Prijava

Tarantino pokušava da bude Leone? Na koju foru? Kako si došao do tog zaključka? :D

gledajući filmove.

Matere ti? Nisi slušao?

ne zezam se. mada, nisam ja neki stručnjak za filmove i ne mogu baš najbolje to da ti objasnim ali kada gledam neki tarantinov film stvara mi isti osjećaj kao i špageti vestern. a uz to mislim da je bezveze izgrađivanje radnje filma oko neke anegdote ili vica. ne mogu ti bolje objasniti.

Paninaro, idi gledaj filmove.

a jel možeš da mi daš neke smjernice koje i kakve filmove da gledam? nego, da ne ispadne da trolujem, da obrazložim svoju priču. svaki njegov film govori o tome kako nekoga nagrde u početku a on se na kraju osveti. čak i u filmovima u kojim glumi priča viceve i anegdote, ništa drugo. ja ga ne pamtim po drugim stvarima. a taj fazon filma je već viđen i u špageti vesternima i u kineskim filmovima.
tako, nisam ja filmski kritičar, gledam ja filmove i to ali čisto amaterski. a ti se vidim razumiješ na višem nivou.

Прелетио сам по теми и чини ми се да нико није поменуо легендарног финског режисера Акија Каурисмакија...

Све препоруке за сљедеће наслове:

Man Without The Past
The Match Factory Girl
Take Care of Your Scarf, Tatiana

Bergman, Bergman, Bergman. Definitivno omiljeni. Vise ne mogu da se naviknem na danasnje filmove... Covjeku je svaki film remek-djelo.
Tarkovski je sjajan, Zerkalo sam gledao dva puta u dva dana, i jos ima utiska na mene, ona scjena sa djecacima na vojnoj vjezbi najvise... Stalker isto.

Ovakvi reziseri objasnjavaju zasto je film posebna umjetnost, zato kod njihovih filmova nema glupaka da izjave kako je knjiga bolja.

Linc je dobar. Kusturica i njegov tata Felini. Kjubrik je sjajan. Kopola. Skorseze. Vudi Alen ima svoj svijet, original je i zanimljiv. Polanski. Milos Forman. Onda Gaj Rici i Tarantino. Aronofski je isto predobar... Ali svi su oni iza one dvojice. Kurosavu ne znam, nista njegovo nsam gledao

Inace citao sam Kustinu knjigu, umro sam od smijeha. Dovodio je Dzonija Depa u Sarajevo, pusili vutru, pa mu Kusturica mu citao Andrica, a Dzoni bio u fazonu - dis is sam dip šit, meen.... :D

Pored ovih koje je Kolfild nabrojao, cenim i Finčera, Bartona, Džarmuša, von Trira i Karpentera.

Kako niko nije pomenuo Bili Vajldera? Nije mozda bas najbolji reziser ali je sigurno bar u top 3. Entoni Mingela je ok...Gaj Rici i Kristofer Nolan nisu bas fenomenalni ali nisu ni losi. Naravno ovo je moje subjektivno i laicko misljenje.:) Bilo bi kul da neko ko se razume u kinematografiju preporuci dobre a manje poznate rezisere, kao sto je vec neko (cini mi se Surovi) uradio par strana unazad.

А да, умало заборавих Тарковског

Svi volimo filmove Tarkovskog, to je dobar indikator. Da li je iko pomenuo Mike Leigh-a? Samo Naked je dovoljan da se zaljubim u lik i djelo.
Meni je i Nikita Mikhalkov gotivan... Obrada - 12 genijalna, bolja od originala prema mom misljenju.. Burnt By The Sun prelijep a istovremeno tako jeziv film.

Meni je gotivan David Lean od te neke starije generacije, školski primer vrhunskog režisera, svaki film mu je remek delo po više nivoa, fotografija, priča, izbor glumaca, spektakularnost i na kraju visoki finansijski efekat a sve to bez trunke banalnosti i vulgarnosti. Mene ovaj film uvek samelje http://www.imdb.com/title/tt0066319/?ref_=fn_al_tt_1