Prijava

Ja sam iz jedne relativno SrpskoĆetničke porodice , ali ako govorimo realno na svetu ne postoji ni jedna država kao što je bila naša bivša Juga.. kada bih se našao u četr'es prvoj godini i kada bih mogao da biram verovatno bih kao i moj Deda otišao na Dražinu stranu.. Ali Juga je jedna zaista neverovatna država bila , imali smo jaku fudbalsku ligu , muzika nam je bila totalno jebačka , šta god se dešavalo na ovoj usranoj planeti ostale nacije su pored Amera , Rusa i Engleza morale da pitaju Jugoslaviju..

morale da pitaju Jugoslaviju..

И да се најаве пре тога...

Šta ja znam, ja sam protivnik te države, jer mislim da Srbi i Hrvati ne mogu zajedno. Mada više nisam ni u šta siguran.
S druge strane, verovatno ne bi mogao sve da nas jebe kako ko hoće da smo zajedno. Italija je, na primer, strepela od te Jugoslavije, a danas i nas i Hrvate može da proguta, i vojno i politički i ekonomski. Veličina jeste važna:)
Moja jedina zamerka na račun te države je što se plašim da bi stavljanje Srba, Hrvata i Muslimana pod isti krov, nemiovno dovelo do novog Jasenovca, Srebrenice i sličnih stvari pre ili kasnije. Mada, ko to zna šta bi bilo kad bi bilo...
A što se tiče "Titovih dugova", koliko god ja ideološki bio protiv komunista, ta priča je čisto sranje. To je izmislio Sloba kao opravdanje za svoje pljačkanje zemlje, a i ovi nakon njega su to nastavili na isti način. To možete da proverite, spoljni dug Srbije 1989. godine bio je manji nego 2000. i naravno manji nego danas. I da stvar bude gora, od tih kredita komunjare su napravile industriju i puteve od kojih je trebalo (i moglo) te dugove vratiti, a ovi posle njih su sve svoje kredite istrošili na plate i penzije. Pa alo bre, "oni" su napravili mostarsku petlju, a "ovi" ne mogu da je zakrpe kako treba dvadeset godina! Isto važi za fabrike.
Jugoslavija, za ili protiv, teško pitanje...

Видим да је корисник Вербални поменуо четнике. У четничким и партизанским јединицама 1941. није било велике разлике по питању Југославије. Оба покрета су до краја сматрала горе поменуту неопходном. Оба нису била у праву. К'о што кажу неки "Да је ваљало не би нестало".

К'о што кажу неки "Да је ваљало не би нестало".

Valjala je i stara vuka pa je nestala.

Valjalo je ovo pivo sto sam sad pio, ali ispraznila se flasa i moram da otvorim drugu.

Talentovani objasnio.
Jedan primjer pruga Samac - Sarajevo 239 km napravljena za nekih 4 godine odma poslije rata. U Bosni 16 godina poslije raa napravljeno 0 km pruge.

Ako je SFRJ "isprdak od zemlje", kako treba nazivati danasnje drzave u kojima zive (bolje reci zivotare) nasi narodi i narodnosti?

Не знам ја ко ту животари, ја живим одлично, студирам БЕСПЛАТНО јер сам то радом и трудом заслужио, моји породица је у доброј материјалној ситацију, јер су ми оба родитеља завршила факултет, и кад ми крену кењања да се тад живело добро повраћа ми се. Можда сада у Србији има много сиромашних, али то су последице ратова и санкција. Уравниловку је неко морао дебело да плати. Капитализам, колико год га оспоравали, а ја га верујте веома оспоравам је досада економски најјефикаснији систем. Ако неко има неку бољу идеју система, изволте, нека је изнесе, али немојте да паламудите о самоуправљању где чистачица доноси одлуке о економској стратегији привредних субјеката. Сматрам да у Србији треба да се успостави такав систем вредности где се рад и труд цене и награђују... И сматрам да би најјбољи систем за Србију била истинска социјал-демократија попут оне у Норвешкој или Данској, прерасподела која ће за разлику од социјалкомуњара бити економски одржива и надам се 6 пута праведнија. Југославија није имала само економскосистемски проблем, њен главни проблем је био вишенационалност. Била је то последња држава у источној европи, Чехословачку не рачунам, која је утамничила више нација. Таква држава, уређена на тај начин, једноставно није била одржива. Мислим да је једина реформа у правом правцу извршена 1939. уредбом о стварању бановине Хрватске, али је и та реформа водила ка лаганој дезинтеграцији, додуше не крвавој. Јаке националне државе на Балкану са развијеном привредом и високим степеном интегрисаности економија, то је будућност овог региона, а прича о Југославији је историја на којој би требало да увидимо грешке које су карактерисале ту државу и да их више никада не понављамо.

Jedan primjer pruga Samac - Sarajevo 239 km napravljena za nekih 4 godine odma poslije rata.

Кулуком...

Видим да је корисник Вербални поменуо четнике. У четничким и партизанским јединицама 1941. није било велике разлике по питању Југославије. Оба покрета су до краја сматрала горе поменуту неопходном. Оба нису била у праву.

Па и није било разлике, комунизам, монархија - исти курац!

Рече једном један писац, мислим да је Чех у питању, да државе са компликованим именима пропадају. Како је пала Чехословачка, тако је и социјалистичка федерална република Југославија.