Prijava

Možda glup naziv teme ali zanima me da li su oni stvarno toliko bolesna, čudna nacija. Možete li da psotavite neki link, možda je neko tamo bio, možda oni sami žele da mi imamo mišljenje o njima da fdbaleri koji su doživeli debakl na WC ne smeju da se vrate kući? Da li zaista novosti iz sveta prenose ljudima iz svoje zemlje onako kako oni hoće ili su to gluposti? Imam osećaj da se ovakva propaganda vodila i protiv nas devedesetih... Da li zaista nemaju internet tamo, a samo par desetina ljudi ima mobilni, pa su se setili da im ipak mobilni nije potreban pa su ga izbacili iz upotrebe. :S Zna li neko nešto o ovome?

Mislim da je sve to propaganda. To je stil Amerike. Dok neko objektivan ne ode tamo - ne može se ništa reći. A objektivnost tih zapadnih novinara je dobro poznata.

E, promeni naslov u Severna Koreja-društveni parazit ili samo stereotip

Mislim da je istina, ali takodje mislim da se mnoge stvari preuvelicavaju...
Mislim nema nikakve logike da tako jednom godisnje u fazonu dodju ispale 10 raketa na Juznu Koreju i onda nista mir.

ima istine ali ima i dosta propagande

sad ne mogu da promenim :D

pogledao sam par dokumentaraca, koji su i krisom snimani i koji su snimali sa dozvolom. Tacno je da zive gore neko bilo kakva nasa bijeda, tacno je da nemaju ljeba da jedu sjeverno od Pjongjanga. Isto tako, njihov predsednik je jedan od najvecih kolekcionara mercedesa na svijetu. To sto nemaju hljeba da jedu je nekim manjim dijelom zbog sankcija, ali realno je vise to propaganda same Sjeverne Koreje da su svi protiv njih i da im niko nista ne dozvoljava. Kako predsednik da ima kolekcije od preko 20 000 dvd filmova a svaka 40-ta porodica u glavnom gradu jedva da ima televizor?

http://www.korea-dpr.com/

drzava ima svoj sajt. na zalost, nije propaganda. ne kazem da se tamo nesto mnogo lose zivi, mozda i nije, ali nemaju dosta pogodnosti koje postoje na zapadu, sto je normalno kad se izolujes od ostatka sveta. sad dal je to lose il dobro, to ostavljam filozofima, ali je realno da kvalitet zivota tamo nije sjajan.

ovo meni govori puno
http://www.korea-dpr.com/travel.htm

ko oce da bude turista u s.koreji, treba da se prijavi pa ce precednik da ga provoza po mestima koja sme da se vide. (april trip, september trip itd...)

takodje dosta toga govori i FORUM na kome samo zvanicnici mogu da postuju :)

remac kaži neke od imena filmova, nadam se da ima makar par njih titl, da mogu da gledam. :)

sve koje sam gledao su bez prevoda cini mi se. Imas na youtubu u nastavcima par dokumentaraca, kucaj jbg pa ce ti izletiti, sada skidam nesto ovamo pa kada se zavrsi posalcu ti link od jednog dozvoljenog starijeg dokumentarca, iz druge polovine 90-ih.

Ја гледао документарац о тиму Северне Кореје који је учествовао на СП 1968 године. Преговори да се телевизији дозволи да дође у С. Кореју и сними документарац су трајали две и по године. Покушаћу да нађем како се зове филм, пошто није само о тој њиховој репрезентацији, него иначе о С. Кореји.

Доста сам занимљивости запамтио, али дефинитивно једна од најбољих је да се за трг где се налази огромна статуа Великог Вође троши толико струје да је увек трећина земље без струје. :)

dajte bilo koji dokumentarac, samo da valja, bilo bi poželjno sa nekim prevodom jer ne pričam engleski baš najbolje, a korejski nikako. :)))

Све те документарце и извештаје треба узети са резревом, јер увек има пропаганде и преувеличавања, али мислим да је велика већина онога што се прича о Северној Кореји истинита.

