Prijava

A za autonomnu voznju za sad gugl jebe sve daleko, nijedan proizvodjac automobila ne moze da prismrdi trenutnom razvoju tamo.

Uopste mi nije fensi zbog toga jer se ne lozim na bmw uopste. Odlicna je stvar kada se slepci parkiraju tako da ako udjes na parking mesto ne mozes da otvoris vrata npr(mada bi zadrzavao saobracaj) ili kada otvoris garazu na dugme pa njega isteras na dugme i iz kuce samo udjes u auto... uglavnom sam hteo da kazem da polako vozac postaje sve nebitniji za voznju

Pa neka kombinacija guglovog onog govneta i meckine tehnologije bi bila vrlo blizu tome da auto tera sam bukvalno bi vozac trebalo samo da sedi i koci u iznenadnim situacijama(pesacki, naglo kocenje kola ispred, pri propustanju kola sa prvenstvom prolaza, kuce neko...)

auto tera sam bukvalno bi vozac trebalo samo da sedi i koci u iznenadnim situacijama

e, al pazi, iako ovo zvuci kao bezbednije, ustvari nije. mnogo je bezbednije da vozac daje informacije automobilu gde da ide (volan i gas), a kompjuter bi trebo da reaguje u iznenadnim situacijama, jer dok covek vidi, smisli i reaguje, kompjuter vec moze neverovatno puno da odradi.
da ne pricam sto recimo gugl auto vidi pesake iza zbunja, ima 360stepeni pokrivenost sta se dogadja i jos gomilu stvari koje covek ne moze jednostavno.

plan je da vozac uopste i ne upravlja na kraju jbg. sto i ima nekog smisla, mnogo ginemo od sopstvene ruke u automobilima.

a ovo da ce kompjuteri da voze 20 na sat zaboravite. plan je da se natrpa sto je vise moguce automobila na sto manji prostor tako da je autonomna voznja vise prepun autoput gde svi voze 160+ sa razmakom od 50ak cm izmedju automobila a ne da svi voze ko babe.
jednostavno da se radi ono sto covek ne moze, a ne ono sto ce da smara coveka.

Ne želim da budem GTD ove teme, ali samo da kažem da mi se uopšte ne sviđaju automobili sa puno elektronike i generalno smer u kome ide razvitak automobilske industrije. Ja sam staromodan čovek

Znam da nije bezbednije. Vozacu je u proseku potreban sekund da samo krene da odreaguje, tako vestaci racunaju iako su mladji i koncentrisaniji u mogucnosti da to vreme spuste na 0,6 sekundi. Jos ako uzmemo u obzir da kad bi ovako sedeo i nevozio ne bi bio toliko koncentrisan kapiram da bu to vreme bilo i duze tako da tu nema rasprave. Gugl vidi iza zbunja tj vidi sve i auto kontrolise po principu da unapred racuna potencijalne moguce putanje svega u okolini ali sta cemo sa detetom koje krene za loptom pored skolskog npr? Ili bilo cime sto moze iznenadno promwniti putanju poput majstora koji obilaze na ibarskoj pa se samo pojavi pred tobom?

Ovo drugo ocigledno nisi lepo procitao, napisao sam da je najveca mana sto bi U POCETKU isli 20 na sat dok ne otklone sve moguce greske

Sto je najgore i jeste, na kraju ce oni koji uzivaju u voznji ici na neke budjave staze da voze

Mada mislim da je to jako daleka budućnost. Narednih 50 godina minimum

Sto je najgore i jeste, na kraju ce oni koji uzivaju u voznji ici na neke budjave staze da voze

otprilike kao oni sto danas vole da jasu konje, da :)

A šta celt voli da jaše:))

Nikad nije bio lep čovek, ali danas je zaista prava nakaza

Celt nubarština programerska:)) kompjuter mu mesi leba:))

Parkiranje je premoćno. Iz kafane samo dozoveš kola.

Preporucite mi neki dobar auto.

Ima masu tih sistema sad. Parking assist, onda kočenje kad naiđeš na kola ili kad ti pješak izleti (ođe Volvo jebe najviše), sve se manje vozač pita.
Novi Pasat npr. ima trailer assist. Omogućili su onim manje sposobnim da parkiraju prikolicu, umjesto da isti budu ismijavani od strane društva.

слажем се са келтом, ово аутомацко паркирање ми се чини тако преједноставан посао од којих је бмњ направио огромну маркетиншку сензацију

a nsto najzanimljivije, verovatno se reklamira kao gle kako kul kad guzva na parkingu mozes da ubacis auto gde oces... jedini problem sto oni jeftiniji pored to nemaju, a uz to ih i boli dupe da ne odvale vratima po bmw 7 koji im djojstikom pederski uvalio ogroman auto da ne mogu lepo da udju, nego moraju izvode jogu :)