Prijava

ili tako nesto, nisam praunik, ovo je samo komentar na stvari sto sam video u praksi

Skočimiš
Zaprijeti mu da ćeš mu zakucati nos u potiljak pa će onda stvarno imati razlog da zove miliciju.

Razmišljao sam, ali mi nije dovoljno jako pukao film (pošto mi nije nikakvu štetu nanio) da ga premlatim, pa sam ga samo posl'o u 3 pičke materine. A i možda je stvarno zvao policiju, pa bi me uhvatili u djelu i privodili lolo

Др Јанковић
Нажалост, данашњи закони омогућују свакаквим педерима да на другима терају правду за сопствену несмотреност, ал овде заиста нема основа

Baš to. Ustane nervozno, bez volje za životom i zapne za kuku zbog svoje gluposti, pa onda (kako je lako iznervirati nervoznog čovjeka) zove policiju da te prijavi što ti kuka nije euro i što je on, svojom nepažnjom, isključivi krivac zbog zapinjanja za istu. Kako ga sročih.

po evropskim zakonima, postoji neki princip zdravog razuma, recimo ako neko bas svojom nepaznjom nesto odradi da ne mora bas sve da mu bude napisano.

Ako sam dobro shvatio, ako se on svojom nepažnjom povrijedi na moje auto, od mene nema ništa da traži osim da mi plati ako je oštećeno. To ja i 'oću, samo je problem što se on vodi logikom da sam ja kriv jer je zapeo za moju kuku.

Sudari sa malim preklapanjem:
http://www.vrelegume.rs/test/testiranje-bezbednost-vozila-kres-crash-test/

Fiat 500L, Mazda5, Nissan Juke i Nissan Leaf su pali na testu i zaradili su ocenu „slab“, i to zbog kolabiranja kabinskog prostora. Mazda5 se pridružila na taj način dvoma automobilima testiranim prošle godine – Kiji Forte i Toyoti Prius u karavanskoj verziji, čije kabine takođe nisu izdržale. Ta tri modela su se po Institutu pokazala najgorim u malom uporednom „kreš“ testu.

Da istaknem ovo lolo

Prius

kupicu, ili A3 ili Prius ili Auris.
a3, lepo udobno, skupi servisi
Prius ruznije, udobno, servisa malo
auris osrednji izgled, udobno, servisa malo

za sad lepota/pouzdanost/udobnost, auris mislim da vodi. jebes ga osnovna stavka da ima lanac umesto zupcastog kaisa (zahnremen), mi stavka da mu smanjuje cenu za dosta. zamena mislim da je oko 1500 franaka, a mora se menja redovno.

Pitam čisto iz znatiželje, kako stojite sa servisima i delovima za Saaba ili Volvoa?

zamena mislim da je oko 1500 franaka

Zajebavaš? Znam da su tamo servisi skupi, al 1500 franaka je mnogo za zamenu kaiša. Komšija je radio servis na golfu, procurela mu pumpa za vodu, posle je morao ovde da je opravlja lolo

iskreno, pojma nemam. ovo sam cisto iz komentara sto sam nasao po forumima i ostalo, iz evidencija svajcarskih servisa. pogledacu i za to, mada verujem da je slicno kao za nemacke automobile.
japanci (tojota, mazda, micubisi, subaru... nisan i ostali manje) jebu po pouzdanosti evropske u svim zemljama, osim po adac nemackoj statistici za koju poneki i sumnjaju da je namestena malo da potencira domace.
jos sto je najgore, pricaju isto da su i po luksuzu, udobnosti i ostalo malo prejebali evropske firme.
mislim, ovi vise klase, tipa a6, mercedes itd, isto dobro stoje, al njima osnovni servis (ulje i filteri) ko japancu veci kosta. ime se naplacuje...

preterao sam:
http://www.ofri.ch/kosten/zahnriemen-wechseln

1500 ispadne, posto ti svi kazu, ajd kad otvaram sve, daj i ovo i ono da zamenim :)

ajde bre reko ti, kolega na audiju a4 neku hidrauliku za krov, nesto sitno i neke gumice menjao, ispalo mu preko 1000€ i to u nemackoj.

Dobro kod njih je servis drugačiji nego kod nas. Sve što je u paru menja se, tipa diskovi, pločice i to na određenoj kilometraži valjda. Plus je radni sat majstora skup ko đavo. Kod nas se u servis ide samo kad nešto crkne.
I audi izbacuje a3 na baterije

http://www.moibibiki.com/Audi%20A3%20e-tron.html

Zahnriemenwechsel VW Touran 2.0 TDi 2008
in 5630 Muri
CHF 1522.-

Zahnriemenwechsel Skoda Octavia 1.6 TDI 4x4
in 7206 Igis
CHF 1380.-

kad vidim da motor ima lance umesto kaisa, odma stavim zvezdicu na auto. :)

Koliko bi ti trebalo do Slovenije? Kad sam gledao servisnu knjigu od fiat stila što je uzeo jedan moj drugar, veliki servis mu je bio 600 eura sa rukama i delovima.

a za tojote kazu da se do neke nenormalne kilometraze ne dira motor, nego samo menjaju kocnice i ulje, ako se normalno vozi :)
to mi odma spusta cenu auta.
recimo bolje je tojota od 7-8000 za koju nema tih skupih servisa, nego auto od 4-5000 kom mora da se menjaju kaisi uskoro.

zamena mislim da je oko 1500 franaka

Jes' da je A3 mnogo pouzdano auto, ali 1500 franaka...

Gledaj Auris. Fino je auto. Neudobniji je od Audija, ali kontam da ti neće smetati.

veliki servis mu je bio 600 eura sa rukama i delovima.

Džabe.

Jebem li ga, mislim da je prva stvar kad kupiš auto ovde kod nas da odradiš veliki servis. U Švajcarskoj su strogi propisi, al ako kupuješ od Albanca ipak odradi šta treba lolo
Ćale je kupio astru i nije odradio veliki servis, vozio je 90 hiljada i onda odradio. Znači kaiš je odradio dupli posao, sva sreća pa se nije istego il ne daj bože puko. Opet to je sve rizik, ne znaš kad šta može da otkaže.

http://www.autoscout24.ch/de/d/toyota-auris-limousine-2009-occasion?vehid=2527234

ovo cu mizda da kontaktiram. 5 godine staro, nije mnogo preslo, 1 vlasnik do sad... 1.6 motor, bez kaisa
trebalo bi ovo dugo da moze da se vozi bez glavobolje.
nisam siguran dal ide samo sa 4 tocka, i bez garancije. mogo bi malo da mu ubijem cenu.