Мени је ту најзанимљивије то колико су усавршили тај култ личности, прво Ким Ил Сунга, а сад и његовог сина. Није то ништа ново у комунистичким земљама, али овде је баш изражено, а тај сам утисак стекао док сам гледао неки документарац на Нешнал Џиографику(мислим да сам чак писао о овоме на вуки као коментар за неки постер). Елем, власти су дозволиле неком доктору, не сећам се одакле је био, да дође у земљу и врши операције катаракте за буљук људи, док га прати екипа која ће те операције да снима. И сад долазе они у ту болницу, а оно туга и чемер, опрема заостала, доктори исто. Нема везе, почиње он да сређује очеса, пичи баја без престанка, батаљон жутаћа средио за два дана. Е сад долази оно занимљиво. Људи, како су завршавали те операције, сви одмах лете до слике "великог вође" и клањају се до земље и захваљују као да имају стандард Швајцарске а не да су распала сиротиња. Доктор стоји ко говно на киши, нико хвала да му каже, сви пиче и бацају се пред Кимовом фотком. Ако су то радили из страха, зајебали су и Хопкинса, али мени је деловало да они искрено и поред свега до имбецилности воле тог крволока. Докле иде то испирање мозга сунце ти јебем...

Онда ту су радни логори, казне за покушаје пребега, тако да ако ти покушаш да побегнеш цела фамилија ти завршава у логору и сличне благодети комунизма. Али јебеш ти леба и с леба, важно да је су ту нуклеарка и ракете.

Сума сумарум, у приче о бруталности режима немам много сумње, јер ако је једна ствар карактеристична за азијатске диктаторе а и азијате уопште, то је та сирова бруталност, нарочито према сопственом народу(Мао, Пол Пот, матори Ким, сад и млађи Ким). Далеко им лепа кућа.

Могуће да је све то пропаганда злог капиталистичког запада, али тешко.

Мурињо, не знам да ли има документараца на нету са српски титловима, могу само да ти препоручим да крстариш на НЏ и хисторију, па ако налетиш. А могао си и да мало научиш тај енглески, није баш толико тешко. :) Не знам га ни ја нешто претерано добро, али ради посао.

Sećam se i ja Dvajt, tog dokumentarca za docu i katarakte. Bilo pre dve-tri godine.
Sve ko iz Džordža Orvela...

Sve ko iz Džordža Orvela...

Па то је тај фазон. Да нису спрцали сву лову на нуклеарку вероватно би им и оне телекране измислили. :)

И ова потенцијално прељута тема никад није заживела??? А толико тога има да се каже... Прво, Келта да исправим. Оно прво није сајт државе, тј. не уређује га Кореја, него неки Шпанац, председник тог неког удружења пријатеља С. Кореје. Но, небитно, исти курац.

Одгледао сам овај документарац, некако најверодостојнији и најсвежији од свих које сам гледао.
https://www.youtube.com/watch?v=5xs--To414I
Не чини ми се(упркос очигледној тенденцији аутора) да филм приказује неку беду тамо. Уопште, живот ми се не чини тако катастрофалним као што се опустује свугде, па и у оном шокачком документарцу који сте вероватно сви гледали. Има се ту и тамо, има и пичке да се пробере(ја нашо 2-3 у документарцу да бих ојебо), има да се једе, има кинеске робе,фурају се дресови Барсе, Реала, има мобилних и то добрих, нема гужве, испарења од аутомобила, буке, имају надркан филмски фестивал, бесплатна је школа, станови, здравство... ЈЕс да их то не вади много кад толико дају на војску и кад децу од малена уче да буду у борбеној готовости, али опет није неки хорор каквим га запад представља. Јесте мало сабласно сво то величање великог вође, али зар то није нормално за тоталитарни режим? Немају људи слободу мишљења. БУ-ХУ! Па, имамо је ми овде, нпр, имамо демократију и све то шатро... А опет сви ми који опет шатро фурамо своје мишљење, можемо само једни другима да га забијемо тамо где сунце не сија(није џеп, него дупе), јер нам џаба да кењамо, као ми мислимо другачије, ми смо кул, ми слободни, Корејанци гоwно... кад нама услове живота и живљења диктирају исти ти који су заслепљени култом Великог вође у нас (који год да је вођа био) а којих увек на неку фору буде МАКАР 1% више од нас. Набијем ја на курац и такву демократију, кад се на крају исто проведемо као и ови сиротани што једва виде са онолицним очима.

И за крај, нешто за дркање. Годзила на Севернокореански начин, брутала и посластица. ПУЛГАСАРИ ЈЕБЕ ОЦА У ПИЧКУ! Уживајте...
https://www.youtube.com/watch?v=eCKSR0JArUQ

Амер све измислијо, уста га јебем.