Prijava

e...da...i ja bi gradio kucu prema akvarijumu :D

Размислићу још мало о тој идеји, па се јављам ако одлучим да уђем у вашу секту. :)

Mora da se plati clanarina od 110din i da se obredno zrtvuje neko pragnje. Ne mozes bez inicijacije proci. :D Posle pravimo punch od vode iz svih akvarijuma i padamo u duboki trans.

Evo konacno i nekih slika
Novi akvarijum
http://www.dodaj.rs/f/1/uK/1bMmRFNY/sam3714.jpg
http://www.dodaj.rs/f/12/ZY/4GwCfz6u/photo-31.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3S/Hn/4GAKbNY5/photo-21.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2Y/X7/4mUDHl4Y/sam3713.jpg
I onaj stari sto niste videli ciklide jer je tad bio prazan
http://www.dodaj.rs/f/1F/Ir/SLuMK23/photo-42.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1Q/Px/1ixd1ULE/photo-2.jpg
Jbga... i nije bas neki kvalitet slika, al ajd.
POSEBNO SE ZAHVALJUJEM QM-u NA PAKETU BILJA!!! (cujemo se za par dana)

U ovom (prvom ovde) nemam jos uvek nekih riba. Dva barbusa, 3 molike i jedan cistac. On ce uskoro kad bude bilo para, biti raznovrstan. Trenutno mi ostalo poklopac i neonka bolja na njemu i to je to.
Imam mali problem sa tamnim algama sad u njemu, ali to je trenutno zbog svetla i bice bolje. Bilje napreduje polako, nisam ga jos sisao dok se skroz ne primi ali uskoro cu.
EDIT: Oba su moj rucni rad komplet.

Muse brate, svaka cast! Prelepo stvarno. Jako lepu su legle uz taj kamen, cek malo da se razrastu. Vec mogu da ga zamislim kakav ce biti za mesec, dva...
Biljke ce malo krzljati dok koren ne stigne do zemlje, ali kad podivljaju ima trimer da radi. Kad se razrastu sisaj ih skroz do dna, dobices na gustini. Svako sisanje daje 2,3 nova pupoljka i onda postepeno podizi "frizuru".
Aplauz od mene...

odlično izgleda musač

Šta planiraš od ribica u ovom novom? Inače baš do jaja izgleda. Stvarate mi zazubice da ponovo oformim moj akvarijum a nisam baš pri parama za takve avanture.

uzgaja li ovde neko puževe amazonce?

Šta planiraš od ribica u ovom novom? Inače baš do jaja izgleda. Stvarate mi zazubice da ponovo oformim moj akvarijum a nisam baš pri parama za takve avanture.

Nemam pojma za sad. Video sam raznoraznih, ali trenutno nemam para pa sam ubacio molike da se prcaju i same naprave ekipu unutra. Kad bude bilo para, ubacicu neke egzoticnije i interesantnije.

Tako sam i ja popusio foru ovde. Blejao na ovoj temi a imao neki malecki od 25l. I pod utiskom teme, resio da ga sredim i ocistim. Na kraju zavrsio sa 2 od 80l. :D

uzgaja li ovde neko puževe amazonce?

Ne, ali i o njima sam razmisljao u ovom drugom kao i o milion stvari. Ne znam nista o njima. :( da mi ne popasu bilje ili rese da otpuze iz akvarijuma. :D

Što je najgore što sam se sad primio kao mlad majmun, imam akvarijum od oko 100 litara i pumpu i spoljni filter u podrumu su negde, mislim da mi je i grejač ispravan al akvarijum bi morao na popravku(jedna strana je dva puta propuštala, zalepljeno je to al drži vodu dok majstori odu fazon) i trebalo bi mi osvetljenje i gledam sad nije jeftino uopšte, a tek kad vidim cene neonki(ribica) i ostalih koje bih stavio u akvarijum i travki i ostalih sranja ne bude mi dobro uopšte. Ako opet krenem znam da nema stajanja samo ne znam koliko mi je to pametno s obzirom da nema pas zašta da me ujede trenutno lolo

Ne znam koliko bi kostala popravka. Kontam da kad bi se nasao u takvoj situaciji, uzeo bi i skroz ga rasklopio, ocistio, i ispocetka dobro zalio silikonom.
Grejac i kao ti ne radi, ti je oko 600 din plafon.
Neonke i tako te ribice su oko 70din.
Ja sam na ovom jednom stavio led diode za osvetljenje, da imam daljinski da menjam boje u akvarijumu, i to me ispalo 1500 dinara (metar trake sam dobio a ona je oko 450din). Za ok neonku i osvetljenje ti treba oko 1500din.
Ja uvek najskuplje prodjem sa podlogom. Ona je skupa u picku materinu. Ova crna sto sam stavio je 5kg 1000din. al sam hteo bas tu. Za drugi sam platio 1000 din 13kg, al mi se ne svidja jer je sareno nekako.
Biljke bi ti poslali (ono sto imamo).
E sad... meni dosta para odvuce i 3d pozadina dok je pravim.
Al sve to ide mic po mic kad nemas para. svaki sam pravio po 2/3 meseca. Sve po malo kupis i skupljas dok nemas sve na gomili.

Ma i ja sam mislio da se to rasklopi sve pa opet zalepi, nema druge. Ovo što smo krpili je već popuštalo od toga nema vajde.
Moraću da razmislim dobro.
Znam da su neonke 70-100 kinti al njih moraš odmah više komada. Definitivno moram da razmislim dobro i da se sračunam koliko mi treba za lagan početak. A baš mi se sviđa ovaj fazon sa 3d pozadinom a to pre nisam imao. Koliko izađe para da se napravi nešto kao u ovom novom što si uradio? I čime se uopšte boji ovo da posle ne ispušta tu boju?
A jes lepša ova crna podloga pogotovo kad imaš biljke.

Мус, може л нека јаснија слика. Много су ти мрачне, мутне. Или то ниси мењао воду месецимо лоло

za pozadinu ti treba 2-3 table stirodura (moze i stiropor koji je jeftiniji, al je mene nerviralo krunjenje) - jedna tabla kosta oko 200 din
silikon - 250/300
Lepak za plocice - 100 din 5 kg
Boja za beton - 330 din
jedino sto ti treba vise boja za beton da bi dobio bolje nijanse i fazon :(
sve ostalo je tvoja kreativnost.
ako i kada se odlucis, iscimaj ovde pa cu ti okaciti tutorijale koji su meni bili od najvece pomoci
kao i jos neke saveti pri izradi

Sad gledam po netu skupe su da ih kupiš gotove. 4000-5000 pa i više. Izađe jeftinije da praviš sam definitivno i to skoro duplo. Koliko si ti boja koristio za ovaj novi, sivu i koliko još?

da mi ne popasu bilje ili rese da otpuze iz akvarijuma. :D

neće biljke da diraju ako imaju šta drugo da jedu, veruj mi. ja ih čuvam 15, hranim ih zelenom salatu, biljku su par puta gricnuli kad nisam stigla da ih nahranim. a skoro mi je jedan puž bežao, ali ništa strašno, vraćen je nazad. :)
volela bih da mi se množe, ali su još mali (mnogo veći nego kad sam ih kupila).

Sad gledam po netu skupe su da ih kupiš gotove. 4000-5000 pa i više. Izađe jeftinije da praviš sam definitivno i to skoro duplo. Koliko si ti boja koristio za ovaj novi, sivu i koliko još?

Imam oko 5 razlicitih boja (ostalo mi od onog prvog).
Potrefiti boju je ustvari naaajteze. Jos nisam bas najbolje pronasao princip nanosenja. Probao sam i cetkom i prskalicom i svakako, al mi to jos ne ide bas onako kako sam ja hteo.
trebas imati crnu i belu definitivno... ovo ostalo po potrebi

tek sam sad provalila da si ti sakrio filter :D