Prijava

Ima li ljubitelja Warhammer-a na ovom sajtu? Warhammer franšiza je počela kao društvena igra sa figurama ali je danas poznatija kao igra za PC. Može se opisati kao Warcraft u svemiru, iako je Warhammer plasiran još 80-ih godina prošlog veka. Sve u svemu izuzetno mračna igra po kojoj nas ne očekuje baš svetla budućnost. Ko nije igrao- preporučujem a oni koji su više upućeni u igru neka ostave svoje savete i mišljenja ovde.

Loki igra down of war!

Šteta što je izgleda malo ljudi čulo za ovu igru jer ima sjajnu priču.

Ne igram, ali izgleda baš jebački. Sve te puščetine i mačevi, krv na sve strane.

http://media.moddb.com/images/groups/1/3/2055/7733-warhammer-40-000-dawn-of-war-21_640.jpg

Trebalo bi da probaš, obožavam brutalnost te igre.

A jok, pakman je keva.

Igrah Dawn of War Dark Crusade i Soulstorm. Drug je igrao Dawn of War 2 i njegove ekspanzije. Zanimljiva igra, kod prvog dela me mami pre svega šarolikost među rasama.

Играо игре, али сам сакупљач/играч мрачних вилењака у стварном животу. Скуп хоби, али те испуњава.

Igrao sam sve delove (sem Retribution koji je zadnji izasao) i odusevljen sam igricom, ali moram da priznam da je prvi deo (od prvog Dawn of War (ovo je jedini original koji imam xD) do Soulstorm) mnogo bolji od drugog :/ bar po mom misljenju. Ne igram vec oko 2 godine jer sam u potpunosti presao na Starcraft II ali mislim da su bas cool igre ^^

Roki, daj malo objasnjenja o igri, na gamespot-u nisu licna iskustva, a razmisljao sam odavno da igram... Kakva je prica, ovo-ono, kako si zadovoljan grafikom, gameplay-om, zahtevnoscu..?

Igra je nastala 80- tih i igralo se figuricama, priča je odlična i postoji posebna vrsta warhammer vikipedije na kojoj možeš saznati sve što te zanima, kao i apsolutno svim rasama, jedinicama itd. Evo ti link http://www.lexicanum.com/. Gameplay je savršen kao i grafika, za 2004. kada je prvi deo izašao. Dawn of war I(imaš tri ekspanzije) možeš komotno da pikaš na starijoj mašini dok bi ti za Dawn of War II trebala malo novija. Priča je ono što me je privuklo ovoj igri, fenomenalno je kako je sve to dobro zamišljeno.

Ma nije problem zahtevnost, imam core i5-480, 6370 sa 1GB, 5GB RAM, tako da to nije problem, samo bas razmisljam da je skinem, pa se raspitujem. Nego skidam tri vec igre, pa cekam da bar jedna zavrsi da skinem i wh 40.000, pa da probam. Kog je zanra? Fps, strategija, rpg?

Strategija. Prvo skini Dawn of war, pa Winter Assault, Dark Crusade i na kraju najjači deo Soulstorm(za ova dva poslednja ti ne treba osnovna igra iako su ekspanzije).

Ja obožavam lore wh40k. Inače imaš i klasičan wh, koji je u stilu epske fantastike. Ali 40k je mnogo popularniji. Bojao sam neke figurice iz zajebancije, ali mnogo mi je to nerdovski da ideš na te turnire i boriš se sa tim figurama.
Mada kao što rekoh, lore je do jaja. Čitao sam pomalo codex Necrona, Chaosa i Tau Imperije. Baš epik.
Igre su dobro odrađene. Igrao sam većinu. Najbolji je bio Dark Crusade (zbog Necrona :P) a i DoWII je bio okej. Ovu rokačinu što su sad izbacili, Space Marine, su stvarno odlično odradili. Kratko ali slatko. Tako da što se tiče PC igara nisu samo strategije, ima i akcije.

Џон је могао 'ладно да назове клип "Хорус јерес". Ало, Џоне, дечко, где су Зинч, Корн, Нургл? Где су К'тани? Где је Кејла Менша Кејн??

Чек', али Хорус није био мртав, зар не? Зар га Алфа легија није држала у некој катакомби, а после Гвоздени ратници покушали да га клонирају?

