Prijava

hahahahahaha.... došao Vlasbiranm!! :D
Kakvu rakiju voliš Vlsanbare? :)

Ja nisam Vlsanbare već Vasinarb! To je 'opposite' od Branislav.

Ne pijem rakiju jer mi je odvratna ali zato volim likere svih vrsta

-.-

a jeboteee zivinko je taj!! a sad ima smisla....

Ja pravim domaći liker i nikad se niko nije otrovao. Doduše samo čoek pije a fol neće likerčinu.
Jovičiću svaka čast, ti si Čoek zvani Tema.

Kod mene se pravi domaća, nikad šećer nije stavljan. Bitan je kvalitet, a ne kvantitet. Ja za drugu rakiju, osim domaće, i ne znam. Mene bi bilo sramota da me neko iz sela vidi kako pijem kupovnu rakiju. Mogu i jabuku, šljivu, krušku, kajsiju, dunju... Jedino mi loza ne sjeda, al ' kad nema druge, može i ona.
EDIT: Pravi stari i liker od drenjaka. Mnogo fina stvar, nakrka drenjaka, ruma i valjda još nečega... I ne boli glava. A to je najvažnije :D

Висинбаре, попиј коју на мој рачун :))

Дубе, пази, шећера ваља ставити тек толико да дода мало укуса, а не да ти дигне пеглу кад омиришеш.
И, да, лоза ни мени баш не лежи.

Jebote, koji car! Koliko sam zgotivio ovog Vlasminbara!
Pij čoveče rakiju! Srbijanska ambrozija! Leči bubuljane, razvijaju se ruke, smireniji egzistencijalni pogled... Bog da te vidi!

Pijem ja jednom rakiju, i sad, pijem ja, pijem... kad ono nešto ljuto!
Šta je ovo, leb ti lebavi?! Kako ljuto ovo, pitam domaćina!? Kad on, tura feferone i laže da je prirodno takva!

-.-

a pretpostavljam da je i slika tvoja na avataru?
Hm, I do not even ask!

Dobro ja sam skonto šta me interesovalo. Dakle domaća rakija nije opasna, mada može biti nekvalitetna, ali industrijske treba da se čuvamo. Hvala na odgovorima. Imam neke domaćice u kući, nepoznatog porijekla, ali oklijevao sam da je pijem nakon svih onih priča o Skaidu i zozovači, a dijelom i zbog vlastite predrasude da su seljaci neuki i da im se može desiti da rakija bude metanoluša. Sad mi je donekle lakše, degustiraću je, pa šta bude bude.

Kakva je ovo suluda tema? U zemlji Srbiji pitas da li je "bezbedno piti rakiju"?!?!?! Pio sam i probao svakakve, i dobre i lose, i sjajne rakije, kako industrijske tako i domace, i nije mi jasno odakle "inspiracija" za ovo pitanje? Mislim, padaju avioni, da li je opasno leteti? Voziti se u automobilu? Silaziti niz stepenice?!?!

Pitaj sta god hoces, ali rakiju i postene domacine koji ih prave, svejedno dobre ili manje dobre, ne diraj!

I da - neko je napomenuo da su "industrijske" rakije sranje. Mada bi se generalno mogao sloziti sa time (Simex i sl. bljuvotine), naravno da ne treba stavljati sve u isti rang. Zuta osa je jedno vreme bila OK (ne znam, nisam skoro probao), Stara Sokolova je uvek sjajnog kvaliteta, Kraljeva Sljiva je takodje odlicna...mada su to dosta skupe "industrijske" rakije.

Kao veliki ljubitelj, i donekle poznavalac rakija, molim da se prekine sa ovim nepotrebnim bulaznjenjem o "opasnosti domace rakije". Hvala.

zbog vlastite predrasude da su seljaci neuki i da im se može desiti da rakija bude metanoluša

kakav danak neiskustvu...pa ti seljaci manje više prave te domaće rakije otkad znaju za sebe.
Ja kad posle neke domaće probam neku kupovnu dođe mi dušu da ispustim. Kao da popijem aceton ili tako nešto.

Nije bulažnjenje ljudi su umrli od rakije metanoluše. Dosuše bila je u pitanju industrijska. Ali nikad se ne zna, Možda je i od neke domaće bilo sličnih poslijedica, ali pošto se ona ne proizvodi masovno, takvi slučajevi nisu stigli do medija.

Не знам за вас, али мени и само име ''Скаид'' звучи као номенклатура производног програма средстава за уништавање којекакве гамади.

a dijelom i zbog vlastite predrasude da su seljaci neuki i da im se može desiti da rakija bude metanoluša. Sad mi je donekle lakše, degustiraću je, pa šta bude bude.

Zar dovodiš u pitanje dugogodišnje iskustvo spravljanja rakije? Prenošenje recepture s koljena na koljeno? Pa bez rakije ne možeš ni slaviti, ni tugovati. A seljaci su stručnjaci za pružanje nogu pod sto, znači samim tim i stručnjaci i za domaću šišu.

Е људи, ако већ хоћете да купујете ракију, а не знате неког провереног чичу са села, купујте манастирске ракије, било да верујете или не. Оне су провереног квалитета.

Ја сам чуо да оне садрже психоактивне супстанце. :)

Наравно да садрже. Штас мислио? Ударају по ушима са ценом додуше.

купујте манастирске ракије

Manastirske su najbolje! Pio sam jednu od 90 posto dunje, i 10 posto jabuke. Mirisao sam još pet dana, ali onako prijatno! :)

Manastirske su najbolje! Pio sam jednu od 90 posto dunje, i 10 posto jabuke. Mirisao sam još pet dana, ali onako prijatno! :)

istina ovde dobro poznata kao i za to da je svako jagnje sa divcibara....

Verujem u kvalitet i ispravnost rakije samo one koju sam ispecem ili bar budem prisutan....