Prijava

Uvek je dobro znati koja su dobramesta za izlazak u kom gradu, tako da sam pokrenuo ovu temu gde svako može opisati, ili jednostavno dati link za određeni klub, kafić ili slično, koji nam predlaže...
često se nađemo u situaciji da idemo u neki novi grad i želimo da se dobro provedemo, a ne znamo gde, a neka najbolja mesta su skoro obavezno zavučena negde i teško ih je naći... :)
Tako da, najbitnije: Grad, ime, kratak opis, i možda link...:D

Beograd, jazz klub Ptica. Pušta se, naravno jazz.
Imaju jako kvalitetne svirke, ali je i tokom dana potpuno opušten i cool kafić... Dobar expreso. :D
Atmosfera je skoroz relaksirajuća, i preporučujem onima koji žele da se sklone negde tokom dana.
http://clubptica.com/
Više na njihovom sajtu.

"Мали Змај", налази се на Ибарској магистрали у Љигу, народњаци грувају целу ноћ, власник је муж од "Биг Маме" што пева у гранду, код омрженог Саше Поповић. Сваке суботе је пуно "к'о око" . Ја вам препоручујем, пре него што одете у Змај да се предходно напијете у кафани "585" где за 300 динара можеш да се одузмеш од живота и још ти остане 50 за киселу воду. Све у свему није лоше, певачица је у допичњаку, а музиканти су скроз ок. Свако ко суботм прође кроз Љиг требало би да сврати у ову фолкотеку! Сви су весели и сви су пијани, осим оних који се напију ко стоке па се потежу флашама и пикслама, ал ту су неки нагрувани из обезбеђења па нема проблема они све то избаце напоље!

Posto se blizi 1. maj (prilika za pobeci iz gradske guzve) ja cu da dam linkove za dve fantasticne i povoljne lokacije.
Valjevo (reka Gradac) ... http://www.valjevo.org.yu/valjevoe/ekologija/gradac.htm
Svake godine organizuju neku tehno zurku (sto je manje privlacno) ali to je samo na jednoj lokaciji duz reke. Inace, Gradac je jedna od najcistijih reka u Srbiji i verovatno jedno od najlepsih mesta za kampovanje.
I da se nadovezem na Ljizanina, predlazem jednu lokaciju u blizini njegovog grada, a to je Rajac. http://www.rajac.rs/

Novi Sad:

Eto, recimo da imate prepune džepove crvenih novčanica domaće valute, preporučujem diskoteku Baltazar čiji je vlasnik stariji gospodin najpoznatiji pod pseudonimom Bata Kan Kan, kao i po tituli jednog od najvećih kriminalaca u ovom divnom gradu. Baltazar se nalazi kod hotela Park. Elem, ta informacija je nebitna jer imate dovoljno novaca za taksi, kao i za Heineken 0,33l od 300 dinara.

Najopuštenije mesto na koje možete da banete sa ekipom od oko deset ljudi je pivnica Gusan u Zmaj Jovinoj 4(pasaž). Gusan je i restoran, a mogu i kokice da se naruče po nekoj simboličnoj ceni. Poželjno je zauzeti mesta pre 19h.

Ulica Modene, upravno na Zmaj Jovinu, rezervisana je za osobe u srebrnim i zlatnim patikicama.

Ulica Laze Telečkog, takođe upravno na Zmaj Jovinu, prepuna je solidnih kafića. Nećete zažaliti u ma koji da uđete. Doduše, Atrium, restoran/kafić/diskoteka na ulazu u pomenutu ulicu, natera džepove i novčanike da se gadno ispovraćaju njemu u kasu.

Ribar, kafana u Dunavskoj ulici, simpatična je rupa od mesta, kao i metalcima poznato Dvorište, pa ko voli, nek' izvoli.

Za pank svirke rezervisani su CK13, iza Socijalnog zavoda, i Error, rupa nad rupama, na Novom Naselju. U Erroru ćete najjeftinije proći. Pivo je 70 dinara, a bilijar, stoni fudbal, ping pong i pikado se NE naplaćuju. Možete i šah i poker da igrate ako imate volje. Muzika, izuzevši dobru atmosferu na svirkama, je sasvim okej ako ste ljubitelji roka i/ili hevi metala. Nekad se pušta dram en bejs, ali sve zavisi od šankera i vaše moći šlihtanja i ubeđivanja da pusti nešto drugo.

