Prijava

Dakle, Baton ostvaruje drugi pol za redom! Truli je drugi, A Fetel treci, premda je kaznjen za 10 mesta unazad, zbog "izazivanja incidenta sa kubicom u Australiji". WTF???
Masa je 16. jer je mislio da je uradio dovoljno svojim krugom u Q1, sto se pokazalo kao pogresno. Napustio je boks izgledajuci veoma glupo.
Bron, Tojota, Vilijams i Red Bul izgledaju kao favoriti, premda Ferari Raikonena verovatno ima vise goriva, pa ce i on da udje medju favorita negde na pola trke.

Evo startnog grida.

1. Baton
2. Truli
3. Glok
4. Rozberg
5. Veber
6. Kubica
7. Raikonen
8. Alonso
9. Barikelo
10. Hajdfeld
11. Nakadžima
12. Hamilton
13. Fetel
14. Kovalainen
15. Burde
16. Masa
17. Pike
18. Fizikela
19. Sutil
20. Buemi

Videli smo veliki zajeb Ferarija zbog kojeg će Masa da ispašta (odvozio je samo 4 kruga na kvalifikacijama). Takođe mislim da je kazna za Fetela preoštra, ali je sam priznao da je on pogrešio. Barikelo kažnjen za 5 mesta zbog promene menjača. Sutra je moguća kiša.

BATONEEEEE :-)))))

To kad kažem da je Hamilton peder, mislim na karakternu osobinu. :D
Ja u principu više navijam za vozače, ne timove. Za Kimija sam navijala gdje god da je vozio.

Opa-la Ferari, šta to bi? Čekam da se žalite na Meklaren, jer niste osvojili bodove. I svaku spiku da FIA ne favorizuje Ferari smatraću besramnim verbalnim sranjem, jer ovo je odavno prevazišlo i očiglednost.

Kada je Che-vu otvorio ovu temu rekao sam mu da ce tema postici minimalnu popularnost jer sam verovao da samo njega na ovom sajtu interesuje ova "BRM-BRRRM" zabava. Kako sam pogresio! Cak i devojke prate ovaj sport?!

Krajni plasman od 1 do 8 za VN Malezije:

1. Baton
2. Glok
3. Hajdfeld
4. Truli
5. Barikelo
6. Hamilton
7. Rozberg
8. Veber

Trka je prekinuta na 23 kruga pred kraj zbog velikog pljuska. Pošto nije pređeno 75% trke, vozači dobijaju po polovinu poena od plasmana.

Videli smo još jednu glupost Ferarija, koji je ovog puta oštetio Raikonena. Suviše rano stavljanje extreme wet pneumatika je presudilo. Ferari još uvek nema osvojenih bodova.

Sledeća trka je u Kini 19og aprila.

Che-Vu, je l' imaš nešto da dodaš? :)

:) "Brzina je vrlina".

Moze li na kraju samo da se kaze koji tim je pobedio? Zainteresovao si me...

Nastala je prepravka u plasmanu. Ipak je Hajdfeld drugi, a Glok treći.

@mali prst: Pa, ako misliš na koji konstruktorski tim, onda je to Brawn GP.

nekada sam i ja pratila formulu...Doduse samo rezultate mrzelo me da gledam trke. Najveca faca mi je bio Barikelo, jer se uvek nesto ispali a mnogo je dobar vozac.
Ako bi neko mogao da napravi neku tabelu ko za koga vozi? Ili da mi da linak gde to mogu da vidim

@crying knife: Nema problema.

Brawn GP: Jenson Button i Rubens Barrichello
Toyota: Jarno Trulli i Timo Glock
BMW Sauber: Nick Heidfeld i Robert Kubica
Renault: Fernando Alonso i Nelson Piquet Jr.
Williams: Nico Rosberg i Kazuki Nakajima
Torro Roso: Sebastian Buemi i Sebastian Bourdais
Red Bull: Mark Webber i Sebastian Vettel
McLaren: Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen
Force India: Adrian Sutil i Giancarlo Fisichella
Ferrari: Felipe Massa i Kimmi Raikkonen

BATONE JENSONEEE DUGMIĆUUUU kako sam ja zadovoljan to je strašno :-)

elem, uključenje direktni radio ferarija dok pada ona kiša, masa se nešto dere, kuka, a lik sa druge strane:" Felipe baby, be cool..."

umro sam od smeha. A onda Truli priča svom timu kako Veber ide okolo i vrbuje vozače da ne nastavljaju trku i kao, "šta ja znam, veber je rekao da su svi rekli da neće, pa kao ajde i ja"

BATONUUUU JENSONUUU!!!