Warhammer 40,000: Chaos Gate - Najbolja potezna strategija na nivou jedinice ikada,

Warhammer 40,000: Rites of War - Zanimljiva heksagonalna, Panzer general stil, ako se iko toga seća, potezna strategija,

Warhammer 40,000: Final Liberation - najbolja potezna strategija na nivou armije, takođe ikada,

Warhammer 40,000: Fire Warrior, osrednji FPS za vreme kada je napravljen, zanimljiv samo za poznavaoce WH40k je igrača stavlja u ulogu Tau Fire Warrior-a a Tau su jedini "dobri" momci u WH40k, tau'va - za opšte dobro. Pomalo njanjavo za moj ukus, ali...

Warhammer 40,000: Dawn of War
Warhammer 40,000: Dawn of War – Dark Crusade
Warhammer 40,000: Dawn of War – Winter Assault
Warhammer 40,000: Storm of Vengeance
Warhammer 40,000: Dawn of War – Soulstorm
Warhammer 40,000: Dawn of War II
Warhammer 40,000: Dawn of War II – Chaos Rising
Warhammer 40,000: Dawn of War II – Retribution
Dva dela i dodatci nabolje ikada napravljene strategije u realnom vremenu. Prvi deo je malo više okrenut armijama a drugi samim herojima, pomalo vuče na RPG.

Warhammer 40,000: Space Marine - zanimljiv naslov, ako želite da kasapite svemirske orke i snage haosa oružijem iz legendarnog arsenala WH40k u ulozi ultramarinca, najdosadniji, generički, čepter(ne mogu da vam prevedem chapter, u pitanju je, manje više, 1000 mutiranih super vojnika, svemirskih marinaca, koji dele zajedničke genetske karakteristike, gene-seed) svemirskih marinaca, mada će te bar imati zadovoljstvo da se u jednom trenutku borite rame uz rame sa marincima zanimljivijeg, Blood angels (ne, ne Blood Ravens) čeptera.

Warhammer 40,000: Space Hulk - potezna strategija gotovo u potpunosti verna podžanru WH40K Space Hulk, stonoj igrici. Previše laka, ako znaš šta radiš, jer komp igra ko' debil.

Ovo su WH40K igrice koje sam ja igrao, inače sam, kao što se iz teksta može videti, totalni zaluđenik za WH i WH40k. Ova franšiza ima najrazgranatiju, najmračniju, najkrvoločniju i najbolju "istoriju" ikada razvijenu i u jednom virtuelnom univerzumu. Sve je to zbog toga što Games Warkshop dopušta fanovima da razvijaju univerzum, dok zadržava pravo da dodaje i izbacuje elemente iz kanona u zavisnosti od kvaliteta istih. Samim tim su milioni igrača, pisaca, kreatora igara... od 1987 do danas od ovog univerzuma napravili čudo.
Ako vidite fantazi univerzum gde su orci zubati i zeleni (Tolkinovi su crni), najveće su šanse da su se nakrali od WH. Primer je Warcraft. Ako vidite SF postavku u kojoj imate džinovske hive-minded bube, ljude u ogromnim oklopima sa još golemijim naoružanjem ili genetski modifikovane super vojnike, najveće su šanse da su pokrali WH40K. Primeri su Starcraft i Halo. I za jedno i za drugo primera ima još milion.
WH i WH40k kod nas nikada nisu postali popularni jer je za ovaj hobi potrebno mnogo novca, 300-500 eura po igraču za knjige, armije i nešto malo terena(da ne bude baš sve improvizovano, p.s. nastavlja da guta pare i kasnije), pa je jako teško naći igrače a dosadno je stalno igrati protiv istih ljudi, sa istim armijama, na istom terenu. Samim tim je mnogo lakše naći grupu za D&D (koji aktivno masterišem, mada bih radije igrao)ili neki drugi FRP sistem. Za ovaj je hobi je takođe potrebno izdvojiti i jako puno vremena, za bojenje jedne armije su potrebni meseci a za same sukobe sati. Pošto osobe koje u srbiji imaju gomilu novca i slobodnog vremena uglavnom biraju da svoje vreme i novac troše bahateći se po splavovima, šmrčući belo, cirkajući preskup viski, lupajući skupe automobile i gradeći kuće na sedam spratova, a sve u cilju da crkne komšija, nema izgleda da u Srbiji, u skorije vreme, WH40K postane popularniji. Ostaju nam računarske igrice. Valjda se Games Warkshop do sada opametio i počeo da gura nove naslove, 'eboimjamater!