Prijava

Ubjedljivo najveći problem korozija, posebno na starije. Patos gledaš, koševe itd.
Normalno, premium, troši, skuplje održavanje, onda je u moga stajalo 8L ulja itd. ali je star više i ima jeftino djelova u Albaniji.

I felne svake proguta, pa odma nek uzme 19 xdd.

I ovaj motorista ili je namjestio ili debil maksimalni (ovi drugi trebaju samo motor kroz grad da voze, može i kaciga na lakat).
Evo ga.
https://www.youtube.com/watch?v=o1g9sUPaeCo

O kojem godistu mercedesa pricate?

E okaš stari onaj.

Ubjedljivo najveći problem korozija, posebno na starije. Patos gledaš, koševe itd.

Fazon, ovaj je 2001. godište. Al dobar je ovako, nema korozije skoro nigde samo kod te brave na gepeku malo balonja.

Kakav nevozač ovaj kinez što ga je linkova GTD...

Fazon, ovaj je 2001. godište. Al dobar je ovako, nema korozije skoro nigde samo kod te brave na gepeku malo balonja.

Nek uzima onda, šefovsko je to auto kad je održavano.

Uzima ga sigurno, samo se raspitujem podrobnije o samom motoru kakav je, jer nekako znam par ljudi koji imaju W210, ali su svi dizelaši i niko se ne žali na motor (290 td, 300td, 270 cdi, 220 cdi, E240 na plin ova zadnja tri su na taksiju ceo radni vek svoj, a nisu od onih što su baš specijalno taksi vozila), samo na koroziju kako si rekao i na te neke elektro/elektronske bagove.

Pa pričamo o mercedesovom M111 motoru, kad je mercedes zapravo bio mercedes, ne o renoovom 1.5dci što sad trpaju u ove nove.

Da, da, E200 kompresor. A za te 1.5 dci, ne znam nekako, ne bih da komentarišem šta će to u mečki lolo. Mada je to neki fazon saradnje bio mečka-reno-smart. Vidim da i u smarta idu valjda renoovi motori i da prave valjda tvinga i smarta nekog u Novom Mestu. Mada i dalje ima u mečki pravih njihovih motora. Renoove trpaju samo u manja i u dostavna vozila.

sto bre hejt prema renoovim motorima, verovatno su dobri cim ih svi redom stavljaju u automobile? :)

ustvari generalno hejt prema renou. jesu im ruzni automobili (subjektivno), al ne bi reko da se racunaju u lose...

Ja ne hejtam reno, 1.5 u kaškaiju ide fino i troši 5 litara na 100, to bar znam iz prve ruke ali se opet ne može porediti sa starim mercedesovim il vw motorima, prije svega zbog dizni iliti brizgaljki (pogotovo kad su radili delfi, pa to je pljuvalo gorivo, slivale se kapi poslije 70000), sad su kao to poboljšali al opet nije to ona bošova old skul dizna što može i manje miševe da protjera kroz sebe. Naravno, jer mora češće da se radi servis, pisao je već neko skoro.

Stvar je više što svi skraćuju radni vek i pouzdanost time. Ne kažem, dobri su za renoa/dačiju itd, ali nisu za mercedese ti motori. Imali su kikseva sa nekim verzijama 1.5 dci motora i to ih je ukopalo malo, a i ja zaista imam lični hejt jer sam polagao na kliju 3 1.5 dci i obuka mi trajala 6 meseci dok uloviš kad je ispravan auto. Te ne radi obrtomer, te ne radi brzinomer, te ručna kočnica zajebava, te menjač zapinje nešto te frka sa diznama, te ablender zeza pa ne rade žmigavci, a pošto je na istom sve, onda i svetla zezaju (a to nije prvi reno takav, na placu mi je bila jedna laguna kojoj uklučiš svetla, pa kad uključiš žmigavce svetla se isključe, ugasiš žmigavce, opet se uključe svetla), bilo je još nekih stvari, ali se ne sećam u tih 6 meseci, ali su gluposti koje te odvoje od auta na po par dana na svakih par dana i izbijaju ti konstantno kintu iz džepa. Onda na polaganju pandur meni serenda što ne krenem, ja da ga startujem on ne da, pišti i piše ''injection fault''. Jedva dokazasmo debilu da nije do mene problem, pa je bilo odloženo polaganje

motor radio doduse, sve ostalo zajebavalo :)

Jbg, celte, kad dizne ne rade kako treba onda ne možeš reći da je motor radio. Jesi li ikad vozio na frljave dizne? To sve jeste samo vožnja nije.

motor radio doduse, sve ostalo zajebavalo :)

Motor onako mučki me zajebe kad sam otišao na polaganje. To je tačno do dizni bilo, ali nikako nije dao da se startuje, morali da ga šlepaju. Mada renoovi benzinci su korektni manje više, ćaletov drug taksira Espejsom 4 2.0T na plin, jedino ga klima i ključ kartica jebavali povremeno.