva... Za sad imaju neka svapska, sto inace nam kod nas, i to e to... Pio sam tamo Dortmunder neki i Dub...

Pivara Ritiševo je u pitanju

Ne znam što vam ne odgovara, meni je skroz ok pivo, fin ukus, fina cena.

Nefiltrirani BIP.
Kafana "Dedinje" Novi sad, nefiltrirano pivo točeno u bokalima od 2 litra i kafanska čaša od 2 decilitra. Mislim da je takvo posluženje bilo i u bipovoj pivnici u BG. Cena porcije nije bila suviše mala, a ograničavajući faktor je bio što je Dedinje, kao i druge vojne kantine radilo do 21.00. Tako da nikada nisam iskrenuo više od dva bokala. Pivo je bilo, ledeno, mutno i po njemu su plivali hlebići od kvasca. Kasnije su točili Jelen u te iste bokale, ali to više nije bila ta mađija. Bilo bi dobro da ponovo neko pokrene tu priču sa nefiltriranim BIPom po celoj Srbiji. Kontam da proizvodnja nije profitabilna kao ovaj sirup iz jelena i lava.
Točeni šnajder hefevajs u valikoj gradskoj pivnici Nirberga. Mnogo je prijao. Valjda sam se istripovao što sam po sred nacističke njemačke.
Točeni živjec po sred krakovskog veštačkog brda, sa pogledom na pola poljske. Prvi živjec koji sam probao i ubedljivo najbolji. Valjda me ponela atmosfera. Dobri su bili i ovi kasnije iz konzerve, ali taj prvi me je presekao.
Nikšićko pivo po sred nikšića. I to je pivo izumrlo. Pravljeno je od čistog kukuruza. Ali meni se jako dopadalo. I to u onim zdepastim flašama od 033. Valjda zbog vode koju su koristili u nikšićkoj pivari.
Točeni pils u pivnici ispod velike sale Apatinske pivare. Kenjajte vi kako u Srbiji nikada nije bilo dobrog piva, ali taj pils i u flašici i u konzervi je bio vrhunska pivčuga, po sred raspale zemlje, za male pare i žednu sirotinju. Danas se to pivo proizvodi po sred Apatinske pivare. Specijalni gosti, mogu da ga dobiju u restoranu firme. Pravi se od dobrog češkog slada i hmelja, a služi kao dodatak jelenu i beksu, kada se sirup univerzalne, kukuruzne melase baš jako sjebe.
Točeni Avgustiner po sred Minhena. Da se mi razumemo. Minhen ima svoje zidarsko pivo, dve sorte. Gradsku i manstirsku varijantu. I još deset iljada drugih piva. Bilo da je hofenbroj ili da je avgustiner, bolji su točeni u krigli od litre.
Kada odem u dablin, sraću vam o točenom ginisu.

Видим да тема није толико активна али нема везе. Чисто да кажем моје утиске са искуством пробаних преко 50 врста пива од Шкотске, Енглеске, Немачке па све до Јапана.
Од наших генерално ми се највише свиђа Лав без премца, а ту је и Зајечарско. Јелен и Апатинско могу само на силу лед ледене да пијем.
УБЕДЉИВО најомиљеније пиво стиже из Немачке. Пауланер оригинал је мој заштитини знак и задњу пару бих дао на њега. Пауланер Салватор мало мање. Друго омиљено из Немачке је свакако Шнајдер ТАП 04 али је доста скупо. Нису лоша још ни бадвајзер, ердингер и меминџер.
Енглеска пива су ми просечна али бих издвојио Цитру која је јединствена јер се прави од коприве. Хобогоблин је исто до јаја као и Лондон Прајд. Ускоро ћу пробати и Трупера.
Од Холандских пива осим класика попут Хајнекена које је екстра и алкохолне баварије, издвојио бих свакако Гролш Бревери једно од најбољих на свету.
Од оних који готиве јелен, препоручујем чешки Бернард, мени је се не свиђа.
Могао бих до краја дана да пишем о пиво, али ево још да кажем да ми је најбоље јапанско пиво убедљиво Саппоро мада је доста скупо и ретко га има код нас. Не свиђа ми се баш нешто Asahi.
И Ирско наравно црни Гинис са оном куглицом на дну. Питко ко вода специфичан укус.
Живели!

Najbolje pivo MYTHOS
GRČKO. JEBAČKO. OSVEŽAVAJĆE.

јебем вам све пође ми вода на уста

Čuj Lav mu najbolje pivo. A ako može biti veće smeće od Merak piva onda je to Lav.

Највеће говно од пива које сам икада пио је бањалучки нектар. Срање јебено.

Највеће срање које сам ја пио је Апатинско. После њега мађарски Хајнекен.

А СВЕТЛИ НИКШИЋ?

И Зајечарско произведено у Новом Саду је урин обичан, попијте пешес из Зајечара па промените да бисте видели разлику.

Мерак је кул пиво. 90 ђунти у кафићу у центру београда, куш боље.

Vremenom sam razvio ukus za Belgijska piva, skoro sam se u Briselu razvaljivao. 3 piva, i gotov si :)

Trapist piva, koegod. Dobra.

Volim razlicita piva, svako na svoj nacin.

Da dodam, iznenadilo me na jugu italije, oko leccea, koliko se razvila neka kultura tih manjih pivara. Odlicna piva, od ovih lagera pa do psenicnih weiss. rame uz rame sa nemackim. Preorjentisali se skroz sa vinarija na pivare, i super rade posao, odlicna piva.

Hobgoblin stvarno jebe.

Krugher & Brent crveno je do jaja.

Probah na Bir festu Kozel češki (svetli), solidno je, slično kao Staropramen.

Лери, како се крећу цене пива?