Prijava

Dakle, tema zabavnog karaktera, sve vezano za sport što ste negde čuli ili pročitali a mislite da je zanimljivo za ljubitelje sporta, može biti bilo kakav detalj a da želite da ga podelite sa ostalima.
I da, nema prepisivanja odgovora sa ove teme na temu "sportski kviz", nije takmičenje, samo pravimo arhivu zanimljivosti. :)
BEZ SPEMA, tema je tu da neko može da dođe i redom čita zanimljivosti.
Ako vas ne mrzi, stavljajte svoje činjenice pod "citate" radi bolje preglednosti teme, stvarno je bolje.
Pa da počnem:

Rej Alen je upravo sinoć 10.2.2011. postao košarkaš sa najviše postignutih trojki u NBA ligi, ta cifra sada iznosi 2561+ postignutih trojki.
*+ je zbog mogućnosti porasta tog broja u budućnosti.

Otac Rajana Gigsa je crnac.

Johan Remen Evensen je danas oborio svetski rekord u ski letovima.Novi rekord iznosi 246,5 metara.Par sati ranije je skocio 243 metra,a duzinu prethodnog rekorda (239 m) je nadmasio i Martin Koh sa 241,5 meteri.

http://www.youtube.com/watch?v=Ln8-6S6BVcs

Један доктор у једној лудници се обратио свом пријатељу Михаилу Таљу тадашњем светском прваку у шаху са молбом да му помогне у терапији коју је спроводио над једним пацијентом. Наиме, тај пацијент је тврдио да је редовно побеђивао Тиграна Петросјана, једног од најбољих шахиста на свету. Таљ је требало да се представи као просечан шахиста и стави пацијенту до знања да ни у лудилу не би могао да победи Петросјана. Таљ је прихватио молбу свог пријатеља и убрзо је организован меч. Представио се као обичан љубитељ шаха који би да опроба своју снагу против човека који је тукао Петросјана. Када је партија почела ноншалантни Таљ је брзо запао у проблеме и морао је да се добро замисли. Ипак, после разних компликација успео је да преокрене стање и добије партију. Изморени светски првак је свом новом познанику искрено стиснуо руку и честитао на доброј игри. Пацијент му је узвратио речима: "Свака част и Вама, господине. Предвиђам Вам светлу будућност. Требало је да видите како сам разбио Петросјана последњи пут". Убрзо после овога Петросјан је отео титулу Таљу.

Не знам да ли је чињеница, али занимљивост свакако јест.

Hvala vam na učešću u temi. Svakako zanimljivo.
Evo još malo zanimacija:

Najbrži crveni karton koji je jedan golman na fudbalskom meču dobio, zarađen je pre nekoliko dana u meču šeste engleske fudbalske lige a dobio ga je golman ekip Ebsflit, Preston Edvards već u DESETOJ sekundi meča.

Зар није Кежан био бржи?

Moguće da jeste, ali ovde je golman u pitanju.

Ево доприносим теми тако што ћу аудиторијум упознати са неким занимљивим спортовима. Све је почело од Френкијеве дефиниције. Покушавао сам да се сетим једног спорта који сам видео на поменутом каналу:

А како се зове онај спорт што неке мале плочице прстима пуцају по табли? Не знам ништа више од тој игри осим тога... Лажем, знам и да нешто размишљају пре него што опале.

Тако "покушавајући" ево на шта сам налетео:
http://en.wikipedia.org/wiki/Finger_Jousting
http://en.wikipedia.org/wiki/Extreme_ironing
http://en.wikipedia.org/wiki/Buzkashi
и дефинитивни фаворит:
http://www.youtube.com/watch?v=D1PkKavUe5o

Пиво за онога ко именује спорт из цитираног питања!

Поменута игра се зове каром. Како то изгледа можете да видите овде:
http://www.youtube.com/watch?v=vp2CnAQ4WRk

http://en.wikipedia.org/wiki/Carrom

Golman Tim Hauard boluje od Turetovog sindroma što mu je po njegovom priznanju dosta puta odmoglo pri golmanskim intervencijama

Кежман је добио црвени у 18. секунди..

Ana Ivanović ima male sise.

Možda su male al' su zato tehničarke

Najbrži gol za Njukasl Junajted postigao je Alan Širer posle samo 10,4 sekunde

Роналдо Луис Назарио де Лима данас је објавио да се повлачи из фудбала.

Zola baš htedoh da objavim to za mog omiljenog fudbalera, a sad zanimljivost/činjenica

Fudbalski klub Internacionale iz Milana, povukao je broj 3 iz upotrebe u znak poštovanja Đakintu Faketiju, što je ne tako čest slučaj za fudbalske klubove. Poslednji koji je nosio taj broj pre povlačenja, bio je argentinski štoper, Nikolas Burdiso.

Zar nije Đakomo Faketi?

Proverih, izgleda da je Đakinto, piše se Giacinto Facchetti...

O, vidi stvarno. Al' sam ja tu nešto ispermutovo.

Moja greška. Eskuze mua.

Ništa, ništa, 'ajd sad daj učešća u vidu zanimljivosti. :)

Karim Abdul Džabar, jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA, je kao glumac debitovao u filmu Game of Death, gdje je glavni glumac bio Brus Li. Snimanje filma je prekinuto 1973. zbog smrti Brus Lija, i nastavljeno tek 1978.godine kad su našli odgovarajućeg dublera. Karim je glumio poslednjeg i najopasnijeg borca na vrhu hrama. Bio je Brusov učenik.

Најгоре закуцавање на НБА Ол Стар такмичењу у закуцавању дело је Дарела Армстронга. Он је 1996. на такмичењу уместо да закуца, положио!