Prijava

popravke svoditi na prostu zamenu pokvarenih jedinica, sto ce mnogo smanjiti cenu rada, sto je najveca cena ovde.

E sad to zavisi od firme do firme. Evo ti recimo, kod nas u firmi je zamena / nadoradnja obične RAM 300 kruna što je oko 32 eura za 5 minuta posla. U Apple servisu je 800 kruna tj 85 eura.

Veruj mi, nikome nije u interesu da snizi cenu rada. Mogli su i ovi kad pogledaš koliko rasprostanjeni svuda po svetu i koliko već dugo posluju.

svet mnogo veci nego sto mislis, a fanovi matore i kupuju druge automobile, a mladji i oni sto kupuju novo ce da vole ono sto je tad moderno, kao i uvek.
gledaces potpuno elektricnu M diviziju i sve ostale, to ti garantujem.

Moguce, ne iskljucujem tu mogucnost, ali ne u tako dogledno vreme. Mozda za tipa 15 god. Minimum.

Btw celte, porse ti nije hibrid, nzm sta ti radi tu. huehue

Veruj mi, nikome nije u interesu da snizi cenu rada. Mogli su i ovi kad pogledaš koliko rasprostanjeni svuda po svetu i koliko već dugo posluju.

nije, ali generalno, sto vecu marginu imas da delove prodajes skuplje (a iznenadio bi se koliko malo kostaju da se naprave elektricni delovi, koje papreno naplacuju u servisima), a kod elektricnih ce margina biti ogromna, jer nemas mnogo pokretnih mehanickih delova, tebi se vise isplati da imas manje servisera koji brze obavljaju posao :)

tako da ispravio bi te: svima je u interesu da snize cenu rada, samo ne mogu.

Celtino a volke zalihe nafte?

Moguce, ne iskljucujem tu mogucnost, ali ne u tako dogledno vreme. Mozda za tipa 15 god. Minimum.

Btw celte, porse ti nije hibrid, nzm sta ti radi tu. huehue

pa to i ja kazem, cak i vise od 15 god, ali bice. nije ni to toliko mnogo za takve promene.

pazi, mislite ovde (gtd pogotovo) da ako kazem da je elektricni auto dobar da to odmah znaci da su svi ostali losi, a to nije tacno :)
samo dva razlicita ukusa, al oba mogu da budu dobra. cinjenica je samo da ce elektro automobili u neko vreme da preuzmu primat, pa je dobro malo sire razmisljati.

Celtino a volke zalihe nafte?

ma, pocinju da kapiraju da zalihe i nisu toliki problem ko ovo:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Carbon_Dioxide_400kyr.png

a kad u prirodi imas ovakve nagle skokove ne izlazi na dobro.

EDIT: zadnjih 100 godina su ova skoro vertikalna crta na kraju grafa desno, gde je udvostrucena kolicina za to vrlo kratko vreme.

Мики, електромотори су у суштини врло једноставни, то знаш и сам, један покретни део има. Сигурно да је поузданији од бензинског или дизел мотора кои се састоји од хиљаде делова :) И за одржавање сам мислио на мотор, наравно да ћеш морати повремено да мењаш кочионе плочице, дотрајале амортизере и сл. Има Џеј Лено неки електроаутомобил из деведесетих, не знам који беше, каже да ништа око мотора није морао да чачка и одржава до дана данашњег.

E, ali pazi ovo, imaš jako puno pratećih elemenata i da kažem koji ne bi spadali u redovno odražvanje, nego mogu čisto i ćefa da crknu.

Evo ti recimo, kopir aparat, novom mu je cena 1200 eura. Istekla garancija, krene da gužva papire kao lud, problem je solenoid koji je 20-30 eura, ali je tako napravljeno da ne možeš samo njega da zameniš, nego celu jedinicu. Cena nove jedinice je 270 eura + 100 eura zamena i montaža montaža. Znači pola vrednosti ti ide u to. Sve je stvar izvedbe i kontam da ni u auto industriji neće raditi ništa jeftino i lako.

I to je jasno ko dan. A jebem ga nek se da ljudima opcija pa ko šta voli. Ako dočekam živ i budem imao mogućnosti a električno auto bude moglo da pukne na auspuh kad ga sa 140 vratiš iz 4 u 3 brzinu uzimam jbg. Volim ja inovacije.

BMW bez šestaka ka tica bez krila.

pazi, mislite ovde (gtd pogotovo) da ako kazem da je elektricni auto dobar da to odmah znaci da su svi ostali losi

Ne mislimo.

Elem, verovatno ste pisali, da imate ozbiljan novac, koji biste auto vozili?

Teško odlučiti.
V8!
http://ag-spots-2014.o.auroraobjects.eu/2014/05/12/bmw-m6-f06-gran-coupe-c551212052014184746_4.jpg

I ovo za po gradu.
http://autos.culturamix.com/blog/wp-content/gallery/volkswagen-scirocco-r/volkswagen-scirocco-r-5.jpg

Evo ti recimo, kopir aparat, novom mu je cena 1200 eura. Istekla garancija, krene da gužva papire kao lud, problem je solenoid koji je 20-30 eura, ali je tako napravljeno da ne možeš samo njega da zameniš, nego celu jedinicu.

da radim u renou upravo ovako bi pravio elektroniku. da radim u mercedesu, ne bi :)

odnosno bi, jedem govna, nisu ni oni imuni na pare

BMW je zvanično predstavio najluksuzniju (750Li Individual), kao i hibridnu verziju (740Le) u ponudi nove Serije 7...

Ma do jaja je sve to, naročito što (valjda) imaš i elektro i benzinski motor. Nego mnogo bre stvari stavljaju koje će za par godina biti preskupe, tipa zamajce da ti dopunjuju bateriju dok kočiš, onda tu dođe i vrv neki genetaror kinetičke energije i sl. Jedva čekam da vidim to sve heheh

Prve 2 slike su regularna benzinjara

Jes da će se električna auta sve više voziti.
Ali da danas kupuješ takvo kompaktno auto, eto svaki dan da ga voziš, mogao bi uzeti npr. e-Golf kojem je maksimalna brzina 140, a košta ko GTI. Ista priča sa ostalim kompaktnim električnim kolima tipa i3, Lif... Da ne pominjem što ih dizajniraju kao za idiote.
Istina troše 3 eura na 100km, pa neko može izračunat kad se isplati.

Ostaju i8, Tesla i još poneki.

Мики вози комшија е500, да знаш која лепота од звука када га пали ујутро

Притом се уопште не примети да је таква зверка, 99 посто људи би помислило да је класичан 124. Тако и ја мислио, међутим кренуо мало да загледам и видим има ове ево фелне и много брунда. А и зашто би власник једног од јачих ресторана у бегеу који већ има кареру златну возио рандом 124 хахахаха
на крају се испостави да стварно вози 500е, опасна је то машина

иначе никад у животу нећу возити електрично возило, макар било гориво милион евра литар

Premoćan je 500e, Porše svaki ručno radio. Ima jedan ođe, mašina.
Leti ulicama inače, ali ga nijesam vozio još uvijek. No vele da su mu kočnice slabe.