Prijava

ozb?
a bibernjacu kako zovete

Ne zovemo bibernjača bre. So ide u slanik jebeni, a biber obično stoji u kesici u kojoj je i kupljen. A ako se sipa u neku kutijicu iz koje može da se biberi jelo, onda kažemo "dodaj mi biber". Nema konkretan naziv za posudu u kojoj se drži biber.

Tako je i ovdjekarce, makar u B. Luci i Krajini. S druge strane, neđe sam čuo da za ono u kuhinji strogo govore soljanik, a slanik im je ono govno iz kojeg se posipa so po putevima zimi.

Koliko se u proseku naplaćuje usluga uplate novca na račun, ako primalac ima račun u banci u kojoj se uplaćuje? 1%, nešto više? Znam da se ne naplaćuje ako korisnik računa sam sebi uplaćuje, ne znam kako je u ovom slučaju.

Manite me odgovora "idi brate pa proveri", "sto hiljada maraka", "odakle tebi pare za to" i sl. Hvala unapred.

trebalo bi da se ne naplacuje, osim ako ne konvertujes novac ili je internacionalni transfer. bar je tako u EU/CH.

Mislim da se ne naplacuje. Ili mozda samo 50ak dinara kao npr kad faxu uplacujes prijavu ispita. Vidi na sajtu banke.

Ako se pitate odakle mu pare: ojadio je mene za 10 soma

45 dinara do 4-5 hiljada, preko toga 1%. Tako je bar u Pošti, kad uplaćuješ na nečiji račun. Ako sa npr. Erste računa upl. na Erste račun ne bi trebalo provizije da bude. Iz jedne banke u drugu bi trebalo. Mrzi me da proveravam tačno.

Ma ne mogu da se snađem na sajtu. Ja nemam račun, a uplaćujem na račun aik banke, cenim da je džabe, mada ako nije više od 1% ili 300-ak dinara odlično.

Hvala u svakom slučaju :)

сигурно ти је и мање од тога. погледај овде на 18. страни.

uđeš brate u AIK banku i kažeš "dobar dan, želim da uplatim prijatelju neki dinar na račun, ovo je njegov broj tekućeg" - mislim da ti to ni jedna banka neće naplatiti

Pošta završila pos'o za 1%, ionako mi je bila usput, preteklo i za cigare. Fala uglavnom!

Kao što sam rekao.

Да ли су сви психијатри и психолози гоwна или, ипак, постоје и они који знају да препознају шта је прави проблем а не да понављају као папагаји да си анксиозан, неуротичан, нетолерантан и слично? Ко год из мог окружења је ишао код дотичног лица, сваки пут је добио сличан одговор.

Brate ti si sektalika, to je problem. Ošišaj se, obrij se, lepo se obuci i odlazi nek svi vide ko im dolazi, budi uvek kao zmaj. Postani čojek. Kad postaneš čojek onda ćeš jebati pa nećeš morati kod psihijatra.

А нисам ја ишо, само питам онако, видим сви се нешто жале, ја доватим будак па одем да радим нешто и немам проблема