Prijava

Nije priča o tvom čvaru, debilu.

За људе који су живели ван граница Србије- како се ово решава у другим државама? Да ли још негде овако оглобљавају грађане?
http://rs.n1info.com/a179638/Vesti/Vesti/Ko-izgubi-dokumente-nove-placa-tri-puta-vise.html

vozačku kad izgubiš, plaćaš samo trista dinara skuplje, saobraćajci ispali najbolji

Sad sam proverio za UK, isto košta kad vadiš pasoš prvi put i kad menjaš izgubljeni.

A standard adult first passport or renewal costs £72.50, or £82.25 if you use the Post Office’s Passport Check and Send service.

Nije ovo za izgubljeni, nego za novi kad stari istekne, što će reći da možda i njih ošure za taksu kad se poništava nestali dokument. (ako se sprdaš onda ništa :) )

Kapiram da se svuda plaća ta taksa, a da je kod nas povisoka - jeste.

I iz ovog članka ne vidim kako ispade lična karta 3500, kad su naveli da je izrada sa administrativnom taksom 1200 nepunih, i 800 za objavu u službenom glasniku, odakle sad još 1500 preko?

Gubio sam i ličnu kartu i pasoš nekad, ne sećam se da su me baš toliko usrali.

Gubio sam i ličnu kartu i pasoš nekad, ne sećam se da su me baš toliko usrali.

можда није иста цена кад продаш личну.

Andrej Vučić kupio 4 lične od mene.

U stvari sam dilkan, pijan izgubio ličnu kartu, onda morao da imam neki dokument sa sobom dok se nakanim da je izvadim, pa nosio pasoš i jbg, isp'o.

Ali seru u članku uglavnom, evo baš ću prekosutra da izgubim ličnu da dokažem da lažu.

Ja vadio ponovo pre mesec dva, jeste tako neka cena bila, 4 uplatnice (možda i 5, al mislim 4) su bile, ne sećam se koje, jer sam bukvalno došao na šalter pošte rekao da poplaćam gluposti za gubljenje lične i vađenje nove, ona sama štancovala šta kako.

Al svejedno majmunišeš se, izgubiš, treba da platiš "kaznu". I nije da se gubi jednom dnevno lična, pa je mnogo joj kako nas globe kukuuuu. Mada mi je objava u sl. glasniku skroz ret, to i izjava o gubljenju kad moram da napišem kako je nestala, pa matori kenjao u poljskom veceu i bila u zadnjem džepu i ispala, pa otkud znam svetejebalo šta smaraš.

У Шведској ти плаћају да извадиш личну карту. То је још неки стари закон од не знам ког краља.

Kako piše Blic, plačanje pasoša koji se izgubi je "samo" duplo skuplje, pa tako umesto 3.600 treba da izdvojite oko 5.200 za novi dokument.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/54/d0/5c/54d05cce68784db2c60ebd4ec0a46e34.gif

а вероватно можеш и да пријавиш џепарење, ниси видео ко те у аутобусу оџепарио, па можда не мораш ни да плаћаш то објављивање нестанка.

Mora, probao ja sa pričom da su mi je ukrali, platio svakako. Doduše pre nekih 5-6 godina.

Izgubio licnu kartu ali nos uvjek pratio sunce...

александаркг

Nije ovo za izgubljeni, nego za novi kad stari istekne, što će reći da možda i njih ošure za taksu kad se poništava nestali dokument. (ako se sprdaš onda ništa :) )

e znao sam da će neko da se zakači za ovo, ali kad napišem PROVERIO SAM, onda znači da sam detaljno PROVERIO omg -_-

piše na sajtu da su isti postupak i cena za obnavljenje neizgubljenog pasoša i vađenje novog nakon gubljenja, samo treba jedan dodatni formular da se popuni

lolčina, truć, udavih se

Mada mi je objava u sl. glasniku skroz ret, to i izjava o gubljenju kad moram da napišem kako je nestala

ja objavio izgubljen indeks u službenom glasniku, nisu mi nikakva dokumenta tražili na uvid, samo rekao ime, prezime i broj indeksa, mogao sam da objavim bilo čiji indeks nevažećim

svakako samo jedan međukorak za pravljenje para koji ničemu ne služi u praksi

pricao mi lokalni dzanki da kada ga uhvatila zikra i nije imo para, prodao nekom liku za 100 jevreja pasos.nas.srbija.bio sam zatecen.da je bilo koji drugi drogeras,ne bi verovao,al ovaj samo sto kevu i caleta nije prodao u 10+ godina karijeri boljenja kurca.teskog boljenja kurca.neka me i slagao,umirao sam od smijanja dok mi je prepricavao dogodovstine
a i prica se po hudu da bazaju sipci nsom i oce platiti novaca kako bi se privremeno prijavili kod tebe na adresu.
100 za pasos,aj da kazemo sto od sipca.uzmes novi pasos 50.150 u orf.banja

Ima li doktora u avionu?

Danas sam odveo klinca, beba 7 meseci, kod doktora, imao temperaturu. Pregledala ga doktorka za koju vec znam da ima privatnu kliniku i sve šalje kod nje, a i dolazi kuci na pregled za 2000din.

E sad, pogledala ga i rekla da mu nije ništa i da je temperatura od toga što mu izbija zub.

I onda mi kaže, znači nije mi prepisala nego rekla, da kupim tantum verde, neki lek koji je obican fiziološki rastvor, pa onda neki probiotik za bebe.

Čekaj, ako je od zubića koji mu raste, onda sirup brufen za temperaturu i onaj gel sto se maze da ga ne bole desni, šta je ona meni ovo rekla da kupim.

Plus u apoteci mi rekli da tantum verde se daje deci tek od 3 godine.

Ja kapiram da ih farmaceutske kompanije podmićuju, ali je li realno da maloj bebi "preporuči" sve pogrešno.

Kako sve kad ti je samo tantum verde preporucila

Tantum verde, koji je za decu od 3 god i za upaljeno grlo koje on i nema. Fiziološki rastvor koji se sipa u nos kad deca slinave od virusa, a on ne slinavi i to je ona rekla, i probiotik koji je za varenje i nema veze sa temperaturom zbog zuba.

Kapiram da favorizuju neke lekove ali je ovo bezobrazluk.