Prijava

Волите ли да цепате дрва? Каква дрва волите да цепате? Да ли сте уопште работали ово?

Тема пребачена у "разно".

примљено к'знању

Квалитетан сам цепач дрва. То ми је омиљени кућни посо. Мада га не могу третирати послом. Сама чињеница да док уништавам нешто и тиме доприносим чини овај посо најблаженијим послом. Најволим да доватим оне чворновате трупце који "не могу" да се исцијепају, па им лепо објасним да могу.

Ja numem ali hocu da naucim.

е овако...волим да цепам дрва више него леба да једем и као што рече дотер

Најволим да доватим оне чворновате трупце који "не могу" да се исцијепају, па им лепо објасним да могу.

Smotan sam ja za te stvari, gradsko dijete, jebiga, nisam imao prilike da naučim. Mada bi volio da znam iscijepati drva. Znaju takve stvari nekad zatrebati. Mislim ipak da bi se solidno snašao da mi neko da sikirče i da se ukaže potreba za cijepanjem. Valjda bi nešto iscijepao (prije no što bi ostao bez nekog prsta :)

aje ja vama onda uvalim ove cvornovate u zamjenu za 'normalne', posto 'normalni' kod mene bolje rade oslobadjanje od stresa.... ono... kulje mi je kad se odma iscijepaju, nego da se jos i s njima natezem...

Деда ми је био столар, ујак ми је био столар, тата је још увек столар, штавише, Исус је био столар. Код мене у породици то је више облик лагане медитације. Обожавам дрвеће али не марим претерано за њихову егзистенцију.

Обожавам дрвеће али не марим претерано за њихову егзистенцију.

Legendo!

Ahaha tema za smirivanje živaca. Ko hoće da vežba, neka počne sa bukovinom. Samo da ne bude suva,inače odoše i sekira i leđa.

Hrastova, bukova, grabova... jelovina je za curice, i za potpalu ;) Suva, sirova, fržava, normalna, kakva god... Sikiricu, 'ladovinu i lagano... I ne može bez piva da se radi :))

рикњавала ми леђа пре ал' се навико сад

Grabova su za profesionalce, pošto đubre zna da bude tako žilavo da zaglaviš sekiru očas posla pa ne možeš više da je izvadiš.

ма само заманеш и окренеш онако профи у вису

Na ušice ih okreneš :)

ма само заманеш и окренеш онако профи у вису

na ušice, što bi rekli kod mene :)
šta znam, živim u kg-u, ali ne u tako urbanom delu kao recimo straja, u mom naselju nije sprovedeno grejanje, pa se tako pokupi nas nekoliko, i onda omlatimo po nekoliko metara lagano, uz neko pivce i meze... i tako od jednog do drugog, za par dana i'cepamo i po 30-ak kubika. nije neki napor, naročito zato što to padne u jesen, posle letnjeg nabijanja forme...

volim da cepam drva i rado ih se secam! na kampovanju se otimam za taj posao, a i kuci kad treba...volim sve vrste sekirica, imam taktike za razne cvorove...cesto se gubim pa oponasam samuraje i njihove pokrete s macem kad uzmem veliku sekiru...sa strane izgleda sasavo ali uz milimalnu utrosnju energije cepate bukvu ko popizdeli
http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images01/54/l_a1aa0b265f8a62d5948632623ea58682.jpg

Sose, ja se tebe plašim

To je zaista veliki jutsu! Crni pojas zasluzio!