Prijava

Verujem da smeta velikom broju ljudi tokom pijanih noci. Mene ne zanima kako se leci (cuo sam za par Indijanskih trikova) vec kako da je sprecim. Da li neko ima ideju zasto se ona javlja i kako da je izbegnemo? Kurva neprijatna! :)

spreci je tako sto nemoj da pijes.
ili, pojedi nesto pre spavanje
ustavi, pojma nemam, lupam samo, licno nikad nisam imao muke sa tim :)

ajde neko normalan nek napise nesto ustvari.
laku noc.

Po efikasnosti, od najvece ka najmanjoj:

Soda bikarbona (trenutno dejstvo)
Ranisan (za cirase, vise od cetiri deluje kao droga, remeti razum)
Gelusil Lac (za lakse slucajeve)
Kisela voda (moze da pomogne ako nema nista drugo)

http://vukajlija.com/avatars/0000/7197/obelix_danse_midi_normal.jpg?1231902693, prosto je. nemoj da proždereš gomilu mesa posle pijančenja, a pre spavanja i biće sve u redu :D POBEDI ŽELJU!

Sve su to indijanski trikovi kad ona nastupi. Hvala vam, ali ja sam imao ideju da mi neko kaze zasto se ona javlja i kako da je sprecim.

http://vukajlija.com/avatars/0001/4733/boss_nigger_normal.PNG?1246150914 znaci rostilj je kriv? Inace izbegavam, ali nisam ni rucao ni vecerao danas :(

jbg roštilj ej roštilj. lep je pa oprostiš gorušicu. ide dobro uz indijanske recepte, tipa sažvaćeš dva rupuruta...

ja neću da ti kažem:) zato što ću da ispadnem bezobrazna:)

E pa ne ide to tako. Sad moras da kazes :)

Parče hleba.
Soda bikarbona nije preporučljiva za želudac.

Gorušica je, kao što znaš i osećaš, neko paljenje i nelagodnost u želucu posle konzumiranja neke teške hrane (masne, začinjene) ili pića (naročito žestokog alkoholnog). Nastaje kao posledica iritacija i zapaljenja želudačne sluznice. Sluznica postaje crvena, otečena, i osetljiva, i pojačava lučenje želudačnog soka koji je kiseo, i to doživljavamo kao gorušicu. Uz to može da se javi i refluks, tj. vraćanje hrane iz želuca u jednjak (što se normalno ne dešava, jer između njih postoji mišićni sfinkter). Sluznica jednjaka nije otporna na kiseli želudačni sadržaj, i zato i ona biva upaljena (refluksni gastroezofagitis).
E sad, šta je rešenje. U principu, stoji sve što su ti drugari pre mene naveli. Ne prejedaj se, ne jedi začinjeno posle alkohola, ali nemoj ni da ti želudac bude prazan - znači laka krana - keks, hleb, ako si gladan. Dalje, koncentrovan alkohol - razblaži ga vodom, sokom i sl. Od lekova Ranisan, Controloc, Klometol (koji pojačava stezanje sfinktera i sprečava refluks, a ujedno i ubrzava pražnjenje želuca).
Ne znam šta još...pitaj ako nešto nisam rekla :))

Jedino pomaze rupurut tableta.

Желим да вам скренем пажњу на једну опасност, ово нарочито треба да прочитају пијанице (у ту групу поносно сврставам себе).

Наиме, горушица представља нелагоду коју осећамо а јавља се у желуцу и једњаку. Еуглена је то објаснила у посту изнад. Понекад се киселина из желуца излије у једњак и ако се то дешава пречесто онда може оштетити једњак и повећати шансе за појаву рака једњака.

Јести полако.
Јести мало.
Конзумирати воду ДОНАТ МГ у паузама испијања скупих коктела по моденским летовалиштима.

То би био мој савет.

http://www.donatmg.net/

Stariji su mi uvek govorili uzmi sodu ali mi je nekako izgledalo starački onako - kao lek za starce. Međutim stvarno pomaže.