Prijava

Sve je na tome da li Kaizen želi da se cima toliko....

"Sevast je tu imao dobre predloge, s tim sto su pare (malo veci) problem. "
pare nisu problem, izmuzli smo ministarstava i ministarstava...

"Ko se nada u govna, ostane bez ručka"...da citiram moju mudru pokojnu babu.
Hoću reći time, ni u ludilu se niko ne nada u neke "državne" pare, naročito ne od naše drage države.:-)

Što se tiče ove cele ideje, nije baš jako moja i originalna...pomenuh Berkeley na početku. Tamo se svi ovi naši dragi i "jako različiti" jezici zovu "BCS" i imaju jednu katedru na odeljenju za lingvistiku. Čak sam i definiciju o tome napisao: http://vukajlija.com/bcs--bi-si-es

Ja sam samo pomislio da bi možda bilo moguće da i mi koji govorimo ove jezike, nekim čudom shvatimo da su svi oni isti, kad su već to shvatili oni koji su jako daleko od nas...Realno, razlika između govora u Vranju i Mladenovcu je kud i kamo veća nego razlika između Zagreba i Beograda, zar ne? :-)

A za početak bi mogli da se proširimo na Ex-Yu prostore...zakaj ne? ;-)

Amin! Govorim ljudima godinama za ovo sa Vranje i Mladenovcu i Beogradom i Zagrebom... :D
Samo šta mislim da Vukajlja takva kakva jeste je već za cele Ex Yu prostore.
Imamo ovde popriličan broj članova iz drugih republika: Mensur, Ivana Sanjalica....itd...

Ma da postanemo malo agresivniji u osvajanju tržišta, to ne bi bilo tako loše,a?

Vukajlija... svetsko a naše...

Biće jako teško napraviti sve ovo. Možda angažovanje još po nekog admina.

Već sam počeo da učim Ruby. :)

Drago društvo, evo nikako da nađem malo više vremena pa da napišem svoje razmišljanje (promišljanje:)) o svemu ovome. Zasad da vam kažem da mislim da moguće političke nekorektnosti i nisu tako velik problem. To se lako rješava brisanjem, banom... precizno postavljenim pravilima koja uostalom postoje i sada. Čini mi se da moderatori prilično dobro obavljaju svoj posao. Ja moguće probleme vidim na sasvim drugoj razini, ne toliko na sadržajnoj, više na formalnoj. Javljam se kasnije, zaista ne stižem, ali hoću.

P.S. Ne znam na što mislite kada kažete da je hrvatski jezik čist/čišći. Pokušali su neki nadobudni jezikoslovci vratiti sat i kalendar unatrag i uvesti neke za današnje vrijeme nakaradne izraze, ali nije (srećom) zaživjelo. Tuđica - (forestierismo) - varvarizama ima gomila i to najćešće u pogrešnoj upotrebi (uporabi:)) Pravopisa imamo sto i jedan i nikako da se složimo koji je onaj pravi. Kao lingvist i sociolog odgovorno tvrdim da su Hrvati sasvim pristojno nepismeni (nemojte me odati, odoh ja u zatvor)
Privitak je attachment - imamo riječ koju svi razumijemo:))) čemu izmišljanje tople vode.
(javljam se kasnije)

Jbt...jel' radiš bre k'o konobarica, pa ti puna sala gladnih, a ti sama sve poslužuješ?:-) Samo utrčavaš na po par minuta.

Šalim se, naravno...

Hipotetički odgovor na ovo hipotetičko pitanje je da je slaba vajda od ovoga. Ne znam tačno zašto, i ne umem da objasnim, ali ako se vodimo iskustvom, svako ujedinjenje na balkanu, koliko god izgledalo kao dobra ideja na početku, rezultira nekim sranjem pre ili kasnije.

Šta je brže ili zec?

Regionalna liga je spas za srpsku vukajliju