Ja želim da se vrati vreme Šumahera,Hakinena,Edi Irvajna,Vilneva, Kultarda...
Uz ubacivanja Frencena,Hila,Josa Ferštapena,Rikarda Rakete...kad su Zauberovi vozači ostajali u Zauberu,kad sam voleo Meklaren jer nisu bili govna i djubrad kao ovi crveni (a u medjuvremenu su se maksimalno potrudili da ih tu nadmaše),kad je Vilijams bio neko i nešto,kad je išao onaj legendarni džingl pre trke...kad je bilo manje Tilke staza...kad su Berni i Slavica bili u ljubavi pa nije bilo potrebe za mentalnim izdrkavanjem dotičnog gospodina...kad je Baton bio mlada nada za koju se pričalo da ima talenta ali da je debilčina pa ništa neće napraviti... :)))
Eto lamenta niotkuda...šmrc šmrc..

FIA je po ko zna koji put pokazala da sva pravila idu na Ferarijevu vodenicu. Brown GP ce biti pod istragom! Njihov difuzor je neki svemirski utilizator generisanih obstrujavanja, cijim koriscenjem smanjuju difuzionu viskoznost vazduha (made by Obelix)... ali poenta je da njihov bolid mnogo ima bolje prijanjanje nego sto je dozvoljeno. Videcemo...
Uvek sam osporavao Ferari (i Sumahera), ali sam, isto tako jednu stvar uvek priznavao... "Svako moze da napusti F1, ali ako to uradi Ferari, F1 vise nece biti to sto jeste". Vec neko vreme se lomim, ali sada mogu da kazem nesto sto nema veze sa prethodnom recenicom a to je da Ferari nije veliki tim.
Znam da se mnogi nece sloziti sa ovim, ali probajte da se takmicite sa nekim ko pise pravila i kome je dozvoljeno da ih menja. Naravno, kada pominjem promene pravila koja pomazu Ferariju, moram da pomenem i pravilo koje je bilo protiv Ferarija a to je ukidanje daljinskog "stelovanja" bolida, odnosno kontrola bolida iz boksa. Verovatno neko zna kako se to strucno zove, mene mrzi da guglam, posebno kad je Ferari u pitanju. :) Ako postoji jos neka promena pravila koja ne melje za Ferari, voleo bih da cujem.

Obi, mislim da si dobio vesti sa kasnjenjem. Brawn kao prvo nije jedini tim koji koristi taj difuzor, (sto je inace zadnji kraj poda bolida, koji izmedju ostalog usmerava vazduh koji struji ispod auta pri velikim brzinama i time prianja auto za stazu, a taj zadnji kraj, ili difuzer, ima veze sa time koliko je taj proces efikasan, kao i sa uskomesanim vazduhom iza bolida, koji moze da znatno pogorsa stabilnost onoga ko ga prati). Zalbu su podneli Ferari i Meklaren jos u Australiji i odbijena je od strane stjuarda te trke, ali je kao prosledjena u FIA, ali nista od toga biti nece, jer nema nista ilegalno oko njega, samo drugacije i inovaciono. Drugi se nisu setili, jbg.
U pravu si kad kazes da Formula ne ide bez Ferarija. Sam Eklston je rekao da Formula 1 nije moguca bez Ferarija i Monaka.
E sad, Ferari nije najbolji zato sto kroji pravila, nego su pravila cesto bila krojena u Ferarijevu korist, od strane FIA-e. Ferari je uvek bio asovski tim, sa asovskim vozacima, jos od 1950. i nisu legende bez razloga. Kako ces da ih pobedis? - tako sto ces da budes bolji od njih. Mnogima je to uspelo do sada, a trenutno je Ferari jedini tim bez osvojenog boda ove sezone.
Ferarijeva najveca greska je sto su pustili Ros Brona da ode.
Inace, sto se tice Gvozdenove sentimentalne obzervacije, mislim da je ova sezona ubedljivo najzanimljivija, najnepredvidljivija i najujednacenija do sada. Trke su sjajne i svaka cast starim carevima, ali i oni su nekada bili mladi, kao ovi likovi danas, a taj period o kome pricas je bio jedan od najdosadnijih za gledanje ikada.
Jedino sto moram da priznam je da nikad nece biti isto bez Irvajna, lika koji je u Japanu ladno poceo da se trka sa Senom i Prostom, dok su se ova dvojica borili za sampionat i prestizali ga za ceo krug, a onda je posle trke otisao u Senin boks i rekao mu "ako vec ne znas da vozis, idi probaj da beres lesnike". :)))
Surovi - imao seksualni kongres analne prirode sa Batonom vise, da Tor da! ;)

