Prijava

Ne zna se više ni koje je pitanje bilo.

Mogla bi da živne malo ova tema, greota.

једна спортска чињеница - симон је ћопава косоварчина

20. октобра 1982. у Москви се играо меч Купа УЕФА између Спартака и холандског Харлема. Иако тек октобар, време је било зимско, падао је снег, а температура је била далеко испод нуле. Утакмица је била јако досадна што је било карактеристично за све совјетске тимове у то време. Спартак је рано повео и држао тај резултат до пред крај утакмице. Пред крај, велики број навијача је почео да напушта стадион када је Спартак постигао још један гол. Навијачи који су изашли су чули славље на стадиону, па су кренули да се враћају. Они који су видели гол кренули су да изађу, а због малог броја излаза (добар део је био затворен због временских услова) и клизавих трибина дошло је до људског стампеда (по неким изјавама сведока верује се да је све изазвао један пад и домино ефекат који је настао) у ком је живот изгубило 66 људи, углавном тинејџера, највернијих навијача Спартака.

Оно што је ову трагедију издвојило у односу на друге у Европи је покушај совјетских власти да сакрије шта се уопште десило. Медији нису обавештавали о несрећи, а чак су и родитељи настрадалих добили једва нешто времена да се опросте пре групне сахране која је потом организована. О самом случају у светским медијима није знало готово ништа (неки су пренели да је било пар мртвих на основу сведочења присутних новинара који су видели инцидент) до те мере да су играчи Харлема који су играли тај меч о свему сазнали тек 1989. након што је извештај о трагедији постао доступан јавности.

Италијански фудбалер Фабио Кваљарела био је жртва необичног прогонитеља који му је загорчао живот. Дуг текст уз интервју са актерима испод:

http://bleacherreport.com/articles/2740487-inside-the-stalker-hell-of-italian-footballer-fabio-quagliarella

http://bleacherreport.com/articles/2740488-inside-the-stalker-hell-of-italian-footballer-fabio-quagliarella-part-2

Текст јесте стварно предуг, али препоручујем да га прочитате. Да је новинар имао мало више дара за мистерију, па да је од почетка увео више ликова у причу ово би била најзанимљивија (не)спортска прича, али и поред тога је јако занимљива.

Tekst je mogao biti 4 puta kraci

Samo mi nije jasno kako lika jos uvek niko nije roknuo

Negde na trećinu prvog teksta se skonta ko je progonitelj

Bukvalno. Tj ne znam jel trecina ali bas rano. Posle sam citao samo da vidim sta se izdesavalo

Ajde ukratko šta se desilo. Mislim ne bih čitao vrv i da je na srpskom. A od engleskog me glava zabole

Pa nije baš trećina, tad se sumnja, al ajde da je malo pre polovine već jasno

Ma bukvalno na pocetku se izvali bas zbog onog prenaglasavanja da on sastavlja izvestaje kod onog lika u radnji i on to kao tamo zavodi preko veze how yes no

Ne osude li ga roknuce ga neki ludi Napolitanac sto posto

Košarkaš Mike James (ex Baskonija, PAO), sadašnji igrač PHX Sunsa zapravo se zove Michael Jordan LeBron James ako je verovati internetu.

Negde na trećinu prvog teksta se skonta ko je progonitelj

КВАРИША
добро, почнеш да сумњаш одмах на почетку чим се помене човек први пут и узме им телефоне као нешто да среди, али све зато што новинар није имао мало смисла за мистерију да дода још три-четири лика на почетку.
АШИРАВК

Jedan fun fact: vozaci F1 smrsaju nekoliko kg za vreme jedne trke

https://www.youtube.com/watch?v=TBJFEFNIQP0

covek resio da igra fudbal malo. australijska premijer liga, nije neki ogroman kvalitet al cenim da je otprilike ko nasa sad, nije ni zajebavanje.