Prijava

Ja iskreno volim da gledam njegove filmove,ali količina u kojoj on parodira samog sebe je bezumna

Наследник дефинитивно није, јер то не покушава да буде. Кренули су да режирају у исто време, сарађивали су у Четири собе, Од сумрака до свитања и у Грајндхаусу (може и СинСити ту да се спомене).

Обојица фурају тај треш фазон, само Тарантино не може да одоли убацивању своји полусатних мукосерина (као у Детпруфу), док се Родригез држи корена. Мени је Тарантино досадњикав од Кил Била, а ужасан од Детпруфа. Имам утисак да му каријера иде силазном путањом. Родригез није толико сумануто амбициозан у својим пројектима, па од њега увек добијаш оно што и очекујеш.

Јес, има онај Спај Кидс серијал, али то је једини начин да скупи паре, па да може да снима зајебанције. Ел маријачи трилогија је тотално кул, Фекјулти је крш, СинСити је прелеп и кул, а Планет терор и Мачета су дојајни, ако волиш такве филмове.

Mislim da on uopšte nije njegov naslednik. Radili su na zajedničkim projektima, i jesu slični, ali mi je Rodrigez zanimljiviji.

Мени је Тарантино досадњикав од Кил Била, а ужасан од Детпруфа.

Iako je ovo skretanje sa teme,moram da stanem u odbranu tarantina,sa prokletnicima,jer je film genijalan.

Meni su Prokletnici nako nako, al' čovjek je roknuo Hitlera na mnogo zanimljiv način, zbog toga neću da serem o tom filmu :)

Meni se svidja,ima puno krvi i dobrih pičaka u njegovim filmovima a za pravog sineastu poput mene to je sasvim dovoljno.

Nije mi jasno kako,ali uvek uspe samog sebe da nadmaši

У Проклетницима, по мени, ваља само Кристофер Волц (Ханс Ланда), један од најбољих негативаца до сада. Очекивао сам више од тог филма, можда и није толико лош, али далеко од тога да ме је одушевио.

Мене јесте...Проклетници као да су снимани стилом Серђа Леонеа, са Тарантиновим одличним дугим дијалозима, крај какав се не очекује, такође, и подела филма на поглавља, једино што недостаје је мало Тарантиновог жешћег насиља...

А Родригез...пуно слабији од Квентина, али не видим зашто их поредити...има и он својих златних момената...Од сумрака до свитања, неких првих 50 минута филма су врх...одлична режија, савршен (Тарантинов) сценарио, глума врх...

Meni je Tarantino mnogo bolji... mada, ne volim Kill Bill-a, ali Prokletnici su me odusevili... Jedan od najboljih filmova u zadnjih 5 godina... Meni je iskreno film Machete dno dna sto se tice glume... uzas...

ja sve isto kao wojtek mislim. plus, ključno je što robert rodrigez razume srž reči kul, a tarantino misli da razume. ako ih već upoređujemo, što je pomalo besmisleno.

Tarantino je video-manijak koji guta tudje filmove, svari i isere svoj proizvod.Rodrigez je mnogo originalniji.Postujem rad obojice i mislim da oba imaju neke sasvim dobre naslove ali El Mariachi mi se vise svideo od Reservoir Dogs-a.Mada i Rodrigez ume da ode u neku krajnost i snimi ono govno Spy Kids.Prokletnici nisu losi ali ne volim Bred Pita u toj ulozi, btw to je reciklirani http://www.imdb.com/title/tt0076584/

Проклетници као да су снимани стилом Серђа Леонеа

Тарантино је редитељски зрео. Тачније, ТРЕБАО је да сазри, снима од 87. године. Јебало га више одавање омажа овом и оном. Хонконшки филмови са Вуом на челу, експлотацијски филмови седамдесетих, Брус Ли, те онај талас насиља код Италијана шездесетих. Све је то обрадио. Требао би да направи један десеточасовни филм у коме ће да буду само реконструкције сцена из филмова које он готиви.

Тарантиновим одличним дугим дијалозима

Некада било. Сврха дијалога је да покреће причу или да изгради ликове. Тарантинови дијалози то не раде. Што је било сасвим кул у Уличним псима или Палп фикшну. Она тирада мр. Блуа (кога глуми управо Тарантино) о Лајк а Врџин или Вокенова причица о сату из Вијетнама су изврсне. Увек можеш да их испричаш неком и сви ће рећи "до јаја!". Али, када оне четири смарачице из Детпруфа узму да чаврљају о видео касети, пожелим да укључим Секс и град, сигурно је занимљивији. Почео је да дави. Ти дијалози делују ко да су стављени само да би филм био довољно дугачак.

подела филма на поглавља

Рађено је ово и пре њега, а и како то конкретно доприноси квалитету филма?

Tarantino je video-manijak koji guta tudje filmove, svari i isere svoj proizvod.

Са овим се у потпуности слажем.

Тарантино је имао невероватно блиставе моменте, ПП је сигурно један од најбољих филмова деведесетих, УП, ЏБ и Тру Роменс су одлични, али чини се да је потпуно скренуо. Наравно, ја ћу сваки пут чекати с одушевљењем његове филмове, али се плашим да никада неће испунити моја надања.

Са Родригезом си на чврстом тлу. Кад каже "саћу направим тотални треш", то и добијеш. Нема претенциозности. Треба му такођер одати признање и због свестраности - човек режира, пише сценарио, монтира, ради музику и још сијасет ситница за скоро сваки свој филм. То није лако.

Тарантино је редитељски зрео. Тачније, ТРЕБАО је да сазри, снима од 87. године.

Нисам ни реко да је Тарантино ''геније'' :) У мору ''римејка римејкова'' он се ослања на квалитетне филмове и онда их смућка. Док би код других то био бућкуриш, код њега испадне укусно јело. Не оправдавам га, и свакако му недостаје још више оригиналности и то што кажеш, да ''сазри''... али радије ћу гледати његове ''омаже'' него 4664. римејк неког срања.

Што се тиче дијалога, мени се и ови у Проклетницима допадају. Наравно, они у прва два филма су свакако бољи. ''Детпруф'' је, свакако срање филм. Срање за једног Тарантина.