Prijava

Kalinic moze da pici dabl dabl redovno. I pre nego sto je potpisao sam rekao da je igrac tipa Lovernj sada samo da ponovim. Jos ako je stvarno za 100k onda vrh.

Ali Radonja je Radonja...videcemo ga ove sezone sa timom koji je licno selektovao.

ја и даље мислим дае вилица курчина од играча.
И може курац мој да пичи дабл дабл. Имат ће на крају сезоне око 8,2 поена 4,2 скока и 1,8 асистенција

OK je Kalina skroz. Za moj ukus je mnogo bolje igrao u Voši, nego kod Mute. Čak mi se čini da je u Voši igrao četvorku (u tom smislu podseća na Simona kapitena).
Prilično dobro je bockao za 3 dok je linija bila na 6,25, tako da se ne bih složio da nema šut (i za Lazića se apsolutno slažem sa Gustim, da je daleko od lošeg šutera). Čakarevića, ipak ocenjujem kao bar malo boljeg igrača (doduše Čakarevića iz Radničkog Kg, ne onog iz Partizana). Opet Kalinić je 3 godine mlađi. Ako Simonović ne ostaje (a meni ne bi smetalo da ostane, kao ni Raden), a pretpostavljam da je Dangubićev dolazak nerealan, voleo bih da dođe Čakar, pa neka se menjaju na trojci.
U stvari ono što bih najviše voleo, ali pod trenerom klase Pešića (ili bar Vlade Vukoičića), je oslanjanje na mlade iz svog pogona - Kaplanović, Gudurić obojica 1995. malo mlađeg Vojislava Stojanovića 1997. i još mlađeg Aranitovića, uz već "iskusne" Rebića, Tejića, i "A reprezentativca" Mitrovića. Pošto ovo nije realno vraćamo se na priču o pojačanjima.
Katić valjda, hvala Bogu, ide, a ne verujem da će Kaplanović biti rezervni centar, pa se tu čeka neko rešenje. Šteta što Gusti kaže da to neće biti Štimac.
Na pleju će kapiram dovesti nekog stranca (verovatno Amera). Nadam se da će Rebić biti rezervni plej, a Đenka isključivo dvojka. Ne znam ko definitivno ide, ako pretpostavimo da su osim Nelsona, to i: Katić, Tadija, Raden, i Simon (Lipiovija i ne računam, on je ionako zalutao), radije bih da dovedemo 2 dobra (čitaj skupa) igrača (ne nužno oba stranca) na pleju i centru, i da ostalo popunimo igračima iz podmlatka, nego tri prosečna na pleju, centru i trojci/četvorci. Videćemo koja su još planirana domaća pojačanja, i da li će takvih uopšte biti. Ako je verovati da je budžet za četvrtinu manji (a to je logično da je istina), ne mora to da povlači slabljenje kvaliteta tima, s obzirom na to da su pojedini ugovori očigledno bili prenaduvani.
Najveću glavobolju mi i dalje izaziva Radonjićev ostanak.

Тејић и ребић су полуталенти кои ће да нестану нргдје у бугарској типа јарамаз или бешовић.
Митровић прва 4 репке за 2 године

Možda Tejić i jeste polutalenat, ali Rebić je materijal od kojeg bi mogao da se napravi odličan plej. I sviđa mi se jer ima muda, ne kao Tejić da se pobije, nego muda, u košrkaškom (igračkom) smislu. Drugo je što trener čiji je igrač nema muda da mu da minutažu, ne protiv Crnokose, bez uvrede Džani, nego protiv Makabija, na primer.
I Aranitović bi morao da zaigra u EL već ove godine, tako se stvaraju pravi igrači.

Имате јуниорског првака Ел! од клинаца играче да стварате а не да доводите и преплаћујете стренџерске лубине.

Zna coki vrlo dobro kako se prave igraci al da bi to radio mora da ostavi rezultate po strani. A to zbog vas, ne moze i ne sme jer kad biste bili tim tipa Mege, kojoj je prvi cilj pravljenje igraca, vecina navijaca bi ga napusavala, a on bi izduvao za kupovinu kluba.

