Prijava

С тим што се код људи одговара за такве ствари, а животиње то могу да раде и да прођу некажњено, чак и да не дају мито. И да, човек јесте разумно биће. Богиња је митско биће.

Boginjo, čovek je deo prirode, i sve što uradi, prirodno je. Kao, sad loše što čovek istrebljuje živa bića i krči šume? To ne može biti ni dobro ni loše, čovek je tu prirodna pojava. Pet masovnih izumiranja u istoriji života na Zemlji, bila su loša? Da taj asteroid nije zbrisao dinosauruse, ne bi sad ti ovako pisala. Čovek možda može biti loš ili dobar, a životinje u tu kategoriju ne može da spada. Poješće te ako je gladna i ako si njena hrana, naravno ako može, i to je to. Ali samo zato što je jednostavna. Čovek te bar neće pojesti. On će da te zajebe da bi ostvario neku korist, ali to je čoveku hrana, baš kao životinji meso. Brkaš neke stvari.

Mitska bica su od vajkada predmet misterije i lepih snova...zelja da se upoznaju, dok covek, od kada se zna za njega, inicijator je svih sranja koja su se desila i ostavila velike posledice za sadasnju ljudsku populaciju i za njene dalje narastaje u daleku buducnost. Nit je zivotinja nit mitsko bice napravilo ozonsku rupu, dovelo do globalnog zagrevanja, istrebilo pola postojecih vrsta na kugli zemaljskoj, nit lansiralo nuklearke, nit prokopalo tunele kroz celu planetu, nit smislilo biohemijsko oruzje... to je uradio samo covek. Tako da, zaista, zbilja, itd... nema potrebe pokusati omalovaziti zivotinje da seru i pisaju gde stignu, jer ljudi sve sto rade rade sa namerom ( svesnom ili ne) da zaseru jos ovaj ili onaj delic ciste planete koji preostao... da ne daj boze sutra i nasa deca imaju gde da vide zdravu i cistu vlat trave.. zato dzaba vam prica. Zao mi je sto se neko razuman nije javio da caskamo o svemu ovome vec se javila gomila lkova koji misle da ce nekoga isterati iz takta.. na zalost... eto..dzaba :)

Да ли си ти свесна колико себе негираш овим.

Boginja

Napredak jedne države, društva i čoveka, kao svesnog bića, se ogleda u njegovom odnosu prema životinjama.

Човек је доста напредовао у односу према животињама по твојим критеријумима. Дакле, што је човек више напредовао више је нацрнио ову планету. Треба томе стати у крај и малтретирати животиње до изнемоглости и сачувати ову планету!

ne covek nije napredovao, na zalost, covek vise ne ubija samo kada je gladan i ugrozen vec i kada mu je gusht da zadovolji svoje ljudske porive i nanese bol, izlaze zivotinje kao eksponat, izgladnjuje zarad umetnosti, ubija iz obesti, sakati i maltretira onda kada to uopste nije pitrebno, Covek nije u skladu sa prirodom. Nekada je to bio, sada vise nije jer pokusava prirodu da podredi sebi a kada i ako to uspe, ostace bez nje i ostace bez svog prirodnog stanista.

A i dalje tvrdim da jedno drustvo je napredovalo onoliko koliko je njegov odnos prema zivotinjama human ( u ovom slucaju, posto neki kazu da to nije pravi izraz za odnos prema zivotinjama ( uzevsi u obzir da smo i sami zivotinje onda ni prema nama ne moze biti human odnos) molim da mi predoce izraz koji bih mogla koristiti, a koji bi se ticao odnosa prema zivotinjama, da bi napravili jaz koji bi nas od njih odelio i stavio nas na pravo mesto, i slucajno nas ne dovodio u vezu sa istima ( u ovom slucaju zivotinjama)).

ne covek nije napredovao, na zalost, covek vise ne ubija samo kada je gladan i ugrozen vec i kada mu je gusht da zadovolji svoje ljudske porive i nanese bol, izlaze zivotinje kao eksponat, izgladnjuje zarad umetnosti, ubija iz obesti, sakati i maltretira onda kada to uopste nije pitrebno

Цело човечанство живи да би мучило људе по твом исказу, а не одређени, мизерни проценат... Ни стари Грци нису имали толико бујну машту као ти.
Да ли си сигурна да није напредовао? Не сећам се да је негде у неким историским изворима писало да је било организација за заштиту животиња, организација које се труде да убаце законе за кажњавање људи који се "нехумано" опходе према осталим животињама, организација које купе животиње и покушавају да их удоме, организација које се баве лечењем животиња, бла бла бла. То је било одувек и човек није напредовао.

Covek nije u skladu sa prirodom. Nekada je to bio, sada vise nije jer pokusava prirodu da podredi sebi a kada i ako to uspe, ostace bez nje i ostace bez svog prirodnog stanista.

А ко си ти да кажеш да човек није у складу са природом? Шта је склад са природом? Да ли ти желиш сада да пропагираш неки неодарвинизам? Чија је тољага дужа је склад са природом?
Само ћу те питати једну врло глупу ствар, која вероватно нема везе са везом. Да ли ти је познато да се врше интензивна истраживања везана за потенцијална убиства код животиња ради убијања? И још једно. Да ли је "природно" да мачка јебе психофизички миша једно 10 минута, пре него што га поједе? Да ли је природно да иста та мачка, све то исто уради и остави тог миша и не поједе га?

Што рече Валдемар, и ја сам то реко раније, животиње више ишчезавају због чињенице да нису способне да опстану у природи, него што их човек "уништава".

Човек је једино биће које је своје постојање сместило на папир, црно на бело.
Осим тога, нисмо много одмакли од животиња, сем што за све поступке, догађаје и остало имамо оправдање, за разлику од животиња.

Doter, lepo driblas nema sta, za koju godinu nesto ces i znati a neces samo nabacivati reci.
Sta da ti kazem, skidam kapu koju ne nosim za sve sto si rekao i odajem ti priznanje koje ne zasluzujes za sve sto me nisi prosvetlio.Ali ti se najvise zahvaljujem za saznanje koje mi svojim mudrim mislima i razumnim stavom nisi doneo.

\dr. \jankovic, da mi je palo na pamet (kao sto nije) Pa da i ja tako kratko i jasno kazem sustinu... Ne bih se mlatila sa decom ovde o pitanjima o kojima nisu ni stigli da promisle a kamo li se u njih udube... mozda na ovom forumu, za ove teme i ima ozbiljnih sagovornika. Vidim da se vilozovije latja ko stigne...

Oprostite na greskama pri kucanju, jerbo , nova tastatur, malo razmestena slova pa kucam po cistoj inerciji...