Prijava

e, al ovo sto sam ja uzeo nije ful kasko, ne pokriva stetu koju sam napravim autu, dodatno pokriva stetu koju mi treca lica naprave na automobilu, ako pobegnu, ili ako nema od kog da se naplati (prirodni uslovi, zivotinje itd).

ful kasko mi ponudili za oko 1500fr godisnje.

Kasko kod nas zavisi od kola, ali je od nekih 400 eura (kia ceed) pa ide i do 6000 za nekog novijeg džipa što znam da je lik uzeo (audi q7). A i btw, kasko možeš da uzmeš za kola mlađa od 4 godine.

ok, skupo to i kod nas... ovde nema bas tolike razlike bar.

Kako misliš nema tolike razlike? Pa nije isto da li je za kiu 1.4 ili Q7 3.0 tfsi od 330 ks. A i rizik je tu, kiu će retko ko da krade, al' zato na audija kidišu k'o mutavi.

ma jeste, al opet je manja malo razlika medju automobilima, tek kad dodjes do ferarija, porsea i to pocnu da kidaju.

celte, džabe ti kupovina kad još nijednom nisi na temi napisao NJEMAČKO AUTO NAJBOLJE AUTO

nisam, i necu dok ne prodje neko vreme da vozim njemacko. nikad nisam do sad imao :)

to sto neko napise da je njemacko najbolje, a nije vozio nista drugo nije bas najpouzdanija izjava, jebi ga...

A i btw, kasko možeš da uzmeš za kola mlađa od 4 godine.

Kasko mozes da uzmes za svaki auto koji si kupio u salonu ili na autoplacu(vecina) i potpuno je nebitno koliko je auto star.

Ja sam za auto vrednosti 20k kasko platio 600e prve godine a svake sledece je trebao biti iznos manji za 50e.

Za kombi reno trafik 2011god kasko placam i dalje i sada je 550 fiksno jer nisam koristio osiguranje a cena je prve godine bila veca jer je veca mogucnost da ces imati neki udes ili cukanje kombijem nego putnickim autimobilom.

Kad smo kod japanaca, ne znam jesam li kačio predobar Sivik što je bio u oglasima.

kiu će retko ko da krade

Boje se da ne ostanu u kvaru usput hehe

to sto neko napise da je njemacko najbolje, a nije vozio nista drugo nije bas najpouzdanija izjava, jebi ga...

Ako misliš ođe na mene vozio sam dosta toga. Dobro, nijedno nije bilo (osim Lade) u saobraćajnoj na moje ime (neke nijesam prevodio, neke sam kupovao da našminkam i prodam, neka su bila službena, a neka od porodice i prijatelja i proveo sam sa njima masu vremena).

kasko je bagatela sad. moze i na rate.

Pa to, 50e mesecno bukvalno

i registracija moze na rate. troskovi oko odrzavanja i ostalo nikada nijesu bili povoljniji, nekako ih i ne osjecam.

Ja odrzavanje ni za jedno vozilo ne placam tj ne placam ruke nego samo potrosni materijal...

imam i ja jednog prijatelja, otprilike samo ulje i djelove platim a ostalo regulisemo kroz izlaske. mada, prije pola godine mi je istekla garancija, jos nijesam imao troskova osim redovnog odrzavanja.

Drugar je pre neki dan dao msm da je 1,6motor za ful kasko 335evra. Moje godiste znaci ono 20g, student, prvi auto bla bla bla. Dok je njegov cale placao (pre dve godine mi rekao) za porse panameru turbo novu 7000evra

porse karavan :)
mada ima neki šmek, svidja mi se.

ma neka je karavan kako ti kazes, par puta sam se vozio ono leti bre

Kasko bih jedino (ja lično) uzeo da imam firmu i službena kola u njoj.

Ovo što se tiče bezbijednosti.

1. Ograničenja
Ona su tu da bi patrolirali policajci sakriveni iza grmova i datiraju iz vremena kad su se vozile Fiće, Peglice, Folcike, stim što je sve veći broj onih "60km/h". Zašto? Zato što kad god neko poželi da napravi kuću ili neki drugi objekat pored puta ili do 200 metara udaljenosti od istog nakače tablu "60" (ograničenje traje 2 kilometra) i zabranjeno paljenje dugih svjetala. Mislim da ta svijest vozača kod nas nije uopšte mana. Voziš 10-20 ili više (zavisno đe) iznad ograničenja lagano, ne praviš gužve, povremeno "produvaš" auto, a ipak imaš sposobnost da se prilagodiš uslovima puta (vremenskim nepogodama, radarskim kontrolama).

2. Putevi i njihova signalizacija
U gradu su noviji k'o staklo, neđe ima onog grubog asfalta, ali moramo se prilagođavat', jebi ga. Neđe džombasti, neđe rupe, neđe šljunak. To jes problem što nije ujednačen (ne)kvalitet. I ima neosvijetljenih prikolica kolik'o oćeš, da Bog sačuva. Ali signaliacija. Neđe je puna linija đe nema razloga da bude (osim punjenja budžeta kaznama), a neđe isprekidana đe bi samo budala mogla da pomisli da pretiče. Jebi ga, uvijek ću prije na punu i na pravinu, nego u nepreglednu krivinu na isprekidanu. A može doći do problema kad neko pretiče u krivini, a isprekidana je, ginu ljudi (budale ih ubijaju).

3. Alkohol
Ljude unose u auta da bi vozili. Dobro, ako živi na 200 metara i oprezno vozi, ali neki kad se napiju potope gas najviše što mogu.

4. Bulevari po kojima je zasađeno rastinje, pa ne vidiš ni pješaka ni one iz suprotnog smjera.

5. Tehnički pregledi
E ovo su u Crnu Goru prećerali. Ne kažem kočnice i trap, to i treba provjeravati svaki normalan čovjek bez obzira na tehnički (neće vozit sebe i porodicu u lamini). Ali se javlja problem što ima dosta normalnih ljudi, pa moraju još nešta izmislit' da bi ih što više vraćali, tipa ako je oštećen žmigavac (znači ne puk'o/"šupalj", nego kamenčić naleti ili nešto, pa površinski ošteti), ili ako utvrde da se pojas ne vraća dovoljno brzo ili ne vraća nikako. Dobro, olabavili su sad, što je za pohvalu.

e sad gledam na yt razne gluposti. snimke pod nazivom top speed test... i sada na 99,999% tih snimaka iskljuce esp. zasto ga iskljuce, jel nece postici max brzinu ili sta?
a znam da tako rizikuju glavu kad ga iskljuce a idu 300 na sat...

Kod dosta auta je nemoguće potpuno isključiti ESP na dugme, pa ne znači da rizikuju glavu.