Dungeons and Dragons

Thumb_mach

Уро5х

Je l igrao neko, odnosno je l igrate još? Po meni majka svih ostalih igara, pa i svega što se izrodilo kasnije i na računare kao rpg i slične igra.
Može i da se piše o Warhammer/Warhammer40k, da ne bih odtvarao posebnu temu.

Thumb_diamantidis

Dzankee

Играо сам пре, до јаја игрица.

Thumb_mach

Уро5х

Znaš o čemu pričam Dž? Ono sa dungeon masterom i onim čudnim kockicama :)

Thumb_tumblr_llpcnhdcjm1qa93ac

wojtek

Ја сам раније горео од жеље да играм ДнД, чак сам ишчито све рулбукове (мислим на Форготн Релмс/Грејхук), ал никада нисам имао прилику да играм. Сад ме то баш и не привлачи, немам појма зашто.

Thumb_diamantidis

Dzankee

uro5h
Znaš o čemu pričam Dž? Ono sa dungeon masterom i onim čudnim kockicama :

Да бре-

Thumb_mach

Уро5х

U bre Džanki al si postao hejter. Pitam zato što većina ljudi misli na onu bezveze online igru ili na grupu iz devedesetih kad im kažeš dnd.
A inače, ja sam igrao po 3.5 pravilima. DnD je dobar onoliko koliko je dobar dungeon master i igrači sa kojima igrate. Po meni nikad neće napraviti tako dobru igru kao dnd nu digitalnoj formi, makar ne u narednih 20 godina. (možda blizardovi titani budu bolji xD)

Thumb_feature_500_story2

Урош

А како све то фунцкионише? Данџн местр контам не учествује у игри него то све усмерава са стране? Јел то куље од самог учествовања? Видим да су правила доста флексибилна, ајде ако може као пример пар фундаменталних правила?

Thumb_kejsi

Tetka Drol

Данџн местр контам не учествује у игри него то све усмерава са стране? Јел то куље од самог учествовања?

Ja sam to igrao sve ukupno nekih sat vremena, nisam nešto upućen, ali da, u suštini gejmmaster smišlja i postavlja okruženje u kome ostali učesnici nolajferišu. Šta je zanimljivije pojma nemam, ja sam se jedva snašao sa ubijanjem nekih kobolda, a za to vreme ovom se brk smeši dok prevrće stranice neke knjižurine s pravilima.

Thumb_feature_500_story2

Урош

Не бих могао да се суздржим од непримерених коментара. А јел то играју обичне или језиве особе?

Thumb_kejsi

Tetka Drol

Svejedno. Obične osobe postaju jezive u toku igre i vraćaju se u prvobitno stanje pola sata do sat nakon završetka. Takva je priroda igre. Najbolje je stoga igrati u nekom podrumu a ne u Meku na Terazijama k'o ja tom prilikom. :)

Thumb_feature_500_story2

Урош

Проблем су они што се никад не врате.
:D