Разноразно питање

Thumb_conan

GM

Не баш. "Потрчко је очигледнији од "tool-а". "Tool" је мало суптилнији у свом понашању. Није толико очигледан, ако разумеш на шта мислим.

Thumb_d

menijesamodosadno

Схватио сам те и првог пута, али и ако знам адекватнију реч од ''потрчко'' онда не могу да се сетим. Неко од ових сленгара да се јави.

Thumb_conan

GM

То и мене јебе. Убеђен сам да постоји одговарајући термин за то, ал не могу да га се сетим никако...

Thumb_tumblr_llpcnhdcjm1qa93ac

wojtek

Наивац, или тако нешто?

Thumb_picka

Џими

somebody manipulated by another: somebody who is easily manipulated, especially to carry out unpleasant or dishonest tasks that somebody else is unwilling to do

Марионета? Пион? Средство? Оруђе? Лакеј?

Thumb_medium_hordak-and-imp-1024x768-wallpaper-toonswallpapers.com-

Манијак

najbolji ortak retard? Slepac?

Thumb_anais-see-as-we-are-300x190

Anais Nin

pozrtvovan :))
supicku materinu, ce utepam sad ak' ne nadjem pravi rec

Thumb_conan

GM

Наивац, или тако нешто?

Па могло би "наивац", али наивац некако подразумева неку контрауслугу за уложени труд, неко очекивање. "Tool" не тражи ништа за узврат. Ово је још јадније створење од наивца.

Марионета? Пион? Средство? Оруђе?

retard? Slepac?

То у суштини јесте то... оруђе које говори. Али мислио сам ако има неки "природнији" термин који се користи за такве особе.
ДОПУНА: Слепац ми звучи најближе овоме.

Thumb_d

menijesamodosadno

Како ја капирам, потрчко не тражи ништа за услуге. Ту је чим чује звонце.
Е, сад, није најсуптилнији израз.

Thumb_picka

Џими

Па, пион онда. Он беспоговорно ради зајебане послове за другога.

Thumb_conan

GM

Па да, пион ради по упутству. Тул ради самоиницијативно, ту је трагедија :)

Thumb_d

menijesamodosadno

Шлихтара. Ал, опет...

Thumb_tumblr_llpcnhdcjm1qa93ac

wojtek

...очекује некакву корист. :)

Thumb_conan

GM

...:) баш то. Што више размишљам... контам да стварно нема одговарајућег превода за то. Што ми је много чудно. Није да такви типови личности не постоје и код нас. Алатке...

Thumb_anais-see-as-we-are-300x190

Anais Nin

nadjoh neki zanimljivi izraz na nekom sajtu o vanzemaljskim silama: kanalizator- tipa sluzi kao kanal preko koga se zavrsavaju prljave rabote. Odgovara opisu, ali je najneprirodniji od svih nabrojanih izraza.
Mislim da je "pion" najbolje resenje.

Thumb_conan

GM

Mislim da je "pion" najbolje resenje.

Пионом неко управља, самоиницијатива га јебе :)

Thumb_d

menijesamodosadno

СО ФАКИН ВАТ!? Хајде да измислимо израз!

Thumb_conan

GM

Па оно, то ми је падало на памет. Није да није :)

Thumb_default

pajkoNP

nadjoh neki zanimljivi izraz na nekom sajtu o vanzemaljskim silama: kanalizator- tipa sluzi kao kanal preko koga se zavrsavaju prljave rabote. Odgovara opisu, ali je najneprirodniji od svih nabrojanih izraza.

alga lupi, ko mače sa tavana

Thumb_kortan

Acke

Ta osobina se zove tunjavost, pa kapiram da bi moglo nešto tako, tunja ili muta. Zvuči malo klinački, ali opisuje tu samoinicijativnost.