Možda nije bilo ujednačeno kao danas...ali ja sam tad imao 10 godina i te trke su svi muški Gvozdenovići gledali zajedno uz pivo i nedeljni ručak a žene bi isterali napolje... :))) Sad sve neke Azije,Afrike,Amerike, sve nešto rano ujutro...pa noćne trke..a i nema džingla bre više! :)
http://www.youtube.com/watch?v=p7c3R-wdvpM&feature=related

Čevu, objasni mi samo jedno...

"Ferari nije najbolji zato sto kroji pravila, nego su pravila cesto bila krojena u Ferarijevu korist, od strane FIA-e. Ferari je uvek bio asovski tim, sa asovskim vozacima, jos od 1950. i nisu legende bez razloga. "

... čitaš li šta pišeš ili imaš mehaničko-nadrealistične napade? Da li je po tvom mišljenju fer da se u korist tima-koji-je-nekada-bio-nenadjebiv kroje pravila, samo da bi se taj tim "održao na glasu"?

"Kako ces da ih pobedis? - tako sto ces da budes bolji od njih. Mnogima je to uspelo do sada..."

Ok. A sad nađimo dodirnu tačku ova dva citata. Razmislimo par sekundi na temu koliko je realno Ferari dobar tim danas.

1. "Čevu, objasni mi samo jedno..." - koje? prvo ili drugo? ;D

2. "... čitaš li šta pišeš ili imaš mehaničko-nadrealistične napade? Da li je po tvom mišljenju fer da se u korist tima-koji-je-nekada-bio-nenadjebiv kroje pravila, samo da bi se taj tim "održao na glasu"?
-ne mozes da krivis sam Ferarijev tim za to sto FIA radi. Ferari igra posteno, kao i svi drugi. Od mnogih malih stvari se napravi prenaduvani "skandal", bas zato sto je F1 elitisticki, dzentlmenski sport. Sve to pada u vodu ako ne mozes da se dokazes na stazi.

3. "Ok. A sad nađimo dodirnu tačku ova dva citata. Razmislimo par sekundi na temu koliko je realno Ferari dobar tim danas".
-ako mislis na bas sad, to je veoma tesko reci. Pravo da ti kazem, gori je nego sto sam ocekivao. Ali ja za Ferari navijam iz perioda koji im je bio jedan od najlosijih, znaci od osamdesetih do ranih devedesetih. A volim ih zato sto je Enco Ferari kao prvo bio jedan od najvecih tehnoloskih inovatora, zato sto je tim uvek zeljan pobede, to im je osnovni cilj postojanja. I rade to, uprkos svemu; imaju najvise osvojenih sampionata, ali rasutih kroz 6 decenija, sa mnogim drugim timovima sa dugim dominacijama izmedju. Tako da neka Ferari-teorija zavere pada u vodu na samom startu. Jednostavno - najbolji su dugorocno i to je to. Zasto bi Meklaren ili Vilijams bili u sampionatu toliko dugo, da FIA zaista pravi majmune od njih? Niko iz tih timova nije pao s grane. A oba ova tima su imala periode dominacije, bas kao i Ferari. Samo ih je Ferari imao vise i to je to. Jos jedan dokaz - Ferari je prosle godine imao najbolji auto, (ili barem jedan od), a posle promene pravila, trenutno je poslednji! Ali bas da vidimo da li ce te probleme do kraja sezone resiti na stazi, ili u sudu.