Prijava

ma bre, pitanje se odnosilo na tuljana rudara, ne na tebe.

Ahaha,izvini, tek sam minut kasnije izvalio.

Mislim ja ću da izmislim teleportaciju u crnu rupu kad budem ispijo sve one pare koje sam šteko za grafiku!

Neću više ni da igram igrice majke mi kad su pederi i vi ne treba jebu vas u mozak!

Брате недај нашим душманима киту за картицу, дувуци нешто из иноземства - осетне су разлике

Пази по компу ме је струја месечно долазила по сома динара, значи целерон и 280х ~ 1000 дин

Једино је мој лични комп имао и7, доста вентова, ссд, остала говна и мало клокованију 7970 па је вуко мало више струје али у суштини је то то

Sad kupujem super nitendo igracu super marija ko beba kad sam bijo!

Браћала скини емулатор за комп или за телефон и уживај

Ја сам увек имао на фону емулатор за сони кеца и на њему ИСС и то сам пржио стално. Узмем још два џојстика од сониј трице и спојим их на фонтеле и играм против ортака, па то је био шоу

Znam za to... to je svetogrdje! moram da dunem u kaseticu pa da igram ne moze nikako drugačije!

Mislim bolje da duvam u kaseticu nego da duvam kurac na ulici za pare da bi kupio grafiku...

Odo da se ubijem laku noć!

znači ti si za 3 dana isplatio struju za kompove i onda sve ostalo ti bukvalno plus bilo?

Bolje da skinete neku pičku, nego igru. Hehe

Да буквално, клокованије картице су доносиле 4.4€ по дану. Ко је хтео да ризикује је могао чак и већу кинту да прави, типа око 7€ дневно по карти, међутим за тако нешто си морао да им уплатиш паре што ја јелте нисам радио. Неки су стигли да отплате то уложено и још масно да зараде док други нису јбг :) Ја сам ишао на сигурну вариану, ништа им не плаћам и 4-4.4 дневно добијам.

Мсм цела прича није било баш класично рударење, него неки естонци су покушали да направе понзи шему као језда и дафина. Као фазон имаш бејзик, про, голд пакете и ти као њима уплатиш кинту и закупиш као неке машине које копају за тебе и доносе ти кеш. Међутим ако ставиш још своје машине да копаш добијаћеш још више. Е сада ми смо кренули то да пробавамо са бесплатним налозима и схватили да када копаш са 4 карте правиш 1.4 по налогу, а када копаш са једном картицом правиш 1-1.1. Онда је неки лик провалио да можемо да правимо по 4 налога на истом компу са једном картицом, тј правимо по 4-4.4е. Међутим чим направиш још неки налог са тог рутера тј интернета попијеш баш. Међутим рутер зна да се заглуои и да ти промени ИП адресу и онда такође попијап бан и мораш да мењаш на нову ИП адресу и да правиш нове налоге. И тако смо ти ми за десет дана потрошили све ИП адресе за мобилне телефоне :) Сада ти замисли колико је ту било људи који су то копали, када смо истрошили све ип адресе, могло се копати једино преко телековог адсл. Јебига онда смо кренули да уводими адсл ђе смо стигли, код комшија, пријатеља и слично и вајрлесом хватали гајби.

На крају су естонци схватили да их јебемо аналогно, угасили страницу и побегли са парама хехе

Cekaj, jeste izvukli kakvu kintu pre nego sto su Dafina i Jezda zapalili?

Нормално. Јебено смо их опљачкали, од наших сви смо били у плусу, неки у масном неки у пристојном.

Тебра какви смо шакали, дешавало се и да забране рударење из Србије за неки новчић јер су наши провалили разне шеме :) Иначе највећи рудник код нас има Алти из Чачка, највећи увозник компоненти. Они држе и Емми, ВинВин и ПЦ Практик. Фазон имају по више хиљада картица

Tuljane aj ako te ne mrzi ispisi mi kao najvecoj nubari sta se tu desava pri tom rudarenju i kako izgleda postupak i sve. Mozes i u PVT.

Ne mislim da pocnem sa time, nego me je oduvek zanimalo a nisam imao koga da pitam.

I ja htedoh isto pitanje da postavim. Jel to za bitkoine?

i mene interesuje sta je to koj kurac

Ајд саћу укратко да вам објасним шта како. Углавном о криптовалутама можете да се инфоримишете свуда, о њиховој могућој примени и колико је заправо боље користити биткоине него користити новац. Али објаснићу укратко како се ствара рецимо биткоин

Поента је да се неки део биткоина добије као награда за решену неку математичку једначину. У почетку су се те једначине решавале уз спомоћ процесора. Међутим људи су схватили да је заправо много боље искоришћен чип графичке карте тако да су кренуле да се користе графике. Углавном узме се јако напајање, стави се неки јефтини целерон на плочу са 4 слота за графике и убоду се 4 графике. Углавном радеони многоооо боље шљакају него нвидиа, и генерално у 99 посто случајева се само радеони користе. Међтуим људи су брзо сконтали да могу да направе машину која ће чак боље израчунавати од графичких јер ће та машина бити способна да решава само једну врсту алгоритама. (Сваки новчић има свој алгоритам, биткоин је СХА-256, лајткоин је СКРИПТ и тако даље). Предност те машине је јер троши мање струје и много боље израчунава неки од алгоритама, док су графичке олараунд све раде подједнако добро. Те машине се зову АСИЦ.

То је то што се тиче механизације. Сада још да вам објасним шта се ствара и како се ствара. Углавном новчићи се добијају као награда за израчунату формулу и та награда иде оном ко је пронађе. Међутим људи су организовали ПООЛ где се окупи више људи и они удруже снаге и копају заједно неби ли решили те једначине брже, међтуим тада деле плен на онолико колико је свако допринео снаге.

Што више машина копа, то више скаче тежина задатака тако да се ређе добија награда. Поента копања криптовалута је да се вредност тих валута заправо ствара тим израчунавањем. Нпр сада Америка мож да штампа колико год хоће долара, а ти не можеш штампати биткоине јер биткоини се добијају као награда, тако да је количина биткоина увек ограничена и контролисана од стране не државе него алгоритма и кода. На криптовалуте можете гледати као на злато, тако да се увек зна колики је оптицај истог и као таквог његову цену одређује само тржиште понуде и потражње. Такође постоји блокчејн, односно списак СВИХ трансакција које су се икада десиле тако да се не може десити као у стварности да банка само блокира ваш рачун и избрише све паре са њега и преусмери на другу адресу (Нешто слично су урадили гадафију и осталим диктаторима са рачунима у банкама)

сада сам вам написао све набрзину, ако вам још нешто није јасно питајте

А саме предности биткоина и уопште криптовалута су огромне, нпр замисли да више нигде не мораш да носиш картицу, кеш, папирне паре. Само преко скенираш код преко камере телефона и рачун је плаћен. Такође нпр вама зафали за шему код локалног шамана, и ја вам за секунд пошаљем кинту преко телефона - одмах стиже код вас без било какве провизије и слично. Инстант транвер новца. Такође имате приватност јер биткоин није везан за име и презиме као рачун у банци.

Има код нас један ресторан који прима биткоине, никако да се наканим да одем

скино сам хелгејт лондон, игро сам пре сто година и нисам прешо због бага а јебе игрица