Prijava

Dobar film,dobro koncipiran,pun informacija,ali predstavlja drugi ekstrem od popularnog mišljenja da je EU dobra itd.

?!
Добар, а једностран и екстреман...
Шта ти је тачно ту једнострано и екстремно? Мени на моменте делује управо супротно - да покушава да се ушлихта свим странама.

ДОПУНА:

Da je isti taj film režirao neki stranac,svim silama bih podržao prikazivanje na državnoj televiziji.

неврмајнд...

Nešto imam osećaj da i ako nekad uđemo u EU, da će tada stanje u EU biti kurac i treš, da neće biti vredno, i da ćemo izgubiti ulaskom. Jednostavno, u Srbiji ne postoji strategija, a ljudima se mažu oči nekim pričama o demokratiji, izvinjavanju, a ono šta nam treba najviše su pare i rad! Ostalo će doći samo po sebi, gde ima para ima i prosperiteta u kulturi, sportu, nauci, ma i ljudi su srećniji.

GM,pa kako nije jednostrano?Režiser pokušava da proda priču kako mi nismo krivi ni za jedno sranje koje nam se desilo,da je sve što nam se događalo posledica želje EU i Amerike da kolonizuje ove prostore.I sad neko ko nema pojma o tome šta se ovde dešavalo bi mogao da poveruje u ovo zato što je film temeljan.A realno,koliko bi ti mogao da budeš objektivan kad bi pravio film o svom gradu npr.,a kamoli o poslednjih 20 godina tvoje(naše) države?

А на ту страну си мислио. Онда ништа. Мада, и даље ми није јасно како може да буде добар ако је једностран/екстреман.

A realno,koliko bi ti mogao da budeš objektivan kad bi pravio film o svom gradu npr.,a kamoli o poslednjih 20 godina tvoje(naše) države?

Много. У сваком случају ништа мање него неки странац. Који је и сам (највероватније) са оне друге стране.

"Dobar" u smislu kvalitetno predstavljanje te strane.Dakle,mislim da predstavlja samo jednu stranu medalje,iako ne sporim da je sve to dobro argumentovao.
Moraš samo shvatiti da strancima puca kurac za Srbiju,minimum 80% njih ne zna ni gde se mi nalazimo.

"Dobar" u smislu kvalitetno predstavljanje te strane.Dakle,mislim da predstavlja samo jednu stranu medalje,iako ne sporim da je sve to dobro argumentovao.

Е видиш, мени делује мало наврат-нанос склепано, нарација је мало иритантна, и чини се да је жртвовао објективност ради већег тржишта. Мада, боље и такви да се праве (документарци), него никакви. Упутио ме на неке ствари за које нисам знао. Ал гро ствари је углавном познато од раније.

Pa s obzirom da druga strana radi isto to iako je ona kriva, sto mi koji smo pravicni ne bi mogli da napravimo jedan takav film gde cemo svima da objasnimo i dokumentujemo to da smo zrtve, a ne agresori.

To da smo mi žrtve je pomalo diskutabilno.Čak i da je tako kao što ti tvrdiš,da smo dovoljno čvrst i pametan narod,ne bi mogli tako da nas zajebu svi redom.Stokom je lako manipulisati.

Фантастичан филм, ја сам одушевљен мајке ми, како је лепо све скупљено и презентовано, чини ми се први документарац који сагледава објективно како се и зашто Југославија распала. И уопште показивање да је то могло бити избегнуто али светским силама то није одговарало. Суза ми је кренула на делу када из оног села одлазе Муслимани зато што је то гашење Југославије у малом.
Ево линк за ЈуТјуб са титлом:
http://www.youtube.com/watch?v=-yBaatGW38Y&feature=player_embedded

Najbolji dokumentarac o raspadu Jugoslavije, u nekim trenucima mi je došlo da plačem od nemoći, posebno za bombardovanje. Nadam se da će neko izvesti teroristički napad, ali ne na Američke civile, njihova krivica je samo to što su neobavešteni i što im se jebe šta vlada radi sa njihovim parama,jebiga žive ko svinje. Ali recimo nekog političara ili dužnosnika koji je tad bio od uticaja i ovde i tamo.
Pomogli su da uništimo sami sebi budućnost, zato mi se sviđa ovaj dokumentarac, decu u školama treba učiti istini, u udžbenike iz istorije prikazati da ima tu i strane zaprške, pa ako ikad naučimo da vadimo pouku iz sopstvenih grešaka, tokom cele istorije, onda neka to barem bude prava istorija
Najviše volim ove Evro fanatike, koji misle da su slobodoumni, a ne sumnjaju u ono što im se servira,slepo veruju.Objektivno gledajte i videćete da je i film objektivan

Ja nisam evro fanatik,samo kažem da je istina verovatno negde između onog što nam se servira i ovog filma na primer.

Dobar film, potvrdio gomilu stvari koje sam već znao i saznao sam još neke. Solidno argumentovan.

Film odličan. Odavno nisam pogledao dokumentarac, a ni igrani film, koji me držao zainteresovanog cijela dva sata.

Zašto niko nije poslao Pitu Bredu link za ovu temu?