Ovako, Rebic ove sezone nece igrati nista mnog ovise nego prosle,a u EL nece imati ni 10 minuta ukupno.
Meni se cini da nam sad sledi period u kom ce kroasanski klubovi malo vise da ojacaju a mi da stagniramo.

Од штимца је једино петар поповић већа ложиона.
Ћоки Ће диздува курчину од меге ако клинци остабу на окупу. Зихер сигурица кај не

Гази, који хрватски клубови, кад осим Цедевите, остали немају ни цвоњка? Цибона банкрот, Сплит одавно вегетира, Задар исто.

Cibona nije u bankrotu, pokrio im grad dugovanja. Oni krecu od nule. Za dinu dve stabilan klub. A o Cedeviti i Ciboni i pricam. Pa i srpsku kosarku u ABA ligi brane CZT i KKP, ne mislim na one pokusaje klubova a la Radnicki.
Al nebitno to

Čović je u FMP-u (mislim dok se ekipa tako zvala) pod Vladom Vukoičićem kao trenerom, između dva plej-of meča polufinala domaće lige, 1. i 2. čini mi se, prodao tada najboljeg (iako je i Teo bio prvotimac) svog igrača Rašića Efes Pilsenu, za dobro se sećam 200k.
Kada sam razočarano rekao svom ortaku koji je Vladin kum, da ne kapiram takav pristup, jer ako najboljeg prodaš za 200 somića, i to u finišu sezone, automatski obaraš cenu svim ostalim igračima, on je kazao da je Čoviću svejedno, i da mu je mnogo važnije da proda mnogo (da ne kažem - što više) igrača i to u što kraćem periodu... E sada da li se Čović promenio i da li se plaši nazovi navijača (mislim na huligane), jer mene (navijača iz fotelje) se sigurno ne plaši, pa ni ovih pravih koji i dalje redovno gledaju Zvezdu u hali, to ne znam, ali ne vidim da je uspeo da stvori dobar sistem, a tim je prošle godine sa jačim sastavom (i svakako skupljim) ostvario lošiji rezultat nego prethodne godine. Osnovni problem je trener.

Штиме одвалио да Добрица Ћосић игра у Хелиосу, а да је Пупин првак на 400 метара. Оћете таквог у рекету питам ја вас?

Da, kad već od Miličića nema ništa.

опуштено, увек је ту следећа сезона хехе мехехе

De si Dože, kad ćemo basket na malom kalemegdanu? ;) Eo sad dođoh odatle, uredno parkiran ćokijev xdrive, a čini mi se da sam i ninkovića video.

Da ponovim što se tiče odlazaka. SIGURNO idu: Raško, Simon, Tadija, Raden, Lipovij. Nelson je već otišao.

Biće priključeni Gudurić i možda Kaplanović i Čvorović.

Stojanović će biti celu sezonu u FMPu. Možda Kls bude igrao kod nas. Nisam za to, ali ipak je gužva na dvojici pa je možda bolje tako.

Štimac nam je nuđen, došao njegov menađer, reko toliko para, naši umrli od smeha i to je to.

Pare se neće štedeti za centra i pleja. Biće stranci jer su naša govna dosta skupa.

Ne bih se složio da su Tejić i Rebić polutalenti, ali videćemo. Iako više gotivim Rebića, čini mi se da je grobarče Tejić veći talenat, ali i da ima veći bol u kurcu.

Да, да Тејић је навијао за Партизан, бар док смо били у неким курчевим селекцијама.
Мени је искрено жао Ђукановића из Фмпа, изгледа да неће добити шансу и даље, а опасан је играч, штета што је имао проблеме са повредама.
Видећемо, још не могу да прежалим што су се Ристића тако лако одрекли.

Ristić je hteo da ide, a nudili smo mu dobar ugovor. Đukanović je još slabašan, mislim da zbog toga neće odmah dobiti šansu

Знам, али друга би прича била да је имао минутажу бар 10 минута по текми. Није улазио у првом делу ни против Широког.
Јесте, физички је слабији али има невероватан скок шут и кошаркашки је интелигентан. Надам се да ће му дати шансу, потписао је уговор са њима у фебруару прошле године ја мислим. Сети се само како је оплодио на квалификацијама за фајнал ејт прошле и претпрошле године, освојио у тројкама оба пута. Прве године у финалној серији имао фазон 21 од 30 поена.