Разноразно питање

Thumb_wolf-13

Vučica21

Ἀνταίος
cedevita za srpsko tržište ima manje strihnina

Ma daaaj. :) http://sh.wikipedia.org/wiki/Strihnin

Thumb_mala_maca

Bruce

U veoma malim količinama upotrebljava se kao analeptik (sredstvo za jačanje i okrepljenje)

Hajde reci da nisam u pravu :))))

Thumb_wolf-13

Vučica21

:P E to mi promaklo. Ne mogu da verujem da to ubacuju u energetske napitke a da ne naznače u sastavu. Vidim ja da ću da cedim voće.

Thumb_medium_2mm6742

Радјард Куплунг

Je l dežurao neko od vas na izborima? Ja nemam nikakvo zaduženje, nego treba samo da blejim na biračkom mestu, pa sam mislio da odsedim tamo od 7 do 11, zapalim gajbi do 5, pa da se vratim. Mogu li još da skratim svoje bivstvovanje tamo?

Thumb_medium_hordak-and-imp-1024x768-wallpaper-toonswallpapers.com-

Манијак

može, opušteno.al mojne preteruješ baš. izdrži bar do 1.

Thumb__umadijski_klinac

Advokado

Radjarde, na kojoj opštini dežuraš?

Thumb_morning_picdump_338_640_07

Towelie_

Радјард Куплунг
Je l dežurao neko od vas na izborima? Ja nemam nikakvo zaduženje, nego treba samo da blejim na biračkom mestu, pa sam mislio da odsedim tamo od 7 do 11, zapalim gajbi do 5, pa da se vratim. Mogu li još da skratim svoje bivstvovanje tamo?

Ja sam dezurao na proslim, dezuram i sutra. To da li mozes da zapalis gajbi zavisi od ekipe ljudi koji se tamo nadju. Nama su cak i nudili da zapalimo gajbi da bi bilo vise prostora za manipulacije.

Thumb_waterdrop1

paninaro

Радјард Куплунг

znaju li ti koji te plaćaju da ovako razmišljaš?

Thumb_medium_2mm6742

Радјард Куплунг

Ne daj bože da saznaju, onda mi ne bi dali da dežuram i u drugom krugu.

Thumb_conan

GM

Како се стручно зове мржња према старим, смежураним, пензионерским говнима?

Thumb_logo

celt

gerontofobiju imas.

Thumb_43425600_8a51ee6247_b

Лаик

Опростићеш Целт али мислим да мржња(илити старосна дискриминација у овом случају) није исто што и фобија или страх.

Thumb_logo

celt

tanka linija izmedju straha (fobije) i mrznje prema necemu. ne mora biti aktivna mrznja da bi se nesto mrzelo...

Gerontophobia (from Greek γέρων - gerōn, "old man"1 and φόβος - phobos, "fear"2) is the fear of growing old, or a hatred or fear of the elderly.3

obrati paznju na zadnji deo

Thumb_logo

celt

a da nastavim ageism nije mrznja prema starijima vec diskriminacija ljudi prema godinama, sto moze da uopste nema veze sa mrznjom.

ocu reci, jedno su osecanja a drugo politicke i drustvene ideologije.

Лаик

Читам што пише али не могу да појмим такву блискост ова два појма. Овај "ејџизам" или "старосна дискриминација" како преводе и сама формулација овог ГМ-овог поста ми говоре да ту нема страха но само ниподаштавајућег става према сениорима и осећаја супериорности који опет, логично, произилази из самог концепта дискриминације.

Thumb_conan

GM

gerontofobiju imas.

Е то.

Ејџизам је дискриминација према старијима. Ја их не дискриминишем.
А и "фобија" не значи само страх у овом контексту. Као код хомофобије, нпр.

Thumb_logo

celt

ageism je drustvena diskrimainacija po godinama (starijih i mladjih). zvanicno ne zavisi od osecanja pojedinke, vec od potreba drustva... racionalizacija osecanja.

e sad, recimo da diskriminacija starijih potice od gerontofobije, tj straha/mrznje starijih ljudi.

jedno je drustvena pojava, drugo je psihicko stanje.
GM je pitao kako se zove "mrznja". Psihicko stanje mrznja.

a mrzi me da objasnjavam iskreno, a i ne bi umeo lepo kao psiholog, al strah i mrznja su dva jaaako povezana osecanja.

Лаик

Ја их не дискриминишем.

Аха. Па, опростите, очигледно сам лаик када је читање у питању. лолек

П.С. - солидно си објаснио Целт, јасније ми је сад на шта циљаш, без зајебанције.