Prijava

Људи, јел ви не знате да имамо репрезентацију Вукајлије? :))

Елем, да вам појасним игру и како функционира.

Игра се овде http://www.haxball.com/

По уласку бирате свој никнејм. Пошто то потврдите отвара вам се листа са собама у којим можете играти, а имате и опцију да сами направите собу и бирате да ли ће да буде јавна, приватна, или јавна са шифром. Собе могу да имају од 2 до 22 члана.

Игра је конципирана тако да свако може да направи собу али да пинг, то јест квалитет игре (без лагова и сецкања) зависи искључиво од хоста, то јест од његовог компјутера и брзине интернета, јер је његов комп заправо сервер, а не од осталих чланова у соби, њихов утицај је занемарљив. Тако да када правите собу, хост сте, не би требало да имате никакве активне програме у позадини, типа фејсбук, винамп, скајп бла бла, све то прави лаг. Чак и скрин сејвер опасно сјебе игру, минимизирање браузера такође. А такође ће и играчу у соби лаговати ако поред хакса буде имао укључено још нешто.

Што се саме игре тиче, веома је једноставна, или се бар тако чини. Управо у тој једноставности се крије њена популарност и компететивни дух, тако једноставно а опет неки су много бољи од других.
Постоје два тима, црвени и плави, циљ је победити противника тако што му дате више голова, јел :)). Дакле ко у фудбалу, рукомету, ватерполу.
Креће се на стрелице, шутира на спејс, цтрл, х, једно од та три изаберете. И то су све команде везане за игру.
Унутар игре постоје опције за старт, стоп, паузу, кик, бан и то могу да користе само особе које имају админска права.
Од терена основни су класик и биг али има доста терена поред њих.
Нема писаних правила шта се на коме игра, осим у лигама, али неки стандарди су:
класик : 1в1, 2в2
биг : 3в3, 4в4
биг изи: 4в4, 5в5

На форуму http://www.haxball.iz.rs/ се одржавају лиге, првенства Србије, са дугом традицијом у 1в1, 2в2, 3в3. Управо се завршила седма сезона, вукајлија има своју екипу од прве сезоне, ХБСВ (хексбол савез вукајлије). Највећи домети су нам:
1в1- Букајлија је био шампион у прошлој сезони
2в2 - прваци у прошлој сезони, борба за титулу у овој још траје (углавном увек у врху)
3в3 - 5. место у првој лиги, највећи домет

3в3 је најважније такмичење, ове сезоне се траже екипе за попуну друге лиге па ако се овде скупи минимум четворо играча могу да представљају ХБСВ Б екипу у другој лиги.
Прво се региструјете на горе наведени форум, онда у секцији "кланови" пријавите клан са списком играча. Утакмице се играју по одређеном распореду који се објави пред почетак сезоне а онда се са осталим екипама договарате о термину одигравања, нађете се у једној соби, одиграте снимите меч и после се тај резултат упише. Бодовање је по систему 3 бода победа, 1 бод реми, пораз ништа.

А кад сам се овако расписао може и неки турнир у 1в1 да организујемо да видимо ко бар хоће да игра лолок.

Koliki post a u kurac.
Elem, igrajte ljudi, vnogo dobra igra!!

Хоће л' ко дигра?

Čisto da osvežim temu, dakle kul igra, navlakuša, uskoro kreću 3 vs 3 i 2 vs 2 (možda i 1 vs 1) lige na sledećem sajtu http://www.haxball.iz.rs/# , u potrazi smo za novim članovima i svako je dobrodošao.