Route 66, RST, Irish Pub, Lazino tele, London - vise kao klubovi, energično vikendom.
-Route66, kafić uz Limanski park. Unutar njega se održavaju brojne svirke najrazličitijih žanrova(bez Granda, naravno). Enterijer je prijatan, bio dan ili veče.
-RST, kafić odmah uz Route66 sa sličnim sadržajem. Dovlači, koliko ja znam, isključivo lokalne underground bendove.
-Irish pub, rezervisan za opuštene ljude koji vole hladnu kriglu tamnog piva. Ne prodaju Lav pivo. Nalazi se na ćošku Zmaj Jovine i Dunavske ulice, na spratu.
-Lazino tele, poprilično velik kafić u ulici Laze Telečkog. Fina muzika svira dok vi beznadežno tražite mesto da sednete. Zato je preporučljivo da stignete ranije.
-London je jedan od najzanimljivije uređenih kafića u istoj ulici. Britanska zastava, crvena telefonska govornica(valjda služi da tu sedi Di Džej, samo što ga ne dovode), a svirke - u podrumu.

Frida, Mašinac i Atrijum (u studentskom gradu), Kod Crnog Bika - otpadanje preko dana."
-Frida, kafić od umetnika - za umetnike i one koji se tako osećaju. Najbolje mesto za ispijanje kafe, tople čokolade i piva u toku dana. Uveče je namenjen za sedeljke, jer je stajati i šetati poprilično nemoguće.
-Mašinac je kafić u studentskom gradu, kao što je gore navedeno. Izgleda kao jedna ogromna šarena sala sa kožnim/skajanim foteljama. Ne prave domaću kafu.
-Atrijum, ovog puta u studentskom gradu, kafić je k'o i svaki drugi. Bila sam jednom ili dva puta. Nemam pojma šta da kažem o njemu, tako da ako neko ima šta da kaže, nek' dopuni u svom postu.

neov edit (za atrijum): ima internet kafe, tako da mozete nolajferisati za 30din po satu dok pijete na brzinu smuckan nes. Ali bas smuckan!

Za daljnje informacije - JUST FUCKIN' GOOGLE IT. Hvala.

Dakle, Beograd, neke od mojih preporuka. Većina su dobro poznata, mada neki iz drugih gradova nisu čuli za njih, pa ajde...:D

Klub studenata tehnike. Nalazi su u podrumu ETF-a. Iako je podosta izgubio kultni status koji je nekada imao, idalje je super mesto za izlazak i za različite muzi9čke ukuse ima različite večeri. Moje omiljeno je naravno Domaćica, gde se pušta Ex Ju rok.
Tokom dana je običan studentski kafić, sa vrlo povoljnim cenama....
Uveče su svirke, i to od srede do ubote... Ulaz je 100 din radnim danom, 120 vikendom. Cene su vrlo povoljne.
Tokom leta radi bašta... (barem se "to" naziva baštom :D )
http://kst.etf.bg.ac.yu/
Više na sajtu....

Akademija. Iliti Klub studenata akademije lepih umetnosti...
Nalazi se u ulici Kralja Petra, na 10 m od Knez Mihajlove, predzadnje skretanje levo, pre Kalemegdana. Ima mali i veliki klub... Tokom dana radi kafić Fleka... Fino mestašce...
U Akademiji se može uživati u raznoraznim svirkama i večerima... Skuplje je u poslednje vreme od sličnih mesta (npr. KST), ali je idalje jako, jako dobro... Moja preporuka je Music for the Jilted generation, i Dark Night od dj Gavre.
Ulaz je od 200 do 250 din, mada zavisi od večeri. Cene su ok (mada malko veće za moj klošarski ukus).
http://www.akademija.net/remote/?call=4&lg=1
Više na sajtu...

....uskoro još.... :D

ne dozvolite da zamre ova tema

Crnogorska kinoteka svako malo pušti poneki film na koji je ulaz slobodan, faking Nikšić prednjači po broju projekcija.

https://www.facebook.com/crnogorska.kinoteka

e,ovo se zove preporuka za izlazak.
ne one fore,tamos popit crno pivo,nije skupo,a prijatna je atmosfera...
cvarcijada brate!
a i krmatna je pristupacna.

Mama mama daj mi 70 dinara fali mi za drugo crno pivo u elevatoru(ili tako neko govnjivo ime) veceras prashe dual kvad rog oprcane zecice dzimi im je na basu

zato je najbolje pojes krmatnu i drinkati lazne domace lazne rakije.

Ja nisam ni video da pise krmatna hahahahaaha idi u kurac

Forma u Save Vukovića, imaju besplatan kikiriki.

Andjelko molim te nemoj sa 35 dina verovati da ima nesto besplatno

па кикирики служи да повећа продају пића лоооооооооооооол
гауда купи пар кила кикирикија на ринфуз за 1000 кинти фазон и стави нубинама у ћасице по столовима - скочи промет 20%
а сиротиња срећана што је јела кикирики